Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

"Λύγισε" στην παράταση ο ΑΓΣΙ από τη Δόξα Λευκάδας (vids, pics)



Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φετινά παιχνίδια, ο ΑΓΣΙ πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως για τη νίκη, όμως ηττήθηκε στην παράταση από τη Δόξα Λευκάδας με 66-62.
Με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν άπαντες το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης ισοβαθμούσαν. Οι διαφορές ανάμεσα σε ΑΓΣΙ και Δόξα είναι πολύ μικρές, όπως φάνηκε και στο παρκέ του Νέου Κλειστού και δίκαια είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Για να κριθεί ο τελικός νικητής χρειάστηκε η παράταση, εκεί όπου η κούραση ήταν εμφανής και στις δύο πλευρές. Κομβική για τους γηπεδούχους η αποβολή του Αντώνη Χρύση με 5 φάουλ, περίπου οχτώ λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Παρόλα αυτά η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη αντεπεξήλθε βγάζοντας αντίδραση και τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Μάλιστα ο ΑΓΣΙ θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, αν το τρίποντο του Γρηγόρη Ζαμπέτη έβρισκε τον στόχο, ενώ το σκορ ήταν 62-64. Θυμνιός με 22, Ζαμπέτης με 16 και Χρύσης με 13 οι καλύτεροι για τον ΑΓΣΙ, ενώ από τη Δόξα Λευκάδας ξεχώρισαν οι Τσιαβές με 15 και Αναγνωστόπουλος με 13.


Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης επέλεξε να ξεκινήσει με την πεντάδα που συνηθίζει, δηλαδή με τους Φίλιο, Ζαμπέτη, Χρύση, Πουρνάρα και Θυμνιό. Από την άλλη ο Δημητριάδης διάλεξε τους Τσιαβέ, Νικολόπουλο, Ζαμπάκη, Μακρόπουλο και Αναγνωστόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 11-3 στο 4΄. Ο ΑΓΣΙ έδειχνε να ψάχνεται στο παρκέ, με αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα να μείνει πίσω με δέκα (15-5). Ο Τσουκανέλης αφύπνισε τους παίχτες του, οι οποίοι έβγαλαν αντίδραση και με επιμέρους 13-3, ισοφάρισαν σε 18-18 στο 9΄. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 20-20. Οι παίχτες του Δημητριάδη ξεκίνησαν καλύτερα και το δεύτερο δεκάλεπτο, χτίζοντας στο 24΄ διαφορά οχτώ πόντων (32-24). Στο 15΄ ο Χρύσης χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ, προκαλώντας πονοκέφαλο στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ξανά και με επιμέρους 7-1 μείωσαν στους δύο (33-31 στο 17΄). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Λευκαδίτες διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι, δείχνοντας γιατί είναι μία από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας. Με τον Αναγνωστόπουλο να παίρνει την ομάδα της πλάτες του, σημειώνοντας πέντε σερί πόντους, η Δόξα προηγήθηκε με (38-33) και ένα τρίποντο του Αργυρού διαμόρφωσε το 41-33, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.


Θυμνίος και Χρύσης ανέλαβαν δράση στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον ΑΓΣΙ να τρέχει επιμέρους 9-2 μειώνοντας στον πόντο (43-42 στο 24΄). Η Δόξα και πάλι έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, δεν επηρεάστηκε και με δικό της επιμέρους 6-1, προηγήθηκε με 49-43 στο 28΄. Το δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους μπροστά με πέντε (52-47), όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΑΓΣΙ ήταν το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Χρύση, την ώρα μάλιστα που έδειχνε να ανεβάζει στροφές. Στην τελευταία περίοδο ο ΑΓΣΙ έδειξε ψυχή, φέρνοντας τα πάνω κάτω. Αρχικά μείωσε στον πόντο (52-51), όμως αυτό που φοβόντουσαν στον πάγκο του ΑΓΣΙ έγινε, με τον Χρύση στο 32΄ να χρεώνεται το πέμπτο του φάουλ και να αποβάλλεται. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και με κλέψιμο του Καννή και επιτυχημένο lay up του Ζαμπέτη πήραν βραχεία κεφαλή με 53-52. Στο 36΄ η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη προηγούνταν με 57-55, έχοντας τρέξει επιμέρους 10-3 από την αρχή του δεκαλέπτου. Ο Αργυρός με τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του με 58-57, όμως ο Πουρνάρας με καλάθι στο ζωγραφιστό έκανε το 59-58 υπέρ του ΑΓΣΙ, μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ο Βαγενάς ήταν ο παίχτης των μεγάλων στιγμών στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Με εύστοχο καλάθι έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Δόξα (60-59), για να έρθει ο Ζαμπέτης και με τεράστιο τρίποντο να βάλει την ομάδα του στην πρωτοκαθεδρία (62-60), μόλις 32'' πριν τη λήξη του αγώνα. Η εμπειρία του Βαγενά μίλησε και πάλι, ισοφαρίζοντας σε 62-62, με το συγκεκριμένο καλάθι να είναι το τελευταίο στην κανονική διάρκεια.
Το τελευταίο κρίσιμο λεπτό της κανονικής διάρκειας

Η παράταση ήταν μία επίπονη διαδικασία για τις δύο ομάδες, οι οποίες στηρίχθηκαν σε εννιά από τους δώδεκα παίχτες που είχαν στην αποστολή, με την κούραση να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και στα δύο στρατόπεδα. Επιτυχημένο lay up του Αργυρού μετά από καλή άμυνα διαμόρφωσε το 64-62. Ο ΑΓΣΙ είχε την ευκαιρία του να πάρει το παιχνίδι, όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Ζαμπέτης λίγο πριν τη λήξη δε βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα δύο εύστοχες βολές του Νικολόπουλου να γράψουν το τελικό 66-62. Πλέον η Δόξα Λευκάδας βρίσκεται στην δεύτερη θέση, μετά την ήττα και του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα στα Γρεβενά, με τον ΑΓΣΙ να είναι τέταρτος.


MVP

Τσιαβές και Αναγωνστόπουλος ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Δημητριάδη. 15 πόντους είχε ο έμπειρος playmaker, δίνοντας ηρεμία και σιγουριά στο παιχνίδι της ομάδας του. Στους 13 σταμάτησε ο Αναγωνστόπουλος, όντας πολύ κομβικός στη νίκη της Δόξας.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο πολύπειρος Βασίλης Βαγενάς δήλωσε παρών όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Είχε 7 πόντους, όμως οι τέσσερις σημειώθηκαν στην τελευταία περίοδο, όντας ο παίχτης που είχε τις απαντήσεις δύο φορές στα καλάθια του ΑΓΣΙ και αυτός που ουσιαστικά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Σημαντική και η παρουσία του Αργυρού που ήρθε από τον πάγκο για να σημειώσει 9 και μάλιστα με ένα καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το καθοριστικό καλάθι του Βαγενά που διαμορφώνει το 62-62 και στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-41, 47-52, 62-62, 62-66 (παράταση)

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου, Βασιλόπουλος

ΑΓΣΙ(Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 2, Ζαμπέτης 16(2), Σαχπατζίδης, Πρεμέτης, Αντωνίου, Πουρνάρας 3, Χρύσης 13, Μάκης 3, Παπανικολάου, Θυμνιός 22, Φίλιος 3, Θώδης

Δόξα Λευκάδας(Δημητριάδης): Νικολόπουλος 2, Αργυρός 9(2), Γεωργάκης 8, Τσιαβές 15(2), Βαγενάς 7(1), Μακρόπουλος 6, Αναγνωστόπουλος 13(2), Βλαχάκης, Κόγκας, Ζαμπάκης 6, Φέτσης Κελάριου

Δημήτρης Κοσίνας
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου