Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Σπάρτακος: Το ρόστερ της σεζόν 2020-2021

Μία ιδιαίτερη και περίεργη χρονιά είναι αυτή που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το μπάσκετ δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο με τις ομάδες να βλέπουν από εβδομάδα σε εβδομάδα να αλλάζουν τα δεδομένα και να αναβάλλονται συνεχώς παιχνίδια. Παρόλα αυτά για τον Σπάρτακο η σεζόν 2020-2021 είναι ιδιαίτερα σημαντική και κυρίως ιστορική, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στις Εθνικές Κατηγορίες και συγκεκριμένα στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Η διατήρηση του περσινού κορμού

Οι άνθρωποι του Σπάρτακου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία που είχε η περσινή ομάδα στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αποφασίζοντας να κρατήσουν ολόκληρο το βασικό κορμό. Πώς ήταν δυνατόν να γίνει κάτι διαφορετικό άλλωστε από τη στιγμή που το σύνολο του Τάκη Παππά κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με συνολικό ρεκόρ 17-2; Τα βαριά χαρτιά της ομάδας, δηλαδή οι δύο πολύτιμοι ψηλοί, Ντίνος Λαμπρόπουλος-Παναγιώτης Θώδης θα φορούν ξανά τα χρώματα του Σπάρτακου, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο αρχηγός Κώστας Κόρδας, μαζί φυσικά με τους πολύπειρους, Μίμη Πανταζή-Αποστόλη Κολιγιώτη.

Οι νεαροί και ταλαντούχοι αθλητές είναι και αυτοί στις επάλξεις, με πρώτους και καλύτερους τους ελπιδοφόρους και υπερπολύτιμους, ήδη  από την περσινή σεζόν, Παναγιώτη Δήμο-Δημήτρη Πρεμέτη-Μάρκο Μπαζάκα, συν τον Μάριο Μακρή που πέρυσι άρχισε να κερδίζει σιγά σιγά επάξια χρόνο συμμετοχής και έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη ρόλου.   

Προσθήκες εμπειρίας και ποιότητας

Φυσικά όπως ήταν δεδομένο η διοίκηση της ομάδας θα κινούνταν και για την απόκτηση κάποιων έμπειρων παικτών προκειμένου να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον υλικό. Αναμφίβολα η πιο ηχηρή μεταγραφή ήταν αυτή του "μπαρουτοκαπνισμένου" Ντίνου Σταυρόπουλου από τον οποίο οι Γιαννιώτες περιμένουν πολλά. Σημαντικότατη κίνηση αποτέλεσε η απόκτηση του Γρηγόρη Ζαμπέτη, ο οποίος έχει την κλάση αλλά και τις παραστάσεις προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του τόσο ως point guard όσο και ως shooting guard. Εμπειρία όμως θα υπάρχει και κάτω από τα καλάθια με τον Παναγιώτη Μάντζιο μετά τις θητείες του σε ΑΓΣ Ιωαννίνων και Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα να ετοιμάζεται να ενισχύσει και τη frontline του Σπάρτακου. Οι νεοφώτιστοι έφεραν και τον Κρίτωνα Τζίμα, ένα παιδί που αναδείχθηκε μέσα από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, όμως πέρυσι δεν είχε αγωνιστεί εξαιτίας ενός τραυματισμού. Πλέον είναι δυνατός και έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ για να βοηθήσει το σύνολο του Τάκη Παππά.

Ενίσχυση μέσω... των Ακαδημιών

Ο Σπάρτακος τα τελευταία χρόνια δείχνει συνεχώς ότι κύριο μέλημα του είναι να προωθεί νεαρούς αθλητές από τα "σπλάχνα" του. Μετά από τον Παναγιώτη Δήμο, ο οποίος πλέον αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο μέλος της ανδρικής ομάδας, τον Χάρη Κύρκο που ακολουθεί τα βήματα του συμπαίκτη του και βρίσκεται ήδη εδώ και 2 χρόνια στη μεγάλη ομάδα, ήρθε η ώρα για δύο ακόμα παιδιά να πάρουν το "βάπτισμα του πυρός". Ο λόγος αρχικά για τον Βασίλη Βαράκα, ένα ταλαντούχο και αθλητικό παιδί, το οποίο έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία και μεγάλη βελτίωση με αποτέλεσμα η ομάδα να τον επιβραβεύσει. Ήδη από τα φιλικά ο coach Παππάς του έδωσε χρόνο συμμετοχής δείχνοντας εμπράκτως ότι πιστεύει σε αυτόν. Ο δεύτερος παίκτης που προωθήθηκε είναι ο Δημήτρης Τούλιας, ένα παιδί που πέρυσι αγωνιζόταν για λογαριασμό της U20 του Σπάρτακου.  

Παίκτες "βαρόμετρα" 

Ο Σπάρτακος είναι ίσως η πλέον δύσκολη ομάδα για να ξεχωρίσει κανείς ποιοι παίκτες μπορούν να συγκαταλέγονται σε μία τέτοια κατηγορία και αυτό γιατί, όπως έδειξε και πέρυσι με τον Τάκη Παππά στον πάγκο, είναι ομάδα που σε κάθε παιχνίδι προκύπτουν και διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Σίγουρα όμως υπάρχουν αθλητές στο ρόστερ από τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και αναμένεται να είναι τα πρώτα "βιολιά".

Ντίνος Σταυρόπουλος

πηγή φωτογραφίας: Σωτήρης Χασιώτης-Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου


Αποτελεί τη σπουδαιότερη προσθήκη στην ιστορία του Σπάρτακου. Ο έμπειρος forward είναι παίκτης που αποκτήθηκε προκειμένου να βοηθήσει ασφαλώς αγωνιστικά με την ποιότητά του, αλλά επίσης να καθοδηγήσει και να συμβάλλει στη βελτίωση των νεαρών αθλητών. Η 30χρονη καριέρα που κουβαλάει και οι ομάδες στην οποίες έχει αγωνιστεί μιλούν από μόνα τους και σίγουρα αναμένεται να είναι κεντρική φιγούρα στο σύνολο του Τάκη Παππά.

Γρηγόρης Ζαμπέτης

Ο 30χρονος combo guard ετοιμάζεται για την 4η σεζόν του στην πόλη των Ιωαννίνων και μάλιστα φορώντας τη φανέλα 3ης διαφορετικής ομάδας (ΑΓΣ Ιωαννίνων και IBC οι προηγούμενες). Προστέθηκε στο ρόστερ του Σπάρτακου προκειμένου να ηγηθεί στην περιφερειακή γραμμή βοηθώντας τόσο στο "1" όσο και στο "2". 

Παναγιώτης Θώδης 

Ο Γιαννιώτης power forward/center ήταν ο πλέον σημαντικός παίκτης την περσινή σεζόν προκειμένου ο Σπάρτακος να κερδίσει την άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες. Ο Θώδης ξαναβρήκε τον εαυτό του στον Σπάρτακο με τις εξαιρετικές εμφανίσεις στα κρίσιμα παιχνίδια να το πιστοποιούν. Φέτος αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του.

Ντίνος Λαμπρόπουλος

Ο Καλαματιανός ψηλός αποτελεί έναν από τους πλέον παλιούς παίκτες στο ρόστερ των Γιαννιωτών. Για συνεχόμενες σεζόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Σπάρτακου στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και φέτος ήρθε η στιγμή να δείξει την ποιότητά του και στη Γ΄ Εθνική. Ο προπονητής τους στηρίζει πολλά πάνω του και ο ίδιος γνωρίζει ότι η καλή του παρουσία θα βοηθήσει σημαντικά τους νεοφώτιστους.

Αναλυτικά το ρόστερ του Σπάρτακου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2020/2021

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ

ΥΨΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΗΣ

1-2

1,85

30

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

1

1,93

18

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΣ

1-2

1,78

33

ΤΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

1

1,76

19

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ

2

1,88

20

ΜΙΜΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

2

1,86

38

ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

2

1,90

21

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΑΚΑΣ

2

1,92

18

ΚΡΙΤΩΝ ΤΖΙΜΑΣ

2-3

1,94

22

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

3-4

1,98

45

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΑΖΑΚΑΣ

4

2,07

22

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΛΙΓΙΩΤΗΣ

4

1,91

39

ΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

4-5

2,00

27

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΔΗΣ

4-5

1,95

27

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

5

2,03

32

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

5

2,01

18

Coach: ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

 

Assistant Coach: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΚΑΣ

 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου