Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες: Σούπερ εμφανίσεις από τους Ανδρέα Τσουμάνη και Δημήτρη Γεωργίου

Με τους Ανδρέα Τσουμάνη και Δημήτρη Γεωργίου να πρωταγωνιστούν για τις ομάδες τους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και τον Άλκη Παππά να είναι σταθερά στους διακριθέντες του Πανερυθραϊκού, συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στις Εθνικές Κατηγορίες.

Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός- Α2 Ανδρών)

Ένα πολύ καλό ξεκίνημα απολαμβάνει ο Πανερυθραϊκός στο πρωτάθλημα της Α2 μιας και έχει κατακτήσει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το Σάββατο επικράτησε με 70-60 μέσα στην έδρα του Κόροιβου Αμαλιάδας. Ο 33χρονος guard αγωνίστηκε για 20:58 σημειώνοντας 4 πόντους (2/2 δίποντα), κατεβάζοντας 5 ριμπάουντ, μοιράζοντας 5 ασίστ, ενώ έκλεψε και 2 φορές τη μπάλα. Όλα αυτά του έδωσαν 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και το πιο σημαντικό βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Α2 Ανδρών)

Ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό στην Ελευθερούπολη φαίνεται να έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον νεαρό forward καθώς στη νέα του ομάδα συνεχίζει σταθερά τις υψηλές πτήσεις. Η Ελευθερούπολη επικράτησε με 79-67 της Δάφνης Δαφνίου και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ήταν ο Τσουμάνης. Σε 21:33 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 14 πόντους (6/7 δίποντα, 2/2 βολές), μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς στο ranking. 

Μάλιστα η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν συνέχεια της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου απέναντι στον Αμύντα είχε μετρήσει 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Η Ελευθερούπολη έχει ρεκόρ 2-1.

Φυσικά άξια αναφοράς είναι και η εμφάνιση του Αρτινού Θωμά Νίκου, συμπαίκτη του Τσουμάνη στην Ελευθερούπολη, ο οποίος στο ματς κόντρα στη Δάφνη μοίρασε 15 ασίστ, ενώ είχε ακόμα 5 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικού Πεύκων- Β΄ Εθνική) 

Επιτέλους δράση στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχουν οι Μαχητές Πειραματικού Πεύκων. Ο Δημήτρης Γεωργίου βρίσκεται για 2η διαδοχική σεζόν στο ρόστερ της ομάδας και στο παιχνίδι κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλονικιών με 22 πόντους, 3 εύστοχα τρίποντα, ενώ διακρίθηκε για την εξαιρετική του άμυνα. Παρά τη φοβερή εμφάνιση του Γεωργίου οι Μαχητές ηττήθηκαν από τον Ερμή Σχηματαρίου με 72-61. 

Πολυχρόνης Τσίγκας-Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος- Γ΄ Εθνική)

Τα αδέρφια Τσίγκα αγωνίζονται τη φετινή χρονιά στο Ζέφυρο, ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ο Ζέφυρος γνώρισε την ήττα εκτός έδρας με 76-56. Οι δυο τους αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα με τον Πολυχρόνη να πετυχαίνει 2 πόντους.

*Το πρωτάθλημα της Basket League δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και έτσι ο Λευτέρης Ματζούκας του Προμηθέα Πατρών έχει αγωνιστεί μόνο στο Eurocup.

**Βύρωνας και Αλέξανδρος Βάτσιος είναι στο ρόστερ του Ερμή Σχηματαρίου όμως δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι κόντρα στους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων.

***Η ΜΕΝΤ του Βασίλη Μπέλλου δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 και έτσι το παιχνίδι κόντρα στη Μελίκη ορίστηκε για τις 28/10.

Φωτογραφία Ανδρέα Τσουμάνη: ΓΣΕ Official (Facebook)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου