Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Σαν Σήμερα: Το IBC κατέκτησε αήττητο το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ (pics, vid)


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την κατάκτηση το πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ από το IBC και το Epirusbasket γυρίζει το χρόνο πίσω προκειμένου να θυμίσει την πανίσχυρη ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου που κατάφερε να σηκώσει την κούπα αήττητη έχοντας 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μεταγραφές από το πάνω ράφι 

Το καλοκαίρι του 2018 οι άνθρωποι του IBC έψαχναν την κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου η ομάδα να καταφέρει να φτάσει στην πολυπόθητη άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες. Εξάλλου το σωματείο ιδρύθηκε μόλις το 2015 καταφέρνοντας σε σύντομο διάστημα να αναδειχθεί ως μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Παρόλα αυτά η άνοδος που ονειρεύονταν οι διοικούντες δεν ήρθε τη σεζόν 2017-2018, καθώς ηττήθηκε δύο φορές στους τελικούς από τον συμπολίτη Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν δεδομένο λοιπόν ότι οι κινήσεις που θα γινόταν το καλοκαίρι θα ήταν με μοναδικό γνώμονα την άνοδο. 


Έτσι και έγινε καθώς οι Γιαννιώτες κατάφεραν να εντυπωσιάσουν ντύνοντας στα χρώματα της ομάδας παίκτες με τεράστια εμπειρία στις Εθνικές Κατηγορίες. Αναμφίβολα οι 3 κινήσεις που είχαν τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα ήταν η απόκτηση των Χρήστου Μπάλλα, Παναγιώτη Τσατάλα και Ντίνου Τσιτσώνη. Σε αυτούς προσθέστε τον Άκη Καραμπίνη, τον Γιάννη Κασκάνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω σοβαρού τραυματισμού, τους νεαρούς Δημήτρη Βάση, Γιώργο Σφουγγάρη και Ηλία Ανάργυρο, αλλά και τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Δημήτρη Φυραρίδη. Οι 9 αυτοί παίκτες ήρθαν να προστεθούν στο ήδη υπάρχον ποιοτικό υλικό που αποτελούνταν από τους Κώστα Κρικώνη, Αλέξανδρο Ματσάγγα, Αποστόλη Δάσκαλο, Θοδωρή Τσιρώνη, Ανδρέα Κουλουμπή και τους νεαρούς Θάνο Κακατσίδη, Άρη και Κώστα Πατραμάνη. 

Περίπατος στη regular season

Η δυναμική της ομάδας ήταν τεράστια για αυτό το επίπεδο και όπως ήταν φυσιολογικό ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς στο Βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος. Το 18/18 ήρθε πάρα πολύ εύκολα με τους Γιαννιώτες να ξεπερνούν σε 6 παιχνίδια τους 100 πόντους και να έχουν Μ.Ο. διαφοράς στις νίκες τους 42 πόντους. Πραγματικά απίστευτα νούμερα που πιστοποιούν τη διαφορά κλάσης και ποιότητας από τους αντιπάλους τους εκείνη τη σεζόν. 


Παναγιώτης Τσατάλας με 16,6 πόντους και Χρήστος Μπάλλας με 16,5 ήταν οι ηγέτες της ομάδας, με τους Θοδωρή Τσιρώνη και Κώστα Κρικώνη να ακολουθούν με 10,5 και τον Αποστόλη Δάσκαλο να έχει 10,4. Ο Ντίνος Τσιτσώνης πιστοποιούσε τη φήμη του δεινού σουτέρ, καθώς είχε 50 εύστοχα τρίποντα σε 18 παιχνίδια (2,8 κατά Μ.Ο.), με τον Τσιρώνη να τον ακολουθεί με 32. 

"Σκούπισε" τον Λέοντα Μεσολογγίου στα ημιτελικά


Το IBC έμπαινε με φόρα στα playoff και με τον αέρα του φαβορί. Στα ημιτελικά κέρδισε δύο φορές τον Λέοντα Μεσολογγίου περνώντας εύκολα στους τελικούς, με τους Τσιτσώνη και Τσατάλα να καθαρίζουν τη "μπουγάδα". Αντίπαλος στους τελικούς θα ήταν η Γ.Ε.Αγρινίου που είχε κερδίσει δύο φορές τον Σπάρτακο στην άλλη ημιτελική σειρά.

Έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό αυτή τη φορά

Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει για τη γιαννιώτικη ομάδα που και πάλι είχε κλείσει θέση στους τελικούς, όμως αυτή τη φορά άπαντες ήταν πεπεισμένοι ότι η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Στο πρώτο παιχνίδι, που διεξήχθη στην έδρα της Γ.Ε.Α., το IBC ήταν σαρωτικό επικρατώντας με 71-44, με το double double του Μπάλλα να κάνει τη διαφορά (22 πόντοι-14 ριμπ.). 


Κάπως έτσι φτάσαμε στις 13 Απριλίου 2019, ημέρα ιστορική για το IBC. Στο Νέο Κλειστό θα πραγματοποιούνταν ο δεύτερος τελικός και η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου δεν ήθελε τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τίτλου. Η Γ.Ε.Α. ήταν σκληρό καρύδι και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, όμως τελικά το IBC έφτασε στη νίκη με 66-57 κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική. Ο Τσατάλας είχε πραγματοποιήσει μοναδική εμφάνιση έχοντας 30 πόντους , με τους 22 να τους πετυχαίνει στο δεύτερο ημίχρονο. 

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 37-24, 58-43, 75-64

Διαιτητές: Λεκάτσας-Καννής

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 5(1), Ματσάγγας, Κρικώνης, Τσιτσώνης 4(1), Κουλουμπής, Καραμπίνης 6, Σφουγγάρης, Πατραμάνης Κ., Τσατάλας 30(2), Δάσκαλος 8, Τσιρώνης 12(3), Μπάλλας 10

Γ.Ε.Αγρινίου (Φαράντος-Καρατσώρης): Ντάλλας, Φωτιάδης 13(2), Σταμουλάκης 8, Σούρλας 7(1), Δάρλας 7(2), Λειβαδάς 7(1), Μπόσμος 12, Γεωργούλας 7(1), Πανάκιας, Παπούλιας, Τσάνος 3

Ο αρχηγός Κώστας Κρικώνης σηκώνει την κούπα και αποθεώνεται 











Δημήτρης Κοσίνας

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου