Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΓΣ Ιωαννίνων 71-73: Δεν τον λυγίζουν ούτε οι απουσίες-τεράστιο "διπλό" στο Βόλο

Απίστευτη νίκη από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων σήμερα το απόγευμα στο Βόλο επί του Ολυμπιακού με 73-71 σε ένα παιχνίδι που είχε τεράστιες απουσίες (Γυφτάκης-Μπαζάκας-Βαγγέλης) και κατάφερε με 6 παίκτες να πάρει ίσως το σημαντικότερο "διπλό" της σεζόν.

Φοβερός σε ένα ακόμα φετινό αγώνα ο Ντίνος Νικολόπουλος με 29 πόντους, με τον Δημήτρη Μάντζιο να έχει 13, τον παίκτη-"αποκάλυψη", Φίλιππο Ιωαννίδη 11 και το νικητήριο τρίποντο και τον Μάρκο Ψάλτου 10. Ίλτσογλου με 22, Σιμάκης-Παρασκευάς με 13 και Γκοντόπουλος με 12 οι καλύτεροι των ηττημένων.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αλλαγή συγκριτικά με τη συνηθισμένη του αρχική 5αδα και αυτή ήταν ο Ιωαννίδης στη θέση του απόντα Γυφτάκη. Οι υπόλοιποι 4 ήταν οι ίδιοι, δηλαδή Νικολόπουλος-Καννής-Μάντζιος και Ψάλτου.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε στην αρχή του παιχνιδιού συμβαδίζοντας στο σκορ. Με τον Ψάλτου να είναι κεφάτος το σκορ ήταν 13-13. Όταν ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε με 17-13 ο Νικολόπουλος με τρίποντο δεν άφησε να ξεφύγει η κατάσταση. Η περιφερειακή άμυνα των Γιαννιωτών δεν ήταν καλή καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι 2 δραστήριοι guard των γηπεδούχων, Γκοντόπουλος και Σιμάκης, "τρύπησαν" την άμυνα του ΑΓΣ Ιωαννίνων. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν καταλυτικός μέχρι και το τέλος της περιόδου καθώς με 5 σερί πόντους βοήθησε τους "ερυθρόλευκους" να προηγηθούν με 28-22 στο 10΄. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το 3ο εύστοχο τρίποντο του Νικολόπουλου (28-25) όμως οι γηπεδούχοι με σερί 4-0 έφτασαν στο μεγαλύτερο προβάδισμά τους το +7 (32-25). Στη συνέχεια επικράτησαν τα νεύρα και οι κακές επιλογές και από τις δύο πλευρές με τα καλάθια να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων παρόλα αυτά κατάφερε αρχικά να μειώσει στους 3 (33-30) περίπου 3΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου και εν συνεχεία βγάζοντας καλές άμυνες να φτάσει ακόμα και στο -1 (35-34) εκμεταλλευόμενος πλήρως το γεγονός ότι από είχε φτάσει στο bonus των βολών με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει κάνει από νωρίς 5 ομαδικά φάουλ. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου οι Γιαννιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά μετά το 2΄ μετά από εξαιρετική ασίστ του Ψάλτου που είδε το κόψιμο του Μητρόπουλου από τη weak side (36-35). Μάλιστα ο πολύπειρος ψηλός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με επιθετικό ριμπάουντ και τελείωμα από κοντά έδωσε στην ομάδα του αέρα 3 πόντων (38-35 στο 20΄). 

Φοβερή η άμυνα του συνόλου του Σοφοκλή Τσουκανέλη στη δεύτερη περίοδο καθώς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σημειώσουν μόλις 7 πόντους. 

O coach Βλιώρας έβαλε δύσκολα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων στο τρίτο δεκάλεπτο γυρίζοντας την άμυνά του σε ζώνη και με σερί 7-0 ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε ξανά μπροστά με 42-38. Οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη είχαν θέματα στην αντιμετώπιση του Παρασκευά στο ζωγραφιστό με τον ψηλό των γηπεδούχων να κάνει ζημιά (6 μαζεμένοι πόντοι) διατηρώντας μπροστά την ομάδα του με 48-45. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στο πρόσωπο του Ιωαννίδη έναν απροσδόκητο πρωταγωνιστή καταφέρνοντας να περάσουν ξανά μπροστά για πρώτη φορά μετά το ημίχρονο με τρίποντο του νεαρού playmaker (το 2ο του και 51-49). Μόλις 1΄ 39΄΄ πριν το τέλος της περιόδου ο Νικολόπουλος τραυματίστηκε στο πόδι έχοντας μάλιστα κάνει το 54-51 με μεγάλο σουτ πίσω από τα 6.75. Δύο μαζεμένα λάθη στις επόμενες κατοχές και το επιθετικό ξέσπασμα του Ίλτσογλου με 5 σερί πόντους ήταν ικανά ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να πάρει εκ νέου τα ηνία με 56-54 στο 30΄.

Με τον Νικολόπουλο να επιστρέφει κανονικά στο παρκέ ο ΑΓΣ Ιωαννίνων έδειχνε αποφασισμένος ότι θα έφευγε με το ροζ φύλλο από το Βόλο. Ο Μάντζιος έγινε σημαντικός παράγοντας στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου και μαζί με τον Νικολόπουλο βοήθησαν την ομάδα τους με 11-2 επιμέρους να βρεθεί μπροστά με 65-58. Οι Γιαννιώτες συνέχιζαν να έχουν τον πρώτο λόγο οδηγούμενοι από τον φοβερό Νικολόπουλο (70-62) όμως οι Βολιώτες με μικρό σερί 4-0 μείωσαν σε 70-66 αναγκάζοντας τον Σοφοκλή Τσουκανέλη να καλέσει time out στο 37΄. Το ρεσιτάλ του Ίλτσογλου έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό Βόλου να περάσει μπροστά με 71-70, διευρύνοντας το σερί στο 9-0 (από 70-62 σε 71-70). Ο Ψάλτου ήταν clutch αμυντικά σε δύο σερί φάσεις (κλέψιμο-τάπα) με τον Ιωαννίδη να βάζει το μεγαλύτερο σουτ στον αγώνα με τρίποντο (73-71) μετά από ωραία ασίστ του Νικολόπουλου. Στα τελευταία 38'' ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ξόδεψε με σύνεση τα δύο φάουλ που είχε να δώσει. Στα 12'' η μπάλα πήγε στα χέρια του Σιμάκη, όμως του γλίστρησε με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλέψουν και να φτάσουν στο τεράστιο "διπλό".

Να σημειωθεί ότι στην αποστολή του ΑΓΣ Ιωαννίνων βρέθηκαν για πρώτη φορά 3 παιδιά από το εφηβικό και συγκεκριμένα οι: Νάκος, Γκατζέλης και Μυλώνης 

MVP

Ηγετική εμφάνιση για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι από τον Ντίνο Νικολόπουλο που σταμάτησε στους 29 πόντους με 5 τρίποντα αποδεικνύοντας τη μεγάλη του κλάση.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων ο Φίλιππος Ιωαννίδης το φύλαξε για σήμερα. 11 πόντοι με 3 τρίποντα, το 3ο μάλιστα το νικητήριο και γενικότερα μία πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Δημήτρης Μάντζιος είχε 13 με τους 7 να τους σημειώνει στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων δεν πτοήθηκε από το comeback των γηπεδούχων. Το 9-0 σερί είχε ως αποτέλεσμα οι Βολιώτες να μετατρέψουν το 70-62 σε 71-70 όμως ο Ιωαννίδης με το τεράστιο τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 35-38, 56-54, 71-73

Διαιτητές: Αγραφιώτης Ι., Πράττος, Ηλιόπουλος

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Γκοντόπουλος 12(1), Ίλτσογλου 22(2), Αναγνωστόπουλος 6(2), Καραμήτσος 5, Ευαγγελινός, Σταθούρος, Σιμάκης 13, Παρασκευάς 13  

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Νικολόπουλος 29(5), Καννής 8, Ιωαννίδης 11(3), Μάντζιος 13, Μητρόπουλος 2, Ψάλτου 10 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου