Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η καταλυτική παρουσία του Αντώνη Δαβάνη


Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του περσινού καλοκαιριού από γιαννιώτικη ομάδα ήταν αναμφίβολα η απόκτηση του Αντώνη Δαβάνη από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι την περσινή σεζόν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Γλαύκου στη Β΄ Εθνική, έχοντας 11,4 πόντους και 30 εύστοχα τρίποντα, προϊδέαζε ότι μπορούσε εύκολα να γίνει το σημείο αναφοράς στους ψηλούς του ΑΓΣ Ιωαννίνων, χώρια από τη μακρόχρονη, επιτυχημένη πορεία του στις Εθνικές Κατηγορίες. Το epirusbasket σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του 27χρονου power forward/center με τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας.

Ο Κοζανίτης αθλητής διανύει μία εξαιρετική σεζόν δείχνοντας σε όλη τη διάρκειά της τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Ψηλός που μπορεί να παίξει τόσο κοντά στο καλάθι με πλάτη, όσο και μακριά από αυτό καθώς διαθέτει αξιόπιστο μακρινό σουτ. Με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων αγωνίστηκε φέτος σε 15 από τα 17 παιχνίδια έχοντας 15.6 πόντους κατά Μ.Ο. με 16 εύστοχα τρίποντα. Είναι ο πρώτος σε Μ.Ο. πόντων στην ομάδα του και δεύτερος συνολικά (πρώτος είναι ο Μάκης Καλογεράτος). Πρέπει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι παράλληλα εκπληρώνει τη στρατιωτική του θητεία συνεπώς όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο εύκολο δεν είναι να συνδυάζει το μπάσκετ και το στρατό, όμως τα καταφέρνει εξαιρετικά.


Το season high του είναι οι 24 πόντοι, τους οποίους πέτυχε δύο φορές, μία απέναντι στον Φ.Ο. Αριδαίας στη νίκη με 65-59 την 6η αγωνιστική και η δεύτερη "24άρα" ήρθε κόντρα στους Ικάρους Τρικάλων την αμέσως επόμενη, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων να κατακτήσει μία από τις σπουδαιότερες νίκες της σεζόν (68-62). Αξιομνημόνευτη ήταν η εμφάνιση του και κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, στο τελευταίο χρονικά αγώνα που έδωσε η γιαννιώτικη ομάδα, στο οποίο σημείωσε 23 πόντους με 3 τρίποντα (88-63 κέρδισε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων). 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του Αντώνη Δαβάνη με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων:

15.6 πόντοι με 16 εύστοχα τρίποντα σε 15 συμμετοχές 


Οκτώβριος: 17.0 πόντοι σε 2 παιχνίδια

Νοέμβριος: 20.3 πόντοι σε 3 παιχνίδια (season high με 24 πόντους vs Φ.Ο. Αριδαίας)

Δεκέμβριος: 18.0 πόντοι σε 2 παιχνίδια (season high με 24 πόντους vs Ίκαροι Τρικάλων)

Ιανουάριος: 11.0 πόντοι σε 4 παιχνίδια

Φεβρουάριος: 12.3 πόντοι σε 3 παιχνίδια

Μάρτιος: 23 πόντοι vs Ολυμπιακός Βόλου



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου