Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

IBC-ΜΕΝΤ 87-79: Έπαιξε με τη φωτιά... αλλά τέλος καλό όλα καλά (pics, vid)

Την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πανηγύρισε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το IBC επικρατώντας με 87-79 της ΜΕΝΤ. Οι Γιαννιώτες έπαιξαν με τη φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα καθώς η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ με 75-74, περίπου 2΄ πριν το τέλος, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις και με ένα ξέσπασμα κατάφεραν με επιμέρους 13-2 να φτάσουν στο πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς.

Αρκετά νεκρά διαστήματα για τους Γιαννιώτες που δεν μπορούσαν να κεφαλαιοποιήσουν τις διψήφιες διαφορές που έχτιζαν ανά διαστήματα, όμως αυτό που κρατάνε στο τέλος είναι η πρώτη νίκη της σεζόν. 24 πόντους σημείωσε ο Αντώνης Χρύσης, 19 ο Χρήστος Μπάλλας, 12 ο Δημήτρης Ζαφειρούδης. Καθοριστικοί οι νεαροί Δημήτρης Βάσης (9 πόντοι) και Γιώργος Παπαγιάννης (8 πόντοι), όπως και ο Νίκος Γεωργάκης με 9 πόντους και αρκετή δουλειά στα ριμπάουντ.. Μιχαηλίδης με 24 και Σιολόγκας με 23 "έκλεψαν την παράσταση" από πλευράς ΜΕΝΤ.

Δημήτρης Βάσης, Γιώργος Ξιούρας και Αντώνης Χρύσης συνέθεσαν την τριπλέτα στην περιφέρεια στη βασική πεντάδα του IBC, με τους Νίκο Γεωργάκη και Χρήστο Μπάλλα να είναι το δίδυμο ψηλών. Με 5-0 προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά το σύνολο του Ντολόπουλου, με τον Χρήστο Μπάλλα με τρίποντο να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της ομάδας του (3-5 στο 2΄). Ο Μιχαηλίδης ήταν από την αρχή του αγώνα το ο νούμερο ένα κίνδυνος για την άμυνα των Γιαννιωτών καθώς έχοντας γρήγορα γρήγορα 6 πόντους βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει μπροστά με 9-4 στο 3΄. Ο coach Παπαδόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να πιέσουν σε όλο το γήπεδο για να δυσκολέψουν το κατέβασμα της μπάλας των φιλοξενούμενων και αυτό έγινε πράξη. Κομβικός ο Δημήτρης Ζαφειρούδης που ήρθε από τον πάγκο αλλάζοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού βοηθώντας την ομάδα του με σερί 6-0 να πάρει για πρώτη φορά τα ηνία με 10-9. Λίγο αργότερα ο Θεσσαλονικιός guard με δύο μαζεμένα τρίποντα βοήθησε το IBC να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 21-14. O 22χρονος αθλητής μέτρησε 8 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε δια χειρός Ξιούρα (24-14). Ο προπονητής του IBC είχε ανοίξει το rotation με τον νεαρό, Γιώργο Παπαγιάννη να δείχνει καλά στοιχεία βοηθώντας σημαντικά σε άμυνα και επίθεση με την ενέργειά του. Οι γηπεδούχοι βρισκόταν μπροστά με 29-22, όμως η ΜΕΝΤ είχε γίνει "στενός κορσές" και με ηγέτη τον Μιχαηλίδη έτρεξε σερί 5-0 μειώνοντας σε 29-27 5΄ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Τα 3 προσωπικά φάουλ του Δημήτρη Βάση δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό. Το IBC γύρισε την άμυνά του σε ζώνη από το 27΄ μέχρι και το 30΄ επιλογή που λειτούργησε καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Γιάννη Παπαδόπουλου με επιμέρους 11-2 κατάφεραν να βρεθούν ξανά σε απόσταση ασφαλείας (40-29). Ο Χρύσης βρισκοτάν στη "ζώνη του λυκόφωτος" στα τελευταία λεπτά έχοντας 8 πόντους. Ημίχρονο με το σκορ στο 43-34 υπέρ του IBC.

Το πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου κυλούσε άνετα για το IBC το οποίο κατάφερνε να συντηρεί τη διαφορά μεταξύ 8-10 πόντων (49-39 στο 25΄). Οι Γιαννιώτες κέρδισαν πολλά φάουλ προσπαθώντας να επιτεθούν κατά κύριο λόγο από το ζωγραφιστό και να εκμεταλλευτούν τον Μπάλλα. Η ΜΕΝΤ αποδείχτηκε σκληρό καρύδι καθώς μέσα σε 4΄με επιμέρους 16-8 κατάφερε να πληγώσει την κακή άμυνα των γηπεδούχων μειώνοντας σε 57-55, με τους Μιχαηλίδη και Σιολόγκα να κάνουν τη ζημιά. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ντολόπουλου έκαναν τραγικά λάθη στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου μη μπορώντας να διαχειριστούν το press του IBC. Ο Παπαγιάννης αρχικά με τρίποντο και εν συνεχεία με δίποντο έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του (64-57), με τον Βάση με καλάθι εξ΄ επαφής να βάζει τον επίλογο στην περίοδο (66-57 στο 30΄). Νοκ άουτ τέθηκε ο Γιώργος Ξιούρας καθώς υπέστη διάστρεμμα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει σχεδόν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Βασής άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση του και μετά από δική του δημιουργία και καλάθι του Μπάλλα η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (68-57). Στο 34΄ οι γηπεδούχοι βρισκόταν στο +10 (73-63), όμως ένα νέο blackout έδωσε την ευκαιρία στη ΜΕΝΤ να τρέξει σερί 8-0 μειώνοντας στους 2 (73-71). Σα να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ακόμα και μπροστά με 75-74 περίπου 2΄ πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο το IBC αφυπνίστηκε καταφέρνοντας με σερί 10-0 να κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη (84-75). Τελικό σκορ 87-79 με το IBC να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 1-1. 

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου εκτός έδρας απέναντι στη Μελίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-34, 66-57, 87-79

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης-Ντόγκας

IBC (Παπαδόπουλος-Μπάθας): Παπαγιάννης 8(1), Βάσης 9(1), Ζαφειρούδης 12(2), Χρύσης 24(1), Γεωργάκης 9(2), Ξιούρας 6(1), Σταμίρης, Μπάλλας 19(2)

ΜΕΝΤ (Ντολόπουλος): Ζεϊμπέκης 6(2), Ροπούτης 9(1), Μιχαηλίδης 24(2), Παπαπασχάλης 6, Καρασίμος, Κωνσταντινίδης 3, Πασχαλίδης 3, Μαλανδρής 5(1), Σιολόγκας 23(2)  

Φωτογραφίες: Θανάσης Παππάς

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου