Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι αντίπαλοι του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα στην Α2 Ανδρών


Με σταθερά βήματα ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε μέσα σε μία τριετία να βρεθεί από την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ στην Α2 Ανδρών σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η στιβαρή διοίκηση και η εξαιρετική ομάδα δημιούργησαν ένα αχτύπητο σύνολο που κατάφερε στα δύο χρόνια παρουσίας στις Εθνικές Κατηγορίες να έχει συνολικό ρεκόρ 40 νίκες και μόλις 5 ήττες. Πλέον ο ΠΑΣ θα αγωνίζεται μία σκάλα κάτω από το ανώτατο επίπεδο (δηλαδή την Basket League) και το μόνο σίγουρο είναι ότι τον περιμένει μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά του στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων πήραν τα εισιτήρια ανόδου στην Basket League από το φετινό πρωτάθλημα όντας η 1η και 2η ομάδα της κατάταξης αντίστοιχα. Στη σεζόν 2020-2021 θα συμμετέχουν συνολικά 18 ομάδες στην Α2. Μαζί με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα προβιβάστηκε η Καβάλα, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του Βορείου Ομίλου της Β΄ Εθνικής, ενώ το δρόμο για την Α2 πήραν από το Νότιο Όμιλο ο Πανερυθραϊκός του Άλκη Παππά και το ιστορικό Μαρούσι του Γιάννη Γκαγκαλούδη. 

Στις υπόλοιπες 14 ομάδες σίγουρα αυτή που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα είναι ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν κατεβάζουν μία αναπτυξιακή ομάδα στην Α2 που αποτελείται κατά βάση από νεαρούς αθλητές, όμως δεν παύουν να έχουν ένα τεράστιο brand name. Ο Απόλλων Πάτρας αποτελεί μία ιστορική ομάδα του ελληνικού μπάσκετ που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Α1. Από εκεί και πέρα υπάρχουν το Ψυχικό και ο Α.Σ. Καρδίτσας, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν για τρία συνεχόμενα χρόνια ο νυν παίκτης του ΠΑΣ, Γιώργος Μαυρογιάννης. Το Ψυχικό κατέλαβε την 3η και η Καρδίτσα την 5η θέση στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. 

Η Καβάλα θα έχει δύο ομάδες στην κατηγορία καθώς υπάρχει και η Ελευθερούπολη, ενώ η Θεσσαλονίκη μόλις μία, το Ανατόλια. Η 4η ομάδα της Μακεδονίας είναι ο Φίλιππος Βέροιας

Οι ομάδες της Αττικής έχουν τη μερίδα του λέοντος καθώς εκτός από τον Ολυμπιακό, το Ψυχικό και τους Πανερυθραϊκό και Μαρούσι που μόλις πήραν την ανιούσα, υπάρχουν το ιστορικό Παγκράτι, η Δάφνη Δαφνίου, ο Τρίτων και ο Αμύντας

Ο Α.Ο. Αγρινίου θα αγωνιστεί για 2η διαδοχική σεζόν στην Α2, ενώ Οίαξ Ναυπλίου, ομάδα της οποίας τη φανέλα φορούσε ο Γιώργος Μανάκας, και Κόροιβος Αμαλιάδας είναι άλλοι δύο εκπρόσωποι του μπάσκετ της Πελοποννήσου.

Αναλυτικά οι 18 ομάδες της Α2

Ήπειρος: Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα

Αττική: Ολυμπιακός, Ψυχικό, Τρίτων, Παγκράτι, Δάφνη Δαφνίου, Πανερυθραϊκός, Μαρούσι, Αμύντας

Μακεδονία: Ανατόλια, Ελυθερούπολη, Καβάλα, Φίλιππος Βέροιας

Πελοπόννησος: Απόλλων Πάτρας, Οίαξ Ναυπλίου, Κόροιβος Αμαλιάδας

Θεσσαλία: Α.Σ. Καρδίτσας

Στερεά Ελλάδα: Α.Ο. Αγρινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου