Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σαν Σήμερα: Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε την Αναγέννηση Ρυσίου και "κλείδωσε" το μπαράζ ανόδου

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Πριν από μία εβδομάδα είχαμε γράψει για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Άρη, όμως η μεγαλύτερη νίκη της περσινής σεζόν επετεύχθη σαν σήμερα, 14 Απριλίου 2019, κόντρα στην Αναγέννηση Ρυσίου, σε ένα παιχνίδι που έχει περάσει στην ιστορία και το οποίο τότε συγκαταλέγονταν μέσα στα σπουδαιότερα ροζ φύλλα στην ιστορία της ομάδας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πανέτοιμος να τα δώσει όλα στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, με τους ανθρώπους της ομάδας να θέλουν να πάρουν το "αίμα" τους πίσω. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τις γηπεδούχες καθώς πήγαιναν στο παιχνίδι με την ψυχολογία στα ύψη μετρώντας 8 συνεχόμενες νίκες. Εξαιρετικά φορμαρισμένη ήταν όμως και η ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς προέρχονταν από 6 νικηφόρα αποτελέσματα. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι δύο μονομάχοι ισοβαθμούσαν στη 2η θέση με ρεκόρ 16-4, με την Αναγέννηση να έχει τον πρώτο λόγο χάρη στη νίκη του πρώτου γύρου (65-59).

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Το Νέο Κλειστό είχε "φορέσει τα καλά του" για ένα από τα σπουδαιότερα ματς της χρονιάς. Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τα πάντα προϊδέαζαν εξ΄ αρχής ότι θα ήταν μία μεγάλη μέρα όχι μόνο για τον ΠΑΣ αλλά γενικότερα για το γιαννιώτικο μπάσκετ.

Τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη μπήκαν από νωρίς αποφασισμένα να κατακτήσουν τη μεγάλη νίκη και κατάφεραν παίζοντας ασύλληπτη άμυνα να προηγηθούν με 18-8 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ντίνα Σαρηγιαννίδου είχε τρομερά κέφια σημειώνοντας τους 12 από τους 18 πόντους της ομάδας της.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενες κατόρθωσαν να επιστρέψουν στον αγώνα μειώνοντας με επιμέρους 15-7 στους 2 (25-23), η ομάδα του coach Σιαμέτη βρήκε τις λύσεις στο επιθετικό μπλοκάρισμα με δύο καλάθια της Κλαίρης Μεντεσίδου, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 29-23.

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ντέρμπι ήταν η τρίτη περίοδος με τις γηπεδούχες να έχουν ένα +8 (37-29), όμως η Αναγέννηση με σερί 6-0 μείωσε και πάλι στους 2 (37-35). Τελικά ο ΠΑΣ έχτισε ένα +5 στο 30΄ (42-37) και τα δέκα τελευταία λεπτά αναμένοντας με τεράστιο ενδιαφέρον. 

Μέχρι και το 35΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά όμως διατηρούσε αυτό το +5 (48-43). Τότε ήταν που βγήκε μπροστά η Στέλλα Ξανθοπούλου και με 5 συνεχόμενους πόντους της αλλά και καθοριστική παρουσία στην άμυνα βοήθησε την ομάδα της να "καθαρίσει" τη νίκη. Τελικό σκορ 58-49 με τον ΠΑΣ να φτάνει στη σπουδαιότερη επικράτηση της σεζόν με την οποία "κλείδωσε" την παρουσία της στο μπαράζ ανόδου.

Μεγάλη εμφάνιση είχε πραγματοποιήσει η Ντίνα Σαρηγιαννίδου έχοντας 23 πόντους, με την Κλαίρη Μεντεσίδου με 15 και τη Στέλλα Ξανθοπούλου με 11 να είναι κομβικές.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 29-23, 42-37, 58-49

Διαιτητές: Χρυσάφης-Χατζηκώστας

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 4, Χήτα, Σαρηγιαννίδου 23(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 15(1), Λέφα, Ξανθοπούλου 11(2), Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 5, Μπουκουβάλα

Αναγέννηση Ρυσίου (Μυρβάλη): Νάστου 7, Εμμανουηλίδου 14(1), Κωστανάκη, Τσαλή, Πασιούδη, Κουλακιώτη 4, Καλομιτσίνη 8(2), Κανέλλογλου 2, Τσίκου 2, Παπαδάκη 8, Τζιότζιου 4, Τσελέμπη


Δημήτρης Κοσίνας

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου