Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Κερκυραϊκός-Νικόπολη Πρέβεζας 59-70: Αλώβητο πέρασμα από την Κέρκυρα και τώρα ντέρμπι

Το 5Χ5 είναι γεγονός για τη Νικόπολη του Σπύρου Πολίτη καθώς σήμερα το μεσημέρι πέρασε με 70-59 από την έδρα του Κερκυραϊκού διατηρώντας το αήττητό της μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Παραμυθιά.

Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Κέρκυρα έχοντας αρκετές απουσίες, με αυτή του Ζήκα να ξεχωρίζει (13.0 πόντοι Μ.Ο), καθώς ο coach Πολίτης είχε στη διάθεσή του μόλις 8 παίκτες. Από τους γηπεδούχους η μεγάλη απουσία ήταν αυτή του center Ούστογλου.

Οι Φαίακες πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερό τους στη φετινή σεζόν, καταφέρνοντας να βρίσκονται μπροστά με 36-31. Η ανατροπή ήρθε όμως για την Νικόπολη καθώς από την τρίτη περίοδο και μετά έπαιξε εξαιρετική άμυνα (μόλις 8 πόντοι παθητικό στο τρίτο δεκάλεπτο) φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Στην πρώτη περίοδο οι Φαίακες κατάφεραν να βρεθούν μπροστά με 20-17 στο 10΄ χτίζοντας πάνω σε αυτό μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους στο +5 (36-31 στο 20΄).

Διαφορετική εικόνα είχε το παιχνίδι στη συνέχεια καθώς η Νικόπολη δυνάμωσε την άμυνά της και με επιμέρους 20-8 κατάφερε να όχι μόνο να πάρει τα ηνία αλλά να βρίσκεται και στο +7 (51-44 στο 30΄). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους Πρεβεζιάνους οι οποίοι έφτασαν ακόμη και στο +18 περίπου 4΄ πριν το φινάλε. Τελικό σκορ 70-59 με το σύνολο του Σπύρου Πολίτη να παίρνει μία ακόμα σημαντική εκτός έδρας νίκη, να παραμένει αήττητο και να πηγαίνει στο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου απέναντι στην Παραμυθιά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Για τον Κερκυραϊκό ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα και την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει τον Ιόνιο.

Πρώτος σκόρερ ο Παναγιώτης Κοντογιάννης με 23 πόντους για τη Νικόπολη προσθέτοντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του τη φετινή σεζόν. Διψήφιος ήταν ο και ο Φώτης Μακρόπουλος με 13, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας, παίκτης ο οποίος αναμφίβολα αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τους Πρεβεζιάνους στη δύσκολη συνέχεια. 10 πρόσθεσε ο Θρασύβουλος Αντύπας. Από πλευράς Κερκυραϊκού 19 είχε ο Περούλης, όντας σε ένα ακόμα ματς της ομάδας του ο κορυφαίος, με τον Σπίνουλα να τον ακολουθεί με 16.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-31, 44-51, 59-70

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος-Θώμος Ν.

Κερκυραϊκός (Γεωργίου): Αλαμάνος 2, Πετρόπουλος, Σπίνουλας 16(3), Μπατσομίτης, Περούλης 19, Βασιάδης, Ίσσαρης 8(1), Γογγάκης 5(1), Σκουροδήμος, Παπαβλασόπουλος 9(1), Περατινός, Κάρνας

Νικόπολη Πρέβεζας (Πολίτης): Κοντογιάννης 23, Τσιτσώνης 8(2), Παπίρης, Ζαλοκώστας 3(1), Παπαμιχαήλ 9, Μακρόπουλος 13, Αντύπας 10(2), Δούβλης 4 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου