Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Γιώργος Μαυρογιάννης, ο "εγκέφαλος" του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα (pics, vid)


Αναμφίβολα ένας από τους παίκτες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους τη φετινή σεζόν το γιαννιώτικο μπάσκετ είναι ο playmaker του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Μαυρογιάννης, παίκτης του οποίου η ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου, η διοίκηση του ΠΑΣ ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον Βολιώτη guard ταράζοντας τα νερά στο Βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Στα χαρτιά το σύνολο του Θωμά Κωστόπουλου είχε δύο από τους καλύτερους guard στην κατηγορία, καθώς δίπλα στον Σωτήρη Ντόβα πρόσθεσε τον εξαιρετικό Γιώργο Μαυρογιάννη και πλέον έπρεπε να επιβεβαιωθεί και στο παρκέ του λόγου το αληθές. 


Η εμπειρία του από τις Εθνικές Κατηγορίες τεράστια, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 27 χρονών. Τα τελευταία τρία χρόνια φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα της Καρδίτσας, αγωνιζόμενος στην Α2 Κατηγορία τις τελευταίες δύο σεζόν. Ο Μαυρογιάννης αγαπήθηκε από τον κόσμο της Καρδίτσας για όλα όσα πρόσφερε και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε ψηφοφορία που οργάνωσε η ομάδα πριν λίγο καιρό σχετικά με τους αγαπημένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Καρδίτσας τα τελευταία πέντε χρόνια, ο 27χρονος "άσσος" ήταν ο νούμερο ένα guard σε ψήφους.

Πρωταγωνιστής με το καλημέρα

Από το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ ο Μαυρογιάννης έδειξε πανέτοιμος να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας. Ιδανική εκκίνηση κόντρα στη Γέφυρα, νίκη με 77-70, με τον guard του ΠΑΣ να έχει 19 πόντους και να είναι ο καλύτερος του αγώνα. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνη τη μέρα κατάλαβαν και με το παραπάνω ότι πρόκειται για παίκτη τρομερών δυνατοτήτων που θα οδηγούσε την ομάδα στις επιτυχίες.


2 παιχνίδια έχει χάσει ο Βολιώτης playmaker από τα 21 που έδωσε ο ΠΑΣ πριν την αναστολή του πρωταθλήματος. Από τους 19 αγώνες στους 13 ήταν διψήφιος. Το season high σε πόντους ήρθε κόντρα στον Πολύγυρο την 6η αγωνιστική όταν σημείωσε 20 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στο "διπλό". Είναι ο 3ος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα με 11.8 πόντους Μ.Ο. δείχνοντας ότι εκτός από τις εξαιρετικές του ικανότητες στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του, έχει πολλούς τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι.

Παίκτης μεγάλων αγώνων

Ο Μαυρογιάννης έχει αποδείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά αρκετές φορές στο φετινό πρωτάθλημα, όμως στα ντέρμπι με τους άμεσους ανταγωνιστές ήταν εκεί που βροντοφώναξε παρών. Χαρακτηριστικά αξίζει να θυμηθούμε το ματς με την Καβάλα, τη 14η αγωνιστική, όταν ο ΠΑΣ επικράτησε με 64-61, με τον Μαυρογιάννη να έχει 16 πόντους με 4 τρίποντα.


Εξίσου εντυπωσιακός ήταν απέναντι στη Δόξα Λευκάδας στη 17η αγωνιστική βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στο ροζ φύλλο. Ο guard του ΠΑΣ είχε 15 πόντους και πάλι με 4 τρίποντα.

Ο Μαυρογιάννης έδειξε και με το παραπάνω στο παρκέ την ποιότητά του βοηθώντας τα μέγιστα του Γιαννιώτες ώστε να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 19 νίκες και μόλις 2 ήττες. Είναι δεδομένο ότι άπαντες στο στρατόπεδο του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεισφορά του και προσδοκούν η συνεργασία να συνεχιστεί για πολλά χρόνια. 

Highlights του Γιώργου Μαυρογιάννη 

Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου