Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Νίκος Δουβίτσας: "Σιγά σιγά ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να γίνει μεγάλη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ"


Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Νίκος Δουβίτσας, φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή El Paca στα FM του Studio E 103 μιλώντας για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη νέα του ομάδα, όπως τους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣ, τη στελέχωση του φετινού ρόστερ και τους μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που τον έπεισαν να υπογράψει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λευκαδίτης coach τόνισε: "Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να αναλάβω τον ΠΑΣ έπαιξαν οι Γιώργος Μάστακας και Γιάννης Ζήκος που με πλησίασαν πριν από περίπου 1,5 μήνα αναλύοντάς μου το πλάνο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση της ομάδας έχουν μεράκι και θέλουν σιγά σιγά ο ΠΑΣ Γιάννινα να γίνει μεγάλη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ. Το γυναικείο μπάσκετ χρειάζεται ομάδες σαν τον ΠΑΣ που έχουν τρομερό κόσμο". Εν συνεχεία θυμήθηκε τα δύο φιλικά παιχνίδια που είχε δώσει η Νίκη Λευκάδας κόντρα στον ΠΑΣ, το ένα στα Γιάννενα, όπου το γήπεδο ήταν κατάμεστο και το άλλο στη Λευκάδα, όταν Γιαννιώτες είχαν βρεθεί στο γήπεδο στηρίζοντας την ομάδα, με το coach Δουβίτσα να υπογραμμίζει σχετικά: "Οι ξένες αθλήτριες έπαθαν πλάκα με τον κόσμο της ομάδας, μάλιστα στην αρχή νόμιζαν πως ήταν δικοί μας φίλαθλοι!"

Ερωτώμενος για το τι έφταιξε και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καλή πορεία στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ανέφερε: "Το ρόστερ ήταν φτιαγμένο σε μεγάλο βαθμό για την Α2, όμως η ομάδα αποδέχτηκε την πρόταση να αγωνιστεί στην Α1 και πολύ καλά έκανε. Είχε κλείσει όμως κάποιες παίκτριες που δεν ήταν έτοιμες να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία".  

Σχετικά με τις σκέψεις του για το ρόστερ του ΠΑΣ στη νέα σεζόν, ο coach Δουβίτσας επισήμανε: "Το ρόστερ ενόψει του νέου πρωταθλήματος θα αλλάξει ριζικά. Ο πρόεδρος και ο Γιάννης (σ.σ Ζήκος) μου έδωσαν το ελεύθερο να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα. Όπως είναι φυσιολογικό κάποιες παίκτριες από την περσινή ομάδα ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου και κάποιες άλλες όχι. Εγώ ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος για τις παίκτριες που θα ήθελα μαζί μου στη νέα σεζόν. Βασική προϋπόθεση είναι να φτιαχτεί σε βάθος χρόνου μία ομάδα που θα αποτελείται από 8-9 καλές Γιαννιώτισσες παίκτριες. Στόχος μου είναι η συνεργασία και με τους υπόλοιπους προπονητές, που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ στην πόλη, για να πάει ο ΠΑΣ όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται". 

Η κουβέντα όπως ήταν φυσικό πήγε και στους στόχους της νέας χρονιάς, με αφορμή και τη δήλωση του προέδρου, Γιώργου Μάστακα, στην προηγούμενη εκπομπή, ότι ο ΠΑΣ θα στοχεύσει πλασάρισμα στην πρώτη 5αδα. "Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πόσες ξένες παίκτριες θα επιτραπεί να έχουμε στο ρόστερ μας. Είναι σίγουρο ότι θέλουμε να φέρουμε έμπειρες Ελληνίδες που θα βοηθήσουν τις νεαρότερες και πιο άπειρες. Ο πρόεδρος έχει όλη την καλή διάθεση να φέρει πρωτοκλασάτες Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες (Γυναικών, Κορασίδων, Νεανίδων). Από εκεί και πέρα θέλω να δω πως θα διαμορφωθεί τόσο το δικό μας ρόστερ όσο και τα ρόστερ των άλλων ομάδων για να θέσω τους στόχους. Εμένα προσωπικά ο στόχος μου είναι πάντα η 4αδα, όμως κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να δω, όπως είπα και πριν, την προκήρυξη για τις ξένες που θα επιτραπούν να υπάρχουν στις ομάδες. Με το που θα το γνωρίζω και με το που θα ολοκληρωθεί το ρόστερ θα είμαι ο πρώτος που θα σας πω τι στόχους έχει η ομάδα και που θα καταλήξει. Κατά 90% πέφτω συνήθως μέσα!"

Καταλήγοντας ο Νίκος Δουβίτσας τόνισε ότι: "Έρχομαι σε μία ομάδα στην οποία υπάρχει λαμπρό μέλλον και μια διοίκηση που έχει ως στόχο της να κάνει την ομάδα μεγάλη δύναμη. Το είχα πει και στον Γιώργο Σιαμέτη ότι πρέπει όλοι να έχουν υπομονή γιατί σε λίγα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φτάσει πολύ ψηλά". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου