Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

IBC-Ολυμπιακός Βόλου 88-76: Μουρατίδη το "ανάγνωσμα"! (pics, vid)

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Τεράστια νίκη για το IBC σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο επί του Ολυμπιακού Βόλου με 88-76 με τον Μπάμπη Μουρατίδη να ηγείται έχοντας 29 πόντους.

Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο με 24, οποίος μάλιστα κλήθηκε να καλύψει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τη θέση "5" λόγω της αποβολής του Γιώργου Κωνσταντινίδη. 15 πρόσθεσε ο Παναγιώτης Τσατάλας, με τον Άκη Καραμπίνη να έχει 9 και να είναι κομβικός σε ένα ακόμα παιχνίδι με την πληθωρική του παρουσία.  

Με αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ξεκίνησε το παιχνίδι το IBC με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να βρίσκεται μπροστά με 10-4 στο 4΄. Η επίθεση των γηπεδούχων σε αρκετές περιπτώσεις "κολλούσε" και υπήρχαν αργές αποφάσεις με το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι να είναι δυσεύρετος. Ο Τσατάλας ήταν αυτός που με την ενέργειά του έκανε τη διαφορά καθώς με δύο κλεψίματα και ισάριθμα καλάθια στον αιφνιδιασμό έφερε την ομάδα του στο -2 (10-8). Βέβαια είχε από νωρίς 2 φάουλ συνεπώς χρειαζόταν καλή διαχείριση στη συνέχεια του αγώνα. Με τον Μουρατίδη να βρίσκει το χέρι του από την περιφέρεια έχοντας 3 μαζεμένα τρίποντα το IBC ήταν μπροστά με 17-14 καταφέρνοντας να διατηρηθεί στην πρωτοπορία μέχρι και το 10΄ (19-17). 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε στο +5 (27-22 στο 14΄), όμως με κρεσέντο του Σπηλιόπουλου οι γηπεδούχοι έκαναν το 29-29, με τον power forward των Γιαννιωτών να γίνεται διψήφιος. Ο Σιμάκης έδινε λύσεις επιθετικά στους "ερυθρόλευκους" βάζοντάς τους και πάλι μπροστά με 33-29. Στο 17΄ όμως υπήρξε ένταση λόγω σκληρού φάουλ του Καραμήτσου στον Κωνσταντινίδη την ώρα που ο δεύτερος επιχειρούσε lay up. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μικρή σύρραξη στο παρκέ με τους διαιτητές να αποφασίζουν την αποβολή των δύο παικτών και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να εκφράζει τα παράπονά του για την αποβολή του Κωνσταντινίδη θεωρώντας άδικη την απόφαση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (35-36). Τελικά στο 20΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 39-37.

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβαλε στο "5" τον Σπηλιόπουλο στο τρίτο δεκάλεπτο προσπαθώντας να βρει λύσεις στη frontline μη έχοντας στη διάθεσή του τον Κωνσταντινίδη. Οι Βολιώτες είχαν τον πρώτο λόγο καθώς ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (49-40) Ο Μουρατίδης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι (53-49 στο 27΄). Η αντίδραση των γηπεδούχων συνεχίστηκε καθώς κατάφεραν να περάσουν μπροστά. Με καλάθι του Τσατάλα και έμμεσο τρίποντο του Καραμπίνη το σκορ έγινε 54-53 υπέρ του IBC. Ένα τρίποντο του Γκοντόπουλου από τα 8.5 μέτρα έδωσε στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να προσπεράσουν με 56-54, σκορ με το οποίο έκλεισε η περίοδος. 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Με τον Μουρατίδη να συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες λύσεις το IBC βρέθηκε στο 60-59 στις αρχές την τελευταίας περιόδου. Με τον αριστερόχειρα guard να τραβά το κουπί και τον Καραμπίνη να είναι σε έναν ακόμα αγώνα clutch η ομάδα του coach Παπαδόπουλου ήταν μπροστά με 68-64 στο 36΄. Σπηλιόπουλος επιθετικά και Καραμπίνης αμυντικά έκαναν σπουδαία δουλειά με αποτέλεσμα το IBC να φτάσει στο +9 στο 38΄ (78-69). 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Το τρίποντο του Ρούζιου ήταν η χαριστική βολή με το σκορ να γίνεται 81-69. Ο έμπειρος playmaker ήταν καλός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κατευθύνοντας με μαεστρία τους συμπαίκτες του. Τελικό σκορ 88-76 με το IBC να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 3-3. 

Η απόφαση του Γιάννη Παπαδόπουλου να κλείσει το rotation στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιώντας κατά βάση την πεντάδα που αποτελούνταν από τους Ρούζιο-Μουρατίδη-Τσατάλα-Καραμπίνη-Σπηλιόπουλο και δίνοντας κάποια λεπτά και στον Στεργίου δικαιώθηκε απόλυτα με το IBC να φτάνει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

MVP

Μεγάλο παιχνίδι και season high από τον Μπάμπη Μουρατίδη που σημείωσε 29 πόντους όντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Γιαννιωτών.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος έκανε μεγάλη εμφάνιση τελειώνοντας τον αγώνα με 24 και πολλά κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Άκης Καραμπίνης έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο αμυντικά και επιθετικά ενώ και ο Παναγιώτης Τσατάλας ανήκει και αυτός στους διακριθέντες τελειώνοντας τον αγώνα με 15. 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Στα τελευταία 4 αγωνιστικά λεπτά το IBC έδειξε την εικόνα που ήθελε ο Γιάννης Παπαδόπουλος καταφέρνοντας το 68-64 να το μετατρέψει σε 81-69 τελειώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-39, 54-56, 88-76

Διαιτητές: Ντόγκας-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντέλης): Ρούζιος 5(1), Γκλίναβος, Μουρατίδης 29(7), Σωτηρίου 4, Καραμπίνης 9(1), Κωνσταντινίδης 2, Τσατάλας 15, Ξιούρας, Σταμίρης, Σπηλιόπουλος 24(6)

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Γκοντόπουλος 27(5), Ίλτσογλου 12(2), Αναγνωστόπουλος 6(2), Καραμήτσος, Ευαγγελινός 1, Σταθούρος, Σιμάκης 23(1), Παρασκευάς 7

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου