Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ο MVP της ανόδου Παναγιώτης Θώδης


Το 2020 θα είναι μία χρονιά που άπαντες στην ομάδα του Σπάρτακου θα θυμούνται για πολύ καιρό καθώς η γιαννιώτικη ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στις Εθνικές Κατηγορίες και του χρόνου θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του Τάκη Παππά στην ημιτελική σειρά με τον Λέοντα Μεσολογγίου ακούει στο όνομα Παναγιώτης Θώδης.

Η άφιξη στον Σπάρτακο και η άψογη συνεργασία με τον Τάκη Παππά

Το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2019, ο Θώδης πήρε την απόφαση να αφήσει τον ΑΓΣ Ιωαννίνων μετά από 3 συνεχόμενες σεζόν. Ο θηριώδης ψηλός αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών του ΑΓΣ Ιωαννίνων με τον οποίο είχε γράψει τη δική του ιστορία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2011 όπου είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να κινηθεί για την απόκτησή του. 

Ο 27χρονος έψαχνε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και αυτή τη βρήκε στον Σπάρτακο. Οι Γιαννιώτες είχαν ανακοινώσει την πρόσληψη του coach Παππά μόλις 2 μέρες νωρίτερα και έτσι η απόφαση του Θώδη να αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας έγινε ακόμα πιο εύκολη καθώς  δύο πλευρές διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ τους .



Ο Θώδης ήταν δεδομένο ότι αποτελούσε παίκτη πολυτέλεια για την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ όμως είχε θέσει ως στόχο να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Συνέθεσαν ένα τρομερό δίδυμο στη frontline με τον Ντίνο Λαμπρόπουλο που ήθελε ένα στήριγμα καθώς τις περισσότερες χρονιές ήταν μόνος του. Παρά το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία παράλληλα με το μπάσκετ, ο δυναμικός power forward/center δε δυσκολεύτηκε να δείξει την αξία του στη regular season. Αγωνίστηκε σε 13 από τα 17 παιχνίδια έχοντας 12,5 πόντους κατά Μ.Ο. (2ος σε Μ.Ο. στον Σπάρτακο) και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να τερματίσει 2η με ρεκόρ 15-2. 

Ώρα playoff, ώρα των μεγάλων προσωπικοτήτων

Η πανδημία του κορονοϊού έθεσε σε αβεβαιότητα, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό και το μπάσκετ. Τελικά η ΕΣΚΑΒΔΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή των playoff και οι 4 ομάδες ήταν πανέτοιμες να ριχτούν στη μάχη με έπαθλο τα δύο εισιτήρια που οδηγούσαν στη Γ΄ Εθνική. Ο Σπάρτακος, ως δεύτερος στον Βόρειο όμιλο, θα αντιμετώπιζε με μειονέκτημα έδρας το Λέοντα Μεσολογγίου, ομάδα που είχε κατακτήσει  αήττητη την πρώτη θέση στον Νότιο όμιλο (17-0 ρεκόρ). 

Ο Θώδης είχε στοχεύσει τα συγκεκριμένα παιχνίδια γνωρίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει το κάτι παραπάνω στους πιο κρίσιμους αγώνες της χρονιάς προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να εκπληρώσει το όνειρο. Στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Σπάρτακου με 17 πόντους. Οι μάχες του στο ζωγραφιστό με τους Γεωργούλα και Πάσιο αξέχαστες, με τις περισσότερες να είναι κερδισμένες. Οι Γιαννιώτες έκαναν το πρώτο, και ίσως το πιο καθοριστικό βήμα, περνώντας από το Μεσολόγγι με 81-67 και παράλληλα έσπασαν το αήττητο του Λέοντα. Πλέον είχε μείνει ένας ακόμα "τελικός" για να τελειώσει η δουλειά.



Αν στο πρώτο παιχνίδι ήταν καθοριστικός, τότε στο δεύτερο ο Θώδης κουβάλησε, χωρίς καμία υπερβολή, την ομάδα στις πλάτες του. Ο χθεσινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία δοκιμασία καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Χρειάστηκαν δύο έξτρα πεντάλεπτα για να αποφασιστεί το ποιος θα κατακτήσει το ροζ φύλλο. Τελικά ο Σπάρτακος ήταν αυτός που κέρδισε με 93-91 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Θώδη που σταμάτησε στους 27 πόντους (9/12 δίποντα, 9/11 βολές), κατέβασε 10 ριμπάουντ και έκλεψε και 2 φορές τη μπάλα. Όλα αυτά χωρίς να χάσει ούτε ένα λεπτό από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, χρονικό διάστημα στο οποίο σημείωσε τους 19 από τους 27 πόντους του.

Ο Παναγιώτης Θώδης στη σειρά των ημιτελικών ήταν δίχως αμφιβολία ο πολυτιμότερος παίκτης του Σπάρτακου γράφοντας 22 πόντους κατά Μ.Ο. Η απόφασή του να αγωνιστεί στο Σπάρτακο και να συνεργαστεί με τον coach Παππά δικαιώθηκε απόλυτα και πλέον φαίνεται ότι οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για την επόμενη πρόκληση που δεν είναι άλλη από την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στις Εθνικές Κατηγορίες.   

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου