Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Β΄ Φάση): Πρεμιέρα σήμερα για το IBC

Ξεκινά σήμερα η Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων με τον Β΄ όμιλο να διεξάγεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του IBC, του Θησέα Παναγιούδας και και του Πρωτέα Σχηματαρίου.

Το IBC αντιμετωπίζει σήμερα στις 20:00 τον Θησέα Παναγιούδας στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου. Ο δεύτερος αγώνας του απέναντι στον Πρωτέα Σχηματαρίου είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 13:00.

Οι τρεις αγώνες του ομίλου θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων σε συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, της Ε.Ο.Κ., της E.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε και του ΙOANNINA BC.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου (Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων):

Παρασκευή 15 Απριλίου 20:00 

IBC- Θησέας Παναγιούδας 

Σάββατο 16 Απριλίου 12:00

Θησέας Παναγιούδας-Πρωτέας Σχηματαρίου

Κυριακή 17 Απριλίου 13:00

Πρωτέας Σχηματαρίου- IBC




Η παρουσίαση των 3 ομάδων από τον οικοδεσπότη IBC:

ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Αθλητικός Σύλλογος Θησέας Παναγιούδας, ιδρύθηκε το 1930, ως  ποδοσφαιρική ομάδα της εποχής. Η δραστηριότητα του διακόπηκε το 1940 και ο σύλλογος επανιδρύθηκε το 1985, πάλι με ποδοσφαιρικό τμήμα, που συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ,  έως το 2006. Παράλληλα, το 1989, ξεκινάνε το τμήμα της Καλαθοσφαίρισης, και του κλασικού αθλητισμού. Σήμερα το σωματείο δραστηριοποιείται μόνο στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, εκπροσωπώντας όλη την βορειοανατολική περιοχή του νησιού μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 2009, ιδρύθηκε και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ, που λειτουργεί σαν φυτώριο του ΘΗΣΕΑ.  Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μπάσκετ αριθμεί πάνω από 80 παιδιά, από την ευρύτερη περιοχή. ¨Έδρα του είναι του συλλόγου είναι η Παναγιούδα.

Η ομάδα των γυναικών αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία και η ομάδα των Νεανίδων κατέκτησε για πολλοστή φορά το πρωτάθλημα της Ένωσης τους

Προπονητές: Καραμανώλης Κων., Αλμπάνης Ευστ., Γκούμας Γεωρ.


ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Ο σύλλογος Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας ιδρύθηκε το 2015 και έχει έδρα το Σχηματάρι Βοιωτίας, η ονομασία του είναι ‘’ΠΡΩΤΕΑΣ’’,  που σημαίνει πρωτογέννητος.

Βασική βλέψη  του συλλόγου είναι οι ακαδημίες, το φυτώριο δηλαδή του αθλητισμού, αλλά και του μέλλοντος της περιοχής

Οι ομάδες του συμμετέχουν στην ένωση της περιοχής ΕΣΚΑΣΕ και η ομάδα των Νεανίδων κατέκτησε το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ για το 2021-22 με προπονητή τον Ηλία Χατζή.


ΙOANNINA BC

O σύλλογος ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται και η έδρα του, το Νέο κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Αγωνίζεται με χρώματα μπλε, άσπρο και κίτρινο. 

Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης Ανδρών (2021-22 Β’ Εθνική κατηγ.), Γυναικών (2020-21 Α' Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε) και τμήμα καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο (Α2 Εθνική κατηγ.)

Βασικό μέλημα του συλλόγου είναι το Αναπτυξιακό Τμήμα των Ακαδημιών  που λειτουργεί από την ίδρυση του, με αρκετές διακρίσεις. 

Η ομάδα Νεανίδων με προπονητή τον Βαγγέλη Αυγερινό κατέκτησε για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ 2021-22 .


φωτογραφίες: IBC-Ioannina Basketball Club (Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου