Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Σαν Σήμερα: Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριχνε στο καναβάτσο τον Άρη στο δρόμο προς το μπαράζ ανόδου

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες του στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 πετύχαινε τέτοια μέρα πέρυσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας του Άρη με 57-48, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης και τη συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι ήταν must win για την ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη με τον κόσμο να ανταποκρίνεται απόλυτα στο κάλεσμα της διοίκησης και να γεμίζει το Νέο Κλειστό δημιουργώντας φοβερή ατμόσφαιρα. Ο ΠΑΣ βρισκόταν σε καταπληκτική κατάσταση προερχόμενος από 6 σερί νίκες και ήθελε να διευρύνει το σερί του, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο "τελικό" με την Αναγέννηση Ρυσίου. Ο Άρης ήταν στην 5η θέση και αποτελούσε έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο.

Οι "κιτρινόμαυρες" πραγματοποίησαν καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι καταφέρνοντας να προηγηθούν με 18-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου και να διατηρούν ένα +3 στο ημίχρονο (29-26). Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν μία πρώην παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα, Λουκία Βεντούρα, που έκανε αρκετή ζημιά στο ζωγραφιστό.

Οι παίκτριες του coach Σιαμέτη έβγαζαν πάντοτε αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο και το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο συγκεκριμένο αγώνα. Με μεγάλο τρίποντο της Ντόκου ο ΠΑΣ βρέθηκε μπροστά με 37-35 στο 27΄ και κατάφερε να έχει ένα +4 στο 30΄ (39-35). Η άμυνα ήταν ο οδηγός στο συγκεκριμένο εξαιρετικό κομμάτι του παιχνιδιού καθώς οι γηπεδούχες δέχτηκαν μόλις 6 πόντους.

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Με τις δύο αρχηγούς του, Ντίνα Σαρηγιαννίδου και Πανωραία Ντόκου, να πραγματοποιούν μαγικές εμφανίσεις έχοντας 21 και 18 πόντους αντίστοιχα, ο ΠΑΣ κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του και να φτάσει στο τελικό 57-48. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι πόντοι της Ντόκου στο συγκεκριμένο αγώνα είχαν έρθει από τη γραμμή των 6,75 (6 εύστοχα τρίποντα).

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Άρη στο περσινό πρωτάθλημα, καθώς είχε κερδίσει και στη Θεσσαλονίκη και το Nick Galis Hall με 58-54

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-29, 39-35, 57-48

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 18(6), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 21(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 2, Λέφα, Ξανθοπούλου 1, Πάνούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 9, Μπουκουβάλα 6

Άρης (Συρόπουλος): Βατσιτσίδου, Γράψα 14(2), Λάλου 3, Τσιαμπάζη, Ευσταθίου, Παπαϊωάννου 10, Βεντούρα 19, Σακουλάκη 2, Λαγκαλιώτου



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου