Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Γιώργος Ξιούρας στο Epirusbasket.gr: "Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να παραμείνουμε στη Β΄ Εθνική"

φωτο: Θανάσης Παππάς

Ο πρώτος σκόρερ του γιαννιώτικου ντέρμπι με 23 πόντους και σίγουρα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χθεσινής νίκης του IBC επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν ο Γιώργος Ξιούρας. Ο guard της ομάδας του Γιάννη Παπαδόπουλου μιλάει στο Epirusbasket.gr για τη νίκη του IBC, το έξτρα κίνητρο στα τοπικά ντέρμπι, τη μάχη της παραμονής η οποία "φουντώνει" στα τελευταία μέτρα του πρωταθλήματος αλλά και το δέσιμό του με τη γιαννιώτικη ομάδα της οποίας αποτελεί πλέον αρχηγός.

-Γιώργο, πανηγυρίσατε μία μεγάλης σημασίας νίκη απέναντι στον ΑΓΣΙ στην προσπάθεια που κάνετε για παραμονή στην κατηγορία. Ποια στοιχεία θεωρείς ότι έκαναν τη διαφορά για να φτάσετε στη νίκη; Ίσως το τεράστιο κίνητρο που είχατε;

-Είμαστε στην πιο δύσκολη και σημαντική στροφή του πρωταθλήματος. Όταν μιλάμε για ντέρμπι τα πάντα κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες. Είμασταν συγκεντρωμένοι, πήραμε σωστές αποφάσεις και ο συνδυασμός κινήτρου και προετοιμασίας του ματς έφερε το θετικό αποτέλεσμα. Προσωπικά θέλω να σταθώ και στους τραυματίες μας τους Σπηλιόπουλο, Τσαταλα που αγωνίστηκαν όσο μπόρεσαν για να βοηθήσουν την ομάδα.


-Πραγματοποίησες μία από τις καλύτερες εμφανίσεις σου τη φετινή σεζόν. Φαινόσουν να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση από το ξεκίνημα όντας ιδιαίτερα εύστοχος και ηγήθηκες της προσπάθειας. Έπαιξε ρόλο στην προσέγγισή σου το γεγονός ότι ήταν ένα τοπικό ντέρμπι;

-Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από κάθε άποψη. Λόγω εντοπιότητας και λόγω βαθμολογικής σημασίας. Προσωπικά χαίρομαι γιατί βοήθησα με μια καλή εμφάνιση να παραμείνει η ομάδα στο κυνήγι της παραμονής. Όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου.


-Στο 2ο γύρο φαίνεσαι πιο απελευθερωμένος μετρώντας 14.2 πόντους κατά Μ.Ο. έχοντας περισσότερες ευθύνες εντός παρκέ. Φαντάζομαι ότι αυτό το νιώθεις και εσύ και γι’ αυτό έχουμε δει μερικές εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις. 

-Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο ανεξάρτητα αν κάποιες φορές δεν μεταφράζεται και σε πόντους. Προσπαθώ να βοηθώ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για να έρθει το αποτέλεσμα.

φωτο: Θανάσης Παππάς

-Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η ομάδα άλλαξε εικόνα με την αποχώρηση τριών βασικών στελεχών και την προσθήκη δύο παικτών οι οποίοι σας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Βλέποντας τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στο ρόστερ φοβήθηκες, με δεδομένο την πίεση του χρόνου αλλά και των αποτελεσμάτων, ότι θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε την απαραίτητη χημεία από τη στιγμή που Πάντσιος και Μπαρτζώκας δεν ήταν από την αρχή της προετοιμασίας μαζί σας;

-Γενικά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Είναι κάτι καινούριο για τις κατηγορίες αυτές να έχουμε αποχωρήσεις και προσθήκες μέσα στη σεζόν. Άρα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε αυτό. Σίγουρα το μεγάλο στοίχημα είναι να ενταχθούν οι καινούριοι παίκτες στην ομάδα όσο πιο γρήγορα και ομαλά γίνεται. Και τα δύο παιδιά έφεραν χαρακτηριστικά που χρειαζόταν η ομάδα και προσπαθούν πολύ για να τα καταφέρουμε.


-Είσαι ένας από τους παλαιότερους παίκτες στην ομάδα καθώς αυτή είναι η 3η σου σεζόν. Δείχνεις να έχεις δεθεί σημαντικά με το IBC έτσι δεν είναι;

-Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στα Γιάννενα η διοίκηση και ο κόουτς προσπάθησαν να με βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστώ και σε ότι πρόβλημα είχα. Έχουμε χτίσει μια καλή επικοινωνία μεταξύ μας και οι αυτοί που τρέχουν την ομάδα προσπαθούν για όλους σε όλα τα επίπεδα. Δεν φανταζόμουν τότε ούτε και εγώ όχι μόνο ότι θα μείνω στην πόλη για 3 χρόνια αλλά και ότι θα έχω την τιμή να γίνω αρχηγός της ομάδας.


-Φτάσατε τις 6 νίκες στο πρωτάθλημα ενώ τον ίδιο αριθμό έχει και ο Ολυμπιακός Βόλου. Έχετε μπροστά σας δύο παιχνίδια με Μελίκη και Δόξα Λευκάδας και τα δύο εντός έδρας. Πόσο αισιόδοξος είσαι για την επίτευξη του τελικού στόχου;

-Στόχος μας είναι οι δύο νίκες. Όλοι ξέρουμε την σημασία των αγώνων και κάθε αθλητής, ακόμα και αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, θέλει να παίζει τέτοια ματς. Θα δώσουμε ότι έχουμε για να τα καταφέρουμε.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου