Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ε.Ο.Κ.: Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες, ημέρα γιορτής για το γιαννιώτικο μπάσκετ


Την πολυπόθητη επικύρωση των βαθμολογιών των Εθνικών Πρωταθλημάτων πραγματοποίησε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τα νέα για τις γιαννιώτικες ομάδες δεν μπορούσαν να είναι καλύτερα. Στην Α1 Γυναικών θα αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, στην Α2 Ανδρών ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και στη Β΄ Εθνική το IBC.

Αναλυτικότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC παρέμεινε στην Α1 καθώς καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε. Έτσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ενώ σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 14 ομάδες καθώς προβιβάστηκαν ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών από την Α2. Επίσης η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η κατάταξη της Α1 Γυναικών:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
3. AO ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
5. ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
6. ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
7. ΑΣ ΠΑΟΚ
8. ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
9. ΑΟ ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
12. ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Τεράστια επιτυχία για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα που προβιβάστηκε στην Α2 Ανδρών μετά τη μαγική χρονιά που πραγματοποίησε στη Β΄ Εθνική όπου και τερμάτισε στην 1η θέση του Βορείου Ομίλου. Την επόμενη σεζόν, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην Α2 θα αγωνίζονται 18 ομάδες, καθώς μαζί με τον ΠΑΣ το εισιτήριο της ανόδου πήρε η Καβάλα, που ήταν στη 2η θέση του Βορείου ομίλου όταν διεκόπη οριστικά το πρωτάθλημα, ενώ από τον Νότιο όμιλο ανέβηκαν Πανερυθραϊκός και Μαρούσι.

Αναλυτικά η κατάταξη του Βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής:

1. ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ         

3. ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

4. ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

5. ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

6. ΑΕΠΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ 

7. ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

8. ΓΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

9. ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

10. ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

11. ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

12. ΧΑΝΘ

13. ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

14. ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

15. ΣΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

16. ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

Όσον αφορά τη Β΄ Εθνική, τα Γιάννενα θα έχουν εκπρόσωπο και στη νέα σεζόν καθώς το IBC προβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον 3ο όμιλο. Μαζί με το IBC ανεβαίνουν στη Β΄ Εθνική από τον ίδιο όμιλο Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, Μελίκη και Ίκαροι Τρικάλων. Συνολικά από τη Γ΄ στη Β΄ θα προβιβαστούν 22 ομάδες. 

Αναλυτικά η κατάταξη του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής:

1. ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2. ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

3. IBC

4. ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

5. ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

6. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

7. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

8. ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ

9. ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

10. ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937

11. ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

12. ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

13. ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τέλος, ΑΓΣ Ιωαννίνων και Φαίακας Κέρκυρας θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να καταλαμβάνει την 7η θέση και τον Φαίακα να μην πέφτει κατηγορία καθώς καμία ομάδα δε θα υποβιβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου