Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Γρηγόρης Ζαμπέτης: Μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων

Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης θα παραμείνει για 4η συνεχόμενη χρονιά κάτοικος Ιωαννίνων φορώντας τη φανέλα του Σπάρτακου, της τρίτης κατά σειράς ομάδας του στην πόλη. Το Epirusbasket.gr, με αφορμή τη μεταγραφή του στον Σπάρτακο, κάνει μία αναδρομή στις 3 προηγούμενες σεζόν του 30χρονου combo guard στα Ιωάννινα.

Η πρώτη σεζόν στον ΑΓΣ Ιωαννίνων 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η διοίκηση του ΑΓΣ Ιωαννίνων ανακοίνωνε την απόκτηση του Ζαμπέτη φέρνοντας έναν παίκτη με πλούσια εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες καθώς είχε παίξει ακόμα και στην Α2 Ανδρών με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού, ενώ είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων με 3 διαφορετικές ομάδες στη Γ΄ Εθνική (Σπαρτιατικός, Χαρίλαος Τρικούπης και Πρωτέας Γρεβενών). 


Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης στην 1η του χρονιά στον ΑΓΣ Ιωαννίνων


Η πρώτη χρονιά του Ζαμπέτη με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν εξαιρετική σε ατομικό επίπεδο όμως δεν ήταν το ίδιο καλή για την ομάδα. Σε μία δύσκολη ομολογουμένως σεζόν το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη τερμάτισε στη 10η θέση με ρεκόρ 11-13. Ο 27χρονος τότε αθλητής ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του μετρώντας 11.0 πόντους Μ.Ο. (209 σύνολο) με 32 εύστοχα τρίποντα σε 19 συμμετοχές. Συνέθεσε ένα πολύ καλό δίδυμο στα guards με τον Δημήτρη Γεωργίου με την καλύτερή του επίδοση στο επιθετικό κομμάτι να έρχεται απέναντι στον Ιωνικό Ιωνίας όπου είχε 21 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ 20 ξανά με 4 τρίποντα είχε απέναντι στους Ικάρους Τρικάλων. 

Κομβικός και... 4η θέση

Στη 2η σεζόν του με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων ο Ζαμπέτης παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος όμως αυτή τη φορά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις συνδυάστηκαν και με την φοβερή χρονιά της ομάδας, η οποία διεκδίκησε μέχρι τέλους την άνοδο. Τελικά τερμάτισε στην 4η θέση με ρεκόρ 17-7. Ο Ζαμπέτης ήταν "κλειδί" και ένα από τα βασικότερα όπλα στη φαρέτρα του coach Τσουκανέλη. Σε 23 συμμετοχές είχε 11.7 πόντους Μ.Ο. (268 σύνολο) με 29 εύστοχα τρίποντα. Το εκτός έδρας ματς με τον Μαντουλίδη ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του καθώς σημείωσε 30 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ 23 είχε απέναντι στον Α.Ο.Κ. Βέροιας.

Η 2η σεζόν του ήταν και η πιο παραγωγική επιθετικά (11.7 πόντοι)


Νέο κεφάλαιο και άνοδος

Μετά από 2 γεμάτες σεζόν στον ΑΓΣ Ιωαννίνων είχε έρθει η ώρα προκειμένου να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στο IBC το οποίο μπορεί να ήταν νεοφώτιστο στις Εθνικές Κατηγορίες όμως παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ισχυρό. Η πανδημία του κορονοϊού είχε σαν αποτέλεσμα η σεζόν να μην ολοκληρωθεί ποτέ, όμως οι Γιαννιώτες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη Β΄ Εθνική καθώς βρισκόταν στην 3η θέση με ρεκόρ 12-5. Ο Ζαμπέτης είχε διαφορετικό ρόλο επιθετικά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές όμως και πάλι ήταν σημαντικός για τη νέα του ομάδα. Έπαιξε και στα 17 παιχνίδια έχοντας 6.3 πόντους Μ.Ο. (107 σύνολο) με 15 εύστοχα τρίποντα. Ο αγώνας κόντρα στους Αετούς Βέροιας ήταν ο καλύτερός του σε συγκομιδή πόντων καθώς πέτυχε 17 με 3 τρίποντα, ενώ 15 και πάλι με 3 τρίποντα είχε στην εκτός έδρας ήττα από τον Αίολο Τρικάλων.

Με το IBC πανηγύρισε την άνοδο στη Β΄ Εθνική


Αναλυτικά οι 3 σεζόν του Γρηγόρη Ζαμπέτη στα Ιωάννινα:

2017-2018 (ΑΓΣ Ιωαννίνων-Γ΄ Εθνική): 11.0 πόντοι με 32 τρίποντα σε 19 συμμετοχές

2018-2019 (ΑΓΣ Ιωαννίνων-Γ΄ Εθνική): 11.7 πόντοι με 23 τρίποντα σε 23 συμμετοχές

2019-2020 (IBC-Γ΄ Εθνική): 6.3 πόντοι με 15 τρίποντα σε 17 συμμετοχές

Συνολικά: 584 πόντοι (9.9 Μ.Ο.) με 70 τρίποντα σε 59 συμμετοχές

Ο Σπάρτακος γίνεται η 3η γιαννιώτικη ομάδα της οποίας θα φορέσει τη φανέλα ο 30χρονος αθλητής και το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνιστικές φιγούρες και ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Τάκη Παππά.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου