Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ελευθερία Μοσχάτου-ΠΑΣ Γιάννινα 61-65: Άμυνα, Βιντσιλαίου, Cooper και Vendrell έκαναν τη διαφορά

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Παίζοντας από την αρχή μέχρι και το τέλος με μεγάλη συγκέντρωση ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της Ελευθερίας Μοσχάτου με 65-61 κατακτώντας την πρώτη νίκη στο φιλικό τουρνουά "Bread Factory". Αυτό ήταν το τρίτο φιλικό παιχνίδι στη φετινή περίοδο προετοιμασίας για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΣ να διπλασιάζει τα θετικά αποτελέσματα. Φοβερή εμφάνιση από την Αγγελική Βιντσιλαίου με 21 πόντους, στους 18 σταμάτησε η κομβική Samantha Cooper, με την Angela Vendrell να συνεισφέρει τόσο επιθετικά με 14 πόντους, όσο και αμυντικά όπου ήταν εξαιρετική.

Διαφορετική ήταν η βασική πεντάδα του coach Δουβίτσα στο σημερινό παιχνίδι συγκριτικά με το χθεσινό κόντρα στις Εσπερίδες Καλλιθέας. Συγκεκριμένα επέλεξε να ξεκινήσει με 3 guards προκειμένου να ελέγξει από νωρίς το ρυθμό (Panousis-Ντάλα-Βιντσιλαίου). Στο "4" επέλεξε την Vendrell και στο "5" την Cooper. 

Το αρχικό σχήμα φάνηκε να δουλεύει εξαιρετικά μιας και ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε φοβερό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου με όπλο την προσήλωση στην άμυνα ανάγκασε το Μοσχάτο να υποπέσει σε αρκετά λάθη. Στο 3΄ το σκορ ήταν 7-0 με τον coach Παπαναστασίου να αναγκάζεται να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ. Με την Vendrell να είναι καθοριστική σε άμυνα και επίθεση και την Cooper σταθερά καλή δεν άργησε να έρθει το πρώτο διψήφιο προβάδισμα (11-0). Το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων ήρθε από την Σταμάτη. Λίγο αργότερα με την Βιντσιλαίου να μοιράζει ασίστ και τις Πανούση και Σαρηγιαννίδου να ευστοχούν σε τρίποντο και δίποντο αντίστοιχα ο ΠΑΣ παρέμενε μπροστά με double σκορ (20-10). Η παρουσία της αρχηγού της ομάδας του Νίκου Δουβίτσα ήταν θετική στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου ώστε ο ΠΑΣ να απολαμβάνει ένα +10 στο 10΄ (23-13).

Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο μετά από σερί 5-0 που έτρεξαν οι φιλοξενούμενες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου (28-13). Ο coach Δουβίτσας συνέχισε με σχήμα που αποτελούνταν από 3 guards (Χρηστάκη-Panousis-Βιντσιλαίου) καθώς έβλεπε ότι αποδίδει στο παρκέ. Η Σταμάτη αποτελούσε τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τις γηπεδούχες να αντιδρούν και με επιμέρους 14-5 να μειώνουν σε 33-27. Ένα τρίποντο της Cooper από την κορυφή έδωσε την επιθετική ανάσα που επιζητούσαν τα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα λίγο πριν το ημίχρονο (36-27), με την Avery όμως να απαντά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (36-30). Τελικά το 37-32 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε μετά από 1/2 βολές της Βιντσιλαίου και 2/2 της Jorgensen. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισό του αγώνα και το ζήτημα ήταν να διατηρήσει αυτά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και στη συνέχεια.

Με τρίποντο της Μίχου ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, με την αθηναϊκή ομάδα να μειώνει στους 2 (37-35). Ο Νίκος Δουβίτσας πέρασε από την αρχή του δεκαλέπτου στο παρκέ την Έλενα Πάφη ρίχνοντάς την πάνω στην Avery προκειμένου να την δυσκολέψει στην οργάνωση του παιχνιδιού της Ελευθερίας με τη νεαρή αθλήτρια του ΠΑΣ να τα πηγαίνει εξαιρετικά στα 6΄ πρώτα λεπτά που έπαιξε στην περίοδο.  Η Jorgensen προκάλεσε πολλά προβλήματα στη ρακέτα με την Ελευθερία να φτάνει σε απόσταση αναπνοής (42-41). Παρόλα αυτά οι Γιαννιώτισσες δεν το έβαλαν κάτω και με τις Βιντσιλαίου και Cooper να κάνουν τη διαφορά κατάφεραν να χτίσουν ένα +5 (48-43). Τότε έκανε την εμφάνισή της η Καμπουράκη η οποία με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφερε το παιχνίδι στα ίσια (49-49). Όμως η Αγγελική Βιντσιλαίου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και αρχικά με 1/2 βολές και εν συνεχεία με ένα πολύ όμορφο drive έδωσε στην ομάδα της τη δυνατότητα να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 52-49.

Βάζοντας ξανά την αμυντική του πανοπλία, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επέτρεψε στην Ελευθερία να σημειώσει κάποιο καλάθι για κάτι περισσότερο από τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Τελικά με την Jorgensen να τελειώνει υποδειγματικά δύο φάσεις στο post οι γηπεδούχες μείωσαν στον πόντο (54-53). Λίγο αργότερα η Βιντσιλαίου πέρασε ξανά στο παρκέ μετά από κάποια λεπτά ξεκούρασης στον πάγκο κάνοντας αμέσως τη διαφορά, καθώς με έμμεσο τρίποντο έδωσε στην ομάδα της αέρα 5 πόντων (59-54 στο 36΄). Οι γηπεδούχες έβρισκαν σκορ μόνο ακουμπώντας την μπάλα στο "ζωγραφιστό" και συγκεκριμένα στη Jorgensen, όμως ο ΠΑΣ με την Βιντσιλαίου να είναι καθοριστική επιθετικά και την Vendrell αμυντικά, είχε τα ηνία με 61-55 μόλις 2΄ 21΄΄ πριν το τέλος της φιλικής αναμέτρησης. Η έμπειρη Avery με τρίποντο μείωσε στους 3 (61-58), όμως η Vendrell ήταν ψύχραιμη και με 2/2 βολές έκανε το 63-58. Η Avery συνέχισε να "πυροβολεί" από τα 6,75 μειώνοντας ξανά (63-61), όμως η Βιντσιλαίου με αριστερό lay up υπέγραψε το τελικό 65-61 και την πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο "Bread Factory".  

Τελευταίο παιχνίδι αύριο στο τουρνουά "Bread Factory" για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 14:00, κόντρα στον Ολυμπιακό που μέχρι στιγμής μετρά 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 32-37, 49-52, 61-65

Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Τσέρου, Καμπουράκη 6(2), Μίχου 6(1), Σταμάτη 12(2), Κίτσιου, Avery 12(4), Κοσμά 4, Jorgensen 16, Jovanovic 5(1)

ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας-Μιχαήλ): Χούλη, Panousis 7(1), Σαρηγιαννίδου 5(1), Ντάλα, Κατσαμούρη, Cooper 18(2), Βιντσιλαίου 21, Vendrell 14(2), Πάφη, Χρηστάκη 

Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου