Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Α.Ε. Καναλακίου-IBC 47-73: Κυριάρχησε παίρνοντας το πρώτο ηπειρώτικο ντέρμπι της χρονιάς το IBC

Κυριαρχώντας στο δεύτερο ημίχρονο το IBC πέρασε σα σίφουνας από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου νικώντας την ομάδα του Λευτέρη Τζομάκα με 73-47.

Σωτήρης Ζώτος με 17 πόντους, Γιώργος Ξιούρας με 14, αλλά και έναν τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι, Δημήτρης Βάσης με 12 και Φώτης Νταβουλτζόπουλος με 11 ξεχώρισαν για το σύνολο του Γιάννη Παπαδόπουλου.  Διονύσης Κακιούζης με 11 ο μοναδικός διψήφιος από την ομάδα της Πρέβεζας.

Κακιούζης-Ζαμπέτης-Ροντογιάννης ήταν οι 3 στην περιφέρεια για τον Λευτέρη Τζομάκα με τους Δάσκαλο και Πάνου να συνθέτουν την frontline στην αρχική πεντάδα των γηπεδούχων. Ζώτος-Βάσης ήταν οι δύο guard του Γιάννη Παπαδόπουλου με τον Ξιούρα στο "3", τον Νταβουλτζόπουλο στο "4" και τον Milanovic στο "5". 

Με τον Νταβουλτζόπουλο να "χτυπά" στον αιφνιδιασμό και τον Ζώτο να σημειώνει ένα δύσκολο καλάθι το IBC προηγήθηκε με 4-0. Ο Νταβουλτζόπουλος αντιμετώπισε νωρίς πρόβλημα έχοντας 2 φάουλ με τους Πάνου-Δάσκαλο να είναι πιο δυνατοί στο low post. Ο Ζώτος ήταν εξαιρετικός έχοντας τους 6 από τους 8 πόντους της ομάδας του με τους Γιαννιώτες να βρίσκονται στο +6 (8-2). Το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του Καναλακίου ήρθε δια χειρός Ροντογιάννη με σουτ πίσω από τα 6.75 όμως το IBC βρήκε τις λύσεις και με σερί 6-0 έκανε το σκορ 16-5. Περίπου στο 8΄ υπήρξε μία άσχημη πτώση στο παρκέ του Διονύση Κακιούζη σε σύγκρουση που είχε με τον Σπύρο Μπαρτζώκα με τον coach Τζομάκα να αναγκάζεται να τον αποσύρει στον πάγκο. Με τον Ξιούρα να κάνει τη διαφορά το IBC έκλεισε την περίοδο στο 22-8.

Ο Κακιούζης επέστρεψε δριμύτερος στο παρκέ μοιράζοντας ασίστ στο Δάσκαλο με καλάθι του οποίου ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο (22-10). Λίγο μετά ο Ξιούρας τιμωρήθηκε με flopping από τους διαιτητές όμως ο 27χρονος guard του IBC έδειξε να κουτσαίνει αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί του αστράγαλο. Με επιμέρους 7-2 το Καναλάκι μείωσε σε 24-17 σε ένα πολύ καλό διάστημα μέχρι και το 14΄. Με τον ανεβασμένο Ροντογιάννη και τον Ζαμπέτη να σημειώνει τους πρώτους του πόντους με τη φανέλα του Καναλακίου οι Πρεβεζιάνοι έριξαν το γιαννιώτικο προβάδισμα στον πόντο (28-27) και ενώ ο Ξιούρας επέστρεφε στο παρκέ για τους φιλοξενούμενους δείχνοντας να ξεπερνά τον τραυματισμό του. Το IBC δυσκολεύτηκε πολύ στη δεύτερη περίοδο όμως ο Ζώτος ήταν απολαυστικός κάθε φορά που έβγαινε στον αιφνιδιασμό τελειώνοντας τις φάσεις (32-27). 

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στην τρίτη περίοδο το IBC καθώς με 7-0 σερί (οι 5 πόντοι του Ξιούρα) ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (39-27). Με την άμυνα να είναι σαφώς πιο δυνατή οι Γιαννιώτες περιόρισαν πολύ το Καναλάκι και μέσα σε 5΄ με επιμέρους 14-2 βρισκόταν στο +17 στο 25΄ (46-29). Ο Τάτσης ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο για το καλάθι μετά από ώρα για τους γηπεδούχους και ενώ λίγο πριν ο Ξιούρας αντιμετώπισε ξανά θέμα τραυματισμού. Μπαρτζώκας, Ζώτος και Πολύζος έκαναν τη διαφορά με το IBC ολοκληρώνει το δεκάλεπτο στο 55-35. 

Το IBC συνέχισε και στα πρώτα 3΄ του τελευταίου δεκαλέπτου να ελέγχει το παιχνίδι έχοντας παγιώσει τη διαφορά γύρω ή και πάνω από τους 20 πόντους (60-38). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δοκίμασε και την άμυνα ζώνης για μεγάλο διάστημα με την ομάδα του να βρίσκεται στο +22 στο 37΄ έχοντας ξεκάθαρη παράσταση νίκης (68-46). Τελικό σκορ 73-47 υπέρ του IBC που κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν.

Την επόμενη Κυριακή το IBC θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Τρικάλων ενώ το Καναλάκι ταξιδεύει στην έδρα του Αλμυρού.


*Στο ημίχρονο του αγώνα η Α.Ε. Καναλακίου βράβευσε τους Σπύρο Μπαρτζώκα και Κώστα Ιωάννου για την προσφορά του στην ομάδα. 


Τα δεκάλεπτα: 8-22, 27-32, 35-55, 47-73

Διαιτητές: Λογοθέτης-Μπολάνος

Α.Ε. Καναλακίου (Τζομάκας): Μπάρης, Ζαμπέτης 6(2), Σβώλης, Τάτσης 2, Ροντογιάννης 9(2), Καφφές 1, Σταύρου 4, Χρήστου 2, Πάντας, Κακιούζης 11(2), Δάσκαλος 5, Πάνου 7  

IBC (Παπαδόπουλος): Ζώτος 17, Νταβουλτζόπουλος 11, Γκλίναβος 1, Ξιούρας 14(1), Μαρτζούκος, Μπαρτζώκας Π., Βάσης 12(2), Πολύζος 5(1), Σφουγγάρης, Μαγκλάρας, Milanovic 7, Μπαρτζώκας Σπ. 6


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου