Τρίτη 25 Απριλίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας


Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να ξεκινά τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό στα playoff της Basket League, τον Άλκη Παππά να είναι καλός στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί της Φ.Ε.Α. στην Elite League και το Νίκο Βασιλείου να διακρίνεται στο Final 8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους.  

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League)

Τα playoff στη Basket League έκαναν πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα με τον 2ο στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον 7ο Κολοσσό Ρόδου και τους "πράσινους" να κάνουν το 1-0 στη σειρά μετά το 85-76. Σε 17:13 ο Μαντζούκας σημείωσε 5 πόντους (1/2 τρίποντα, 1/1 δίποντο, 0/4 βολές) κατεβάζοντας και 2 ριμπάουντ.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

Τη 17η νίκη του στη φετινή Elite League κατέκτησε το Σάββατο ο Πανερυθραϊκός με 93-79 επί της Φ.Ε.Α. παραμένοντας σταθερά εντός 8άδας που οδηγεί στα playoff. Ο έμπειρος Γιαννιώτης guard σε 22:15 είχε 8 πόντους (3/4 δίποντα, 2/3 βολές, 0/3 τρίποντα), 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α-Elite League)

Την πρώην ομάδα του αντιμετώπισε ο Παπανικολάου με τον Πανερυθραϊκό πάντως να παίρνει τη νίκη επί της Φ.Ε.Α. Ο αθλητικός guard αγωνίστηκε για 15:13 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο (0/2 σουτ) με τη Φ.Ε.Α. να υποχωρεί στο 8-20.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών-Final 8 Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων)

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε από τις 18-23 Απριλίου το Final 8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με τον Προμηθέα Πατρών του Νίκου Βασιλείου να είναι μεταξύ των 8 ομάδων που συμμετείχαν σε αυτό. Οι Αχαιοί τερμάτισαν στην 5η θέση με ρεκόρ 3-2. Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης οι 8 ομάδες ήταν χωρισμένες σε δύο ομίλους με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει Παναθηναϊκό, Περιστέρι και Ζαφειράκη Νάουσας. Οι ήττες από Παναθηναϊκό και Περιστέρι είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση του Β΄ ομίλου και να παλέψει για τις θέσεις 5-8. Τελικά με δύο νίκες απέναντι σε Ηράκλειο και Κεραυνό Λάρισας κατέλαβε την 5η θέση.

φωτο: Hellenic Basketball Federation

Ο 17χρονος Γιαννιώτης αθλητής πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στο τουρνουά. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στα 4 από τα 5 παιχνίδια της ομάδας του έχοντας: 10.5 πόντους (5/18 τρίποντα, 9/24 δίποντα, 9/13 βολές), 3.8 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ σε 23:18



με το νούμερο 14 ο Νίκος Βασιλείου




Δημήτρης Κοσίνας 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου