Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η αγωνιστική εξέλιξη του Παναγιώτη Δήμου


To Epirusbasket συνεχίζει τα αφιερώματα στους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν και σειρά έχει ο playmaker του Σπάρτακου και ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής σεζόν, Παναγιώτης Δήμος.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Σπάρτακος αποφάσισε να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό σε νεαρούς αθλητές, είτε από τις ακαδημίες του, είτε τονώνοντας ακόμα περισσότερο το νεανικό στοιχείο με τις μεταγραφές που πραγματοποίησε (Πρεμέτης, Μπαζάκας, Τσίγκας). Head coach στη νέα προσπάθεια ανέλαβε ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ να δουλεύει με νέους και να τους εξελίσσει, ο Τάκης Παππάς. 

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας του Σπάρτακου είναι ο 17χρονος Παναγιώτης Δήμος, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του coach Παππά εξελίχθηκε, αποτελώντας ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας. Στα 17 παιχνίδια που έδωσε ο Σπάρτακος στη regular season της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Δήμος μέτρησε 10,5 πόντους κατά Μ.Ο.


Βέβαια είχε ήδη αρχίσει από την περσινή σεζόν με προπονητή τον Γιάννη Καΐκα να παίρνει αρκετές ευκαιρίες και να ξεκινάει μάλιστα και βασικός playmaker, όμως φέτος έχει αλλάξει επίπεδο. Αυτό αποτυπώνεται και στο μακρινό σουτ καθώς φέτος έχει ευστοχήσει σε 17 τρίποντα, την ίδια ώρα που πέρυσι, στα 17 παιχνίδια της regular season, είχε μόλις 1 εύστοχο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγωνιστική του άνοδος αν συγκρίνει κανείς του πόντους που σημείωσε στον 1ο και στο 2ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο νεαρός "άσσος" του Σπάρτακου είχε 7,1 πόντους στα 9 πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, όμως στα υπόλοιπα 8 εκτόξευσε τα νούμερά του καθώς έφτασε να σημειώνει 14,3 πόντους. Αναμφίβολα το παιχνίδι στο οποίο έδειξε πως είναι έτοιμος να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στα κρίσιμα είναι αυτό κόντρα στο Καναλάκι, στην ήττα του Σπάρτακου με 63-56, όταν και σημείωσε 22 πόντους. Το season high ήρθε την αμέσως επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. με 25 πόντους.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ
2018-2019
5,2 πόντοι Μ.Ο.
1 τρίποντο
2019-2020
10,5 πόντοι Μ.Ο.
17 τρίποντα


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου