Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΓΣ Ιωαννίνων: Το ρόστερ της σεζόν 2020-2021


Μία νέα σεζόν ξεκινά αυτή την Κυριακή για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και ο πήχης βρίσκεται ψηλά, καθώς οι Γιαννιώτες έχουν ως στόχο τους να πρωταγωνιστήσουν και να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει το ρόστερ των Γιαννιωτών.

Ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων της σεζόν 2020-2021 είναι ουσιαστικά ένα ολοκαίνουργιο σύνολο με αρκετές προσθαφαιρέσεις. Οι μοναδικοί παίκτες που παρέμειναν από πέρυσι στο ρόστερ είναι ο αρχηγός, Κώστας Φίλιος ο center Δημήτρης Αντωνίου και οι δύο νεαροί Γιώργος Παππάς και Βασίλη Χρήστου.

Επιστροφές από το πάνω ράφι

Οι διοικούντες του ιστορικού σωματείου κινήθηκαν μεθοδικά το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι καταφέρνοντας να φέρουν πίσω δύο δικά τους παιδιά, τους Δημήτρη Μάντζιο και Χρήστο Καννή. Ο 25χρονος ψηλός αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των συνεχόμενων επιτυχιών τους Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, που ανέβηκε από την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μέχρι και την Α2. Φυσικά η καριέρα του ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΑΓΣ Ιωαννίνων όπου είχε σημαντικές επιτυχίες με τα τμήματα υποδομών. Πλέον επιστρέφει έτοιμος να ηγηθεί στη frontline των Γιαννιωτών. 

Σημαντική είναι και η επιστροφή του Χρήστου Καννή. Ο 21χρονος shooting guard άφησε πέρυσι τον ΑΓΣ Ιωαννίνων για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να μην πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής όμως είναι εμφανές ότι η προπόνηση και μόνο με τους σπουδαίους αθλητές που διέθετε πέρυσι στο ρόστερ η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου τον έχει κάνει καλύτερο, μαζί φυσικά με τις ατομικές προπονήσεις που έχει κάνει ο ίδιος.

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο μέλος στην παρέα που έκανε το "δρομολόγιο" ΠΑΣ-ΑΓΣ Ιωαννίνων και αυτός είναι ο Νίκος Γιωτάκης. Μέλος της άκρως επιτυχημένης πορείας του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα που έφτασε από το τοπικό μέχρι και την Α2, ετοιμάζεται και αυτός να φορέσει ξανά τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων καθώς το έχει κάνει και κατά το παρελθόν.

Σίμος Ιωακειμίδης: Ο παίκτης που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά

Ο 31χρονος πολύπειρος guard/forward ήταν ίσως η σπουδαιότερη προσθήκη, από άποψη ονόματος, στο φετινό ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι παραστάσεις του είναι πολλές και σημαντικές, έχοντας αγωνιστεί από την Α1 Ανδρών μέχρι και το εξωτερικό. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων του 2007 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία. Έχει δείξει ήδη τα διαπιστευτήριά του στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας, με τους διοικούντες και το προπονητικό επιτελείο να στηρίζουν πολλά σε αυτόν ώστε να πραγματοποιήσουν μία επιτυχημένη πορεία στην κατηγορία.

Φρεσκάδα και ενέργεια με Κολότσιο-Νταβουλτζόπουλο

Δύο κινήσεις που ήταν από τις πρώτες του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτές του Βασίλη Κολότσιου και του Φώτη Νταβουλτζόπουλου. Ο πρώτος αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της περσινής ομάδας των Ικάρων Τρικάλων που κέρδισαν την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Αναμένεται να είναι βασικός στη θέση "1" έχοντας όμως την ικανότητα να βοηθήσει και στο "2". 

Ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος αναμένεται να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στη θέση "4". Διακρίνεται για την ενέργειά του αλλά και για την ικανότητά να κατεβάζει ριμπάουντ. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Λεύκιππο Ξάνθης, ομάδα που πέρυσι ανέβηκε από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική.

Σε αυτούς τους δύο προσθέστε και την άφιξη του Χρήστου Στύλου, ο οποίος προσδίδει βάθος στις θέσεις των guards, του Δημήτρη Αποστολίδη, που μπορεί να είναι μόλις 17 χρονών όμως υπολογίζεται κανονικά και για την ανδρική ομάδα, αλλά και των Χρισόστομου Σιδηρόπουλου και Δημήτρη Αρβανιτάκη που θα αποτελέσουν έξτρα λύσεις για τον Σοφοκλή Τσουκανέλη.

Καπετάνιος του καραβιού ο Σοφοκλής Τσουκανέλης

Ο προπονητής που έχει γίνει συνώνυμο του ΑΓΣ Ιωαννίνων θα συνεχίζει για ακόμα μία σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Με εξαίρεση την αρχή της περσινής σεζόν είναι συνεχώς στον πάγκο των Γιαννιωτών από το 2015 και έπειτα, ενώ είχε διατελέσει πρώτος προπονητής και κατά την τριετία 2010-2013. Έχοντας πραγματοποιήσει την προετοιμασία το φετινό καλοκαίρι και όντας κομβικός στο σχεδιασμό της ομάδας ο 39χρονος coach γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να κατευθύνει το "καράβι" του ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Παίκτες "βαρόμετρα" 

Σίμος Ιωακειμίδης 


Η απόκτησή του ήταν μοναδική ευκαιρία για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων που έψαχνε έναν έμπειρο και συνάμα ποιοτικό παίκτη προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις "2" και "3". Ο Ιωακειμίδης μπορεί να προσφέρει πολλά στους Γιαννιώτες έχοντας την ικανότητα να σκοράρει αλλά και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες. Αναμφίβολα η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη.

Δημήτρης Μάντζιος


Έχοντας αποτελέσει τον βασικό center του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία 3 χρόνια έχει βελτιωθεί και έχει ωριμάσει μπασκετικά πλάι σε σπουδαίους αθλητές. Ο Μάντζιος θα είναι σίγουρα ο πιο κομβικός παίκτης στη frontline του ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Βασίλης Κολότσιος


Ο 21χρονος Τρικαλινός guard ήρθε στα Γιάννενα με εξαιρετικές συστάσεις έχοντας αποτελέσει παίκτη "κλειδί" στην περσινή ομάδα των Ικάρων Τρικάλων. Υπό την καθοδήγηση του Κώστα Σδράκα μέτρησε 11.1 πόντους με 40 εύστοχα τρίποντα στη Γ΄ Εθνική και στόχος είναι να συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και φέτος.

Χρήστος Καννής


Η επιστροφή του Καννή στον ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν πολύ σημαντική καθώς μιλάμε για έναν αθλητή εξαιρετικά βελτιωμένο τόσο σωματικά, όσο και παικτικά. Οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα πέρυσι προσφέρονταν εξάλλου για ατομική βελτίωση έχοντας συμπαίκτες καταξιωμένους αθλητές των Εθνικών Κατηγοριών. Φέτος έχει στόχο να καταθέσει την ποιότητά του στο παρκέ και να αποτελέσει κεντρική φιγούρα στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του.


Αναλυτικά το ρόστερ της νέας σεζόν   

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2020/2021

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ

ΘΕΣΗ

ΥΨΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ

3

2-3

1,92

36

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

1

1,80

18

ΦΩΤΗΣ ΝΤΑΒΟΥΛΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

5

4

1,95

25

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ

6

1-2

1,86

21

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΝΗΣ

7

2-3

1,90

21

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

8

5

2,00

30

ΣΥΜΕΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

9

2-3

1,97

31

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

10

2-3

1,92

17

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

11

4-5

2,00

25

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΟΣ

12

1-2

1,90

26

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

13

2

1,90

19

ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΟΣ

14

1

1,88

33

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

15

4

1,94

17

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

17

3-4

1,90

17

Coach: ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΝΕΛΗΣ

 

Assistant Coach: ΘΩΜΑΣ ΚΑΝΝΗΣ

 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου