Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΑΓΣ Ιωαννίνων: Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς


Έναν αναλυτικό απολογισμό της χρονιάς πραγματοποίησε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων για όλα του τα τμήματα ευχαριστώντας παράλληλα προπονητές, παίκτες, γιατρούς, χορηγούς και φυσικά τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η φετινή αγωνιστική περίοδος είχε ένα απροσδόκητο όσο και άδοξο τέλος, ωστόσο η αποτίμησή της που παραδοσιακά γίνεται στο τέλος είναι καθιερωμένη και επιβεβλημένη. Άλλωστε, το παρελθόν αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον.

ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η παρουσία της σημαδεύτηκε από εντυπωσιακές μεταπτώσεις. Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα ο Σοφοκλής Τσουκανέλης ανέλαβε, μαζί με τον Θανάση Κοντό, την διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης μεσούσης της περιόδου. Η συνέχεια επιφύλασσε εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες επι ισχυρών αντιπάλων αλλά και απρόσμενες με κακές εμφανίσεις ήττες. Η σκληρή και επίμονη δουλειά προπονητών και παικτών, όμως, απέδωσε, βρέθηκαν οι ρόλοι, αναπτύχθηκε δυναμική και τελικά η διακοπή βρήκε την ομάδα στην 7η θέση και με την προοπτική για κάτι σαφώς καλύτερο έχοντας την 2η καλύτερη άμυνα (1148 π., 67,5 μ.ο.) και την 6η καλύτερη επίθεση (1247 π., 73,4 μ.ο.).

U 20

Ήταν αναμφίβολα η θετική έκπληξη της χρονιάς. Μια ομάδα στελεχωμένη με 10 παιδιά γεννημένα το 2003 παρουσίασε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των ‘μικρών’ αγωνιστικών τμημάτων. Συμμετέχοντας στην πρώτη κατηγορία της Ένωσης (Α ΕΣΚΑΒΔΕ), κατέλαβε την 4η θέση (την καλύτερη για ομάδα U 20) και αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο την διαχρονική δυναμική των υποδομών του συλλόγου. Ο Κώστας Ηλιάδης που ξεκίνησε και ο Ετεοκλής Εξαρχόπουλος, βοηθούμενος από τον Νίκο Κωστόπουλο, που συνέχισε και τελείωσε στον πάγκο της ομάδας ασφαλώς πιστώνονται συνετέλεσαν τα μέγιστα σ’αυτή την πορεία.

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Στην δεύτερη, μετά την U20, αγωνιστική ‘υποχρέωση’ των 17άρηδων ήλθε το πρωτάθλημα. Αυτό που δεν κατάφεραν την προηγούμενη χρονιά στον τελικό του παιδικού, το κατάφεραν στην πρώτη παρουσία τους ως έφηβοι νικώντας στον τελικό την αξιόλογη ομάδα της Ναυπάκτου. Την ευθύνη της ομάδας είχαν οι προπονητές της U20, οι οποίοι και θα την προετοιμάσουν για τον επόμενο στόχο στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΠΑΙΔΙΚΟ

Στο πρωτάθλημα που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, ο Α.Γ.Σ.Ι. παρουσίασε και την φετινή περίοδο 2 ομάδες. Στην Α’, ο κόουτς Χρήστος Μπέγκας παρέταξε την περυσινή πρωταθλήτρια μίνι (γεν. 2005) χωρίς τον διεθνή παμπαίδα Νίκο Βασιλείου που μεταγράφηκε στον Προμηθέα Πατρών. Η ομάδα ισοβάθμησε στην 1η θέση του ομίλου με τον IBC, στοχεύοντας το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.
Η δεύτερη εκπρόσωπος, υπό τον Νίκο Κωστόπουλο, είχε μία ευπρόσωπη παρουσία δίνοντας την χαρά της συμμετοχής σε νεότερους ηλικιακά αθλητές.

ΜΙΝΙ 2007

Περισσότερα από 50 παιδιά αυτής της ηλικίας είχαν την ευκαιρία να πάρουν τις πρώτες πολύτιμες μπασκετικές τους παραστάσεις φορώντας την φανέλα του Α.Γ.Σ.Ι.
Υλοποιώντας πλήρως το αναπτυξιακό πλάνο, οι τρεις προπονητές μας Χρήστος Μπέγκας, Θανάσης Κοντός και Ετεοκλής Εξαρχόπουλος παρέταξαν 3 ηλικιακές ομάδες (Άσπροι, Μπλέ, Γαλάζιοι) και, μέσα από μία σειρά αγώνων, είδαν τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
Αν και το πρώτο ζητούμενο αυτού του τουρνουά δεν είναι η νίκη και το πρωτάθλημα, καλό θα είναι να αναφερθεί ότι οι ‘Άσπροι΄ έφτασαν αήττητοι έως τον τελικό όπου ηττήθηκαν αποδεκατισμένοι από τις απουσίες 7 παικτών, λόγω γρίπης.

ΜΙΝΙ 2006

Ο Α.Γ.Σ.Ι. συμμετείχε με 2 ηλικιακές ομάδες και σε αυτό το τουρνουά, το οποίο διεκόπη πολύ νωρίς στην φάση των ομίλων.
Στον επίλογο της ανασκόπησης η οικογένεια του τμήματος μπάσκετ του Α.Γ.Σ.Ι. οφείλει να ευχαριστήσει:
Α. Τους προαναφερθέντες προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων και τους αντίστοιχους των Ακαδημιών :Πέτρο Χρήστου, Σωτήρη Γιάτσιο, Κώστα Φίλιο, Κώστα Παναγιωτόπουλο, Μάκη Καλογεράτο, Γιώργο Παπαδόπουλο και Άγγελο Κούκη. Με τον ζήλο, τις γνώσεις και την παιδαγωγική προσέγγιση τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Τον Κώστα Ηλιάδη που ανδρώθηκε προπονητικά στην ομάδα μας αλλά οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να αναδείξει την αναμφισβήτητη ποιότητα της δουλειάς του.

Β. Όλους τους χορηγούς μας που διαχρονικά και σε δύσκολες συγκυρίες συμπαραστέκονται στην προσπάθεια μας, αλλα και όλους όσους έμπρακτα στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες μας και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ευπρόσωπη παρουσία του συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα για μία ακόμη χρονιά.

Συγκεκριμένα τους χορηγούς:
Την ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ.
Την εταιρεία Πληροφορικής NATECH.
Την αρτοποιεία ΕΞΑΡΧΟΣ.
Τα καταστήματα αθλητικών ειδών HALL OF BRANDS.
To ALEXIOS HOTEL.
Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ
Τα ζαχαροπλαστεία ΜΠΟΧΩΤΗ.
Τα στεγνοκαθαριστήρια ΚΑΣΟΛΑΣ.
Το Γυμναστήριο FACTORY FITNESS CLUB.
Την ROMA PIZZA.
Την εταιρεία υδραυλικών ΤΖΙΜΑΣ.
Τις Ασφάλειες ΜΑΣΤΑΚΑΣ.
Τα καταστήματα Mr. Bill.
Τα καταστήματα Ν.ΠΡΟΚΟΣ.
Τα οπτικά ΠΑΔΙΟΣ.
Τις ταχυμεταφορές IPIROTRANS.
Την εταιρεία elka s.a.
Θερμά ευχαριστούμε τα καταστήματα και τις εταιρείες εστίασης που και φέτος βρέθηκαν στο πλευρό μας. Συγκεκριμένα:
Epirus catering
Αυθεντικό catering
Λιθαρίτσια-DIVERSO
‘Αναμμένα Κάρβουνα’
‘Τιμούρ’
Καθώς και τα café Almond και Parole.

Γ. Ο Α.Γ.Σ.Ι., επίσης, ευχαριστεί :
Το αγγειοχειρουργικό ορθοπαιδικό κέντρο Ηπείρου ΙΑΣΗ.
Το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ πρότυπο διαγνωστικό κέντρο.
Την ιατρική εταιρεία κλινικών ειδικοτήτων ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Τους ιατρούς: Θεόδωρο Παπακώστα (Ορθοπαιδικό)
Σπύρο Νίκα (Ειδικό Παθολόγο)
Σωτήρη Νικόπουλο (Ειδικευόμενος Καρδιολογίας)
Τον φυσικοθεραπευτή Αντώνη Αλεξίου.

Δ. Τους γονείς των παιδιών μας που για δεκαετίες μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους,
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τον κάθε ανώνυμο φίλαθλο που στάθηκε δίπλα μας και βίωσε μαζί μας την χαρά ,την λύπη και όλα τα μοναδικά συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός χαρίζει!

Το τμήμα μπάσκετ του Α.Γ.Σ.Ι., στα 62 χρόνια της ύπαρξης του, συνεχίζει να δίνει ένα εμφατικό παρόν που αναγνωρίζεται από ολόκληρη την Ελληνική αθλητική κοινότητα. Τα προβλήματα, οι αντιξοότητες και οι προκλήσεις δεν επηρεάζουν την σταθερή πορεία του γιατί παραμένει προσηλωμένο στην ίδια φιλοσοφία και στις ίδιες αρχές, κληρονομιά από τους ανθρώπους που τον δημιούργησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου