Τρίτη 12 Απριλίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Εύκολα έφτασαν τις 15 νίκες οι Μαχητές του Γεωργίου, πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ο Γκουντουβάς

Τη 15η νίκη στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατέκτησαν εύκολα οι Μαχητές Πειραματικού Πεύκων με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γεωργίου, ο Άλκης Παππάς ήταν καλός αλλά ο ΝΕΟΛ ηττήθηκε εύκολα, ο Λεωνίδας Γκουντουβάς πανηγύρισε με τον Έσπερο ΑΟΠΑ την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ενώ η Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Unicaja Andalucia. Αυτά και άλλα πολλά στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, EuroLeague/ Basket League)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του αγωνιστικές υποχρεώσεις με νίκη στην Τουρκία με 62-59 επί της Φενέρμπαχτσε την περασμένη Παρασκευή. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε για 12:24 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο.

Χθες, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων με 68-62 για την 21η αγωνιστική της Basket Leagueμε τον Γιαννιώτη forward σε 10:00 να σημειώνει 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο) μαζί με 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών, EuroCup/ Basket League)

Με ήττα γράφτηκε ο επίλογος στη φετινή παρουσία του Προμηθέα Πατρών στο EuroCup με 88-67 από την Τσεντεβίτα Ολίμπια την περασμένη Τετάρτη. Ο Βασιλείου αγωνίστηκε για 06:01 χωρίς να πετύχει κάποιο καλάθι.

Ήττα και στο πρωτάθλημα για τους Πατρινούς με 68-61 από τον Κολοσσό Ρόδου για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League. Ο νεαρός guard δεν αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι. 

Ο Βασιλείου ενίσχυσε χθες την προσπάθεια του Προμηθέα 2014 ο οποίος κέρδισε εύκολα με 75-58 τα Αραχωβίτικα/Άκτιο για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η με τον ίδιο να έχει 13 πόντους με 3 τρίποντα. 

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Βαριά ήττα με 81-60 γνώρισε ο ΝΕΟΛ την περασμένη Κυριακή από την Φ.Ε.Α. Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας με τον Άλκη Παππά να κάνει ό,τι μπορεί σημειώνοντας 16 πόντους. 

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Πολύ εύκολα έφτασαν στη 15η νίκη της σεζόν οι Μαχητές του Δημήτρη Γεωργίου με 71-46 επί της Κομοτηνής με τον Γιαννιώτη guard να σημειώνει 10 πόντους και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βελτιώνει το ρεκόρ της στο 15-4. Αύριο οι Μαχητές αντιμετωπίζουν σε εξ' αναβολής εκτός έδρας παιχνίδι για την 23η αγωνιστική τον Ερμή Λαγκαδά.   

Δείτε τον εν δράσει (με το νούμερο 4)

Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Στην 4η θέση του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής με ρεκόρ 11-7 ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Αριστοτέλης Φλώρινας μετά την εκτός έδρας επικράτηση με 68-60 επί των Γαλάζιων. Ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου σημείωσε 2 πόντους.

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑ-Η)

Την άνοδο στη Γ΄ Εθνική πανηγυρίζει από χθες το βράδυ ο Έσπερος ΑΟΠΑ μετά τη νίκη του με 66-60 επί της ΕΑΠ και σε συνδυασμό με την ήττα της Γαλήνης από την Απολλωνιάδα. Ο Λεωνίδας Γκουντουβάς πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση έχοντας 21 πόντους με 3 τρίποντα. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Η Caceres κατέκτησε "πικρή" νίκη στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την Unicaja Andalucia με σκορ 88-83 γιατί δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 6 πόντους και έτσι έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο. Ο Ανδρέας Τσουμανης σε 31΄ είχε 12 πόντους (5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.



*Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Πανερυθραϊκού με 106-63 στην έδρα του Οίακα Ναυπλίου. 

**Ο Μάριος Τσίγκας δεν αγωνίστηκε στην ήττα του Ζέφυρου από τον Α.Ο. Γαλάτιστας λόγω του διαστρέμματος που είχε υποστεί πριν μία εβδομάδα.

***Ο Πολυχρόνης Τσίγκας με την Ανόρθωση "ρίχνεται" αύριο στη μάχη των playoff κόντρα στο φαβορί την Πετρολίνα ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. 


φωτο Δημήτρη Γεωργίου: Panserraikos BC (Facebook)

φωτο Λεωνίδα Γκουντουβά: matchnews.gr


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου