Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

IBC: 5 φορές που o Κώστας Σωτηράκης "έκλεψε την παράσταση" στη φετινή σεζόν


Αναμφίβολα μία από τις καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού από την ομάδα του IBC ήταν η απόκτηση του Κώστα Σωτηράκη. Στην αρχή πολλοί δε γνώριζαν την αγωνιστική αξία του παίκτη καθώς την περσινή σεζόν φορούσε τη φανέλα του Α.Σ. Πέρα, ομάδας που συμμετείχε στο 2ο όμιλο του Νότου της Γ΄ Εθνικής. Όμως τόσο ο Γιάννης Παπαδόπουλος που γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη αγορά, όσο και οι συνεργάτες του κατέληξαν στην απόκτηση του παίκτη, με τον 22χρονο αριστερόχειρα forward, μήνες μετά την άφιξή του στα Γιάννενα, να έχει βγάλει "ασπροπρόσωπους" τους ανθρώπους που τον επέλεξαν.

Ο Σωτηράκης από την πρώτη στιγμή έδειξε πανέτοιμος να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα του ομάδα και μαζί με το Χρήστο Μπάλλα είναι οι δύο παίκτες "κλειδιά" της φετινής εξαιρετικής πορείας του νεοφώτιστου IBC στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Είναι ο 2ος σκόρερ στο σύνολο του Γιάννη Παπαδόπουλου έχοντας 19,3 πόντους κατά Μ.Ο. και έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε οι Γιαννιώτες να βρίσκονται στην 3η θέση του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής με ρεκόρ 12-5. 

Τα κατορθώματα του νεαρού forward είναι μοναδικά και δεν είναι λίγες οι φορές που στη φετινή χρονιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τις 5 καλύτερες εμφανίσεις του και σας τις παρουσιάζουμε:

5) 25 πόντοι στην πρώτη ήττα της χρονιάς στο Βόλο


Την 4η αγωνιστική το αήττητο σε εκείνο το σημείο IBC (3-0) καλούνταν να αντιμετωπίσει την ισχυρή Νίκη Βόλου στην έδρα της. Η πρώτη ήττα έμελλε να έρθει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με σκορ 85-74, με τον Κώστα Σωτηράκη να πετυχαίνει 25 πόντους με 2 τρίποντα αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα.

4) Ποδαρικό με το "δεξί" στο 2020 με σούπερ Σωτηράκη


Στο πρώτο παιχνίδι για το 2020 το IBC ταξίδεψε στον Παλαμά για να αντιμετωπίσει τους Τιτάνες στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο που υποχρέωσε τους Γιαννιώτες να βρίσκονται πίσω με -11 (43-32), η κατάσταση άλλαξε άρδην στο δεύτερο, όπου με επιμέρους 46-18 οι παίκτες του Παπαδόπουλου κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 78-61 και να κλείσουν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 9-3. Πρωταγωνιστής ο Σωτηράκης που είχε 24 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 

3) "Υγιεινός Περίπατος" απέναντι στη Μελίκη με νέα 25αρα


Τη 15η αγωνιστική το IBC κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία υπολογίσιμη δύναμη του φετινού πρωταθλήματος, τη Μελίκη, στο Νέο Κλειστό. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί καταφέρνοντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους από νωρίς και πήραν εύκολα το ροζ φύλλο με 80-54. Πρώτος σκόρερ ήταν ο αριστερόχειρας forward με 25 πόντους.

2) Προσωπική του υπόθεση το πρώτο τοπικό ντέρμπι


Στις 27 Οκτωβρίου όλο το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε IBC και ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου ήταν εξαιρετικοί στο παρκέ και εκμεταλλευόμενοι την κακή εικόνα των αντιπάλων τους και επικράτησαν εύκολα με 79-61, με τον Σωτηράκη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 28 πόντους και 2 τρίποντα.

1) Συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος


Φυσικά η καλύτερη εμφάνισή του σε ατομικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στην πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής, όταν το IBC υποδέχθηκε τους Ικάρους Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο προκειμένου να ξεκινήσουν ιδανικά τη σεζόν και με το τελικό 91-83 κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη, ιστορική τους νίκη στις Εθνικές Κατηγορίες. Ο Σωτηράκης δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα καθώς "φόρτωσε" το αντίπαλο καλάθι με 33 πόντους κάνοντας από νωρίς αισθητή την παρουσία του.

Αξίζει να σημειώσουμε το γεγονός πως αυτές οι 5 εξαιρετικές εμφανίσεις του παίκτη του IBC έχουν συνοδευτεί σχεδόν πάντα και με τα ευτυχή αποτελέσματα για την ομάδα του, καθώς οι Γιαννιώτες στα συγκεκριμένα 5 παιχνίδια έχουν ρεκόρ 4 νίκες και μόλις μία ήττα.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου