Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο "οδοστρωτήρας" Χρήστος Μπάλλας


Η εξαιρετική πορεία του νεοφώτιστου IBC στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι άρτια συνυφασμένη με την κυριαρχική παρουσία του Χρήστου Μπάλλα στις ρακέτες. Ο Πρεβεζιάνος center συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών του 3ου ομίλου, με την ποιότητά του να κάνει τη διαφορά δίνοντας στον Γιάννη Παπαδόπουλο πολλές λύσεις με το πολυδιάστατο παιχνίδι του.

Η πρώτη σεζόν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ 

Ο Χρήστος Μπάλλας αποκτήθηκε από το IBC το καλοκαίρι του 2018 με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, όχι τόσο για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς με το υλικό που είχαν οι Γιαννιώτες ομάδα ήταν δεδομένο ότι θα ανέβαιναν στη Γ΄ Εθνική, αλλά περισσότερο για τη φετινή σεζόν, η οποία είναι η παρθενική της ομάδας στις Εθνικές Κατηγορίες. 

Ο 30χρονος center ήταν εμφανές ότι στην πρώτη του σεζόν έπαιζε περίπου στο 50% των δυνατοτήτων του με την ποιότητά του να "βγάζει μάτι" στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Τελείωσε τη σεζόν 2018-2019 με 16,0 πόντους Μ.Ο. αγωνιζόμενος σε 18 παιχνίδια και πανηγύρισε το αήττητο πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.


Απολαυστικός στη Γ΄ Εθνική

Στη 2η του σεζόν με την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου ο "θηριώδης" center παρουσιάζεται εξαιρετικός όντας ένα πραγματικό υπερόπλο για τους Γιαννιώτες. Έχει αγωνιστεί και στα 17 φετινά παιχνίδια του IBC στη Γ΄ Εθνική, βοηθώντας το τα μέγιστα ώστε να έχει 12 νίκες και να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι ο 3ος σκόρερ του 3ου ομίλου με 19,4 πόντους κατά Μ.Ο. και κάθε του εμφάνιση είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Η σταθερότητά και η συνέπεια του αποδεικνύονται από το γεγονός ότι είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στα 17 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Μάλιστα σε 11 από αυτά σημείωσε "20άρες".


Οι μοναδικές παραστάσεις και το ιστορικό triple double

Για να θυμηθούμε καλύτερα ορισμένα από τα κατορθώματα του Χρήστου Μπάλλα τη φετινή σεζόν αρκεί να ανατρέξουμε στην 12η αγωνιστική, στη νίκη του IBC με 78-69 επί του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ο Πρεβεζιάνος αθλητής σημείωσε ένα ιστορικό triple double, το πρώτο για αθλητή του IBC στις Εθνικές Κατηγορίες, έχοντας 24 πόντους, 17 ριμπάουντ και 10 ασίστ. 


Οι 24 πόντοι είναι το season high του και ισοφάρισε αυτή την επίδοση απέναντι στη Μελίκη τη 15η αγωνιστική. Άλλες εμφανίσεις άξιες αναφοράς ήταν κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας την 7η αγωνιστική, όπου είχε 23 αλλά και οι 22 πόντοι στην ήττα από τη Νίκη Βόλου την 4η αγωνιστική. 22 σημείωσε και στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ομάδας του, κόντρα στον Αριστοτέλη Φλώρινας.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει προσθέσει στο παιχνίδι του ο Μπάλλας είναι το μακρινό σουτ. Τον είχαμε δει και πέρυσι να επιχειρεί κάποιες φορές σουτ από τα 6,75, όμως φέτος φαίνεται να το εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο. Έχει σημειώσει 11 τρίποντα προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχείο στο παιχνίδι του, το οποίο μαζί με την αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι, αλλά φυσικά και την ικανότητά του να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του, τον καθιστούν ίσως τον καλύτερο Center στην κατηγορία.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου