Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ιστορική μέρα για τους Λευτέρη Μαντζούκα και Νίκο Βασιλείου

φωτογραφίες: Promitheas Patras BC

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι ήταν ο αγώνας που ολοκληρώθηκε προ ολίγου ανάμεσα στην Γκραν Κανάρια και τον Προμηθέα Πατρών τόσο για τον Λευτέρη Μαντζούκα, όσο και για τον Νίκο Βασιλείου.

Οι δύο νεαροί αθλητές συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα πάνω τους αγωνιζόμενοι για λογαριασμό της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Ο κορονοϊός ταλαιπωρεί τους Πατρινούς καθώς σήμερα στο παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς είχαν στην αποστολή τους μόλις 10 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι δύο ταλαντούχοι Γιαννιώτες. Ο Μάκης Γιατράς ξεκίνησε με τον Νίκο Βασιλείου στην αρχική του πεντάδα, με τον 15χρονο παίκτη να βιώνει μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή καθώς αγωνίστηκε ως βασικός σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε τόσο νεαρή ηλικία. Για την ιστορία έπαιξε για 14:44.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Σε 32:45 σημείωσε 24 πόντους με 6/6 τρίποντα και 3/4 δίποντα, ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα με 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η σημερινή εμφάνισή του ήταν η καλύτερη, μέχρι την επόμενη, στο Eurocup καθώς σημείωσε career high σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και φυσικά αξιολόγηση.

Για την ιστορία η Γκραν Κανάρια επικράτησε με 98-83 του Προμηθέα, όμως το σημαντικότερο είναι ότι τα δύο Γιαννιωτόπουλα δείχνουν ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά. Βρίσκονται σε ένα σύλλογο και έχουν έναν προπονητή που τους πιστεύει και δε φοβάται να τους χρησιμοποιεί ακόμα και σε τόσο σημαντικούς αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου