Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Αφιέρωμα: Οι καλύτερες εμφανίσεις των 3 Αμερικανίδων του ΠΑΣ Γιάννινα

πηγή φωτογραφιών: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Με αφορμή την αποχώρηση των 3 Αμερικανίδων αθλητριών του ΠΑΣ Γιάννινα για την πατρίδα τους και το ευχαριστήριο post της ομάδας για την τεράστια προσφορά τους στο διάστημα που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ, το Epirusbasket.gr κάνει μία αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις τους αυτό το διάστημα των περίπου 6 μηνών που αγωνίστηκαν στην πόλη μας.

Brandy Montgomery (17,8 πόντοι/ 5,3 ριμπάουντ/ 2,8 ασίστ/ 1,0 κλέψιμο σε 20 παιχνίδια)

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Η 24χρονη guard/forward του ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ιδιαιτερότητα να αποτελεί την πρώτη ιστορικά ξένη και δη Αμερικανίδα αθλήτρια που θα φορούσε τη φανέλα της ομάδας. Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο και έδειξε εξ΄ αρχής το επιθετικό της ταλέντο στο παρκέ. Ήδη από τον πρώτο αγώνα απέναντι στον πανίσχυρο Ολυμπιακό η απόφοιτη του Auburn University είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής έχοντας 18 πόντους στο επίσημο ντεμπούτο της με την ομάδα. Κατάφερε σταθερά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ και 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε της regular season βρισκόταν στην 4η θέση με 355 πόντους  συνολικά σουτάροντας με 46,3% στα δίποντα, 24,1% στα τρίποντα και 72,6% από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Πάμε να δούμε αναλυτικά τις εμφανίσεις της που ξεχώρισαν περισσότερο:
  • Season high κόντρα στη Δάφνη Αγ. Δημητρίου και 2η νίκη τους ΠΑΣ
Στο παιχνίδι κόντρα στη Δάφνη Αγ. Δημητρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαχνε μόνο τη νίκη, την οποία και κατάφερε να κατακτήσει με 61-52 με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Brandy Montgomery που είχε 25 πόντους (2/7 τρίποντα, 7/11 δίποντα, 5/8 βολές), μαζί με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ
  • Τα 11 εύστοχα δίποντα απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου
Μία εβδομάδα νωρίτερα ο ΠΑΣ είχε αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ισχυρή Ελευθερία Μοσχάτου γνωρίζοντας την ήττα με 85-74. Η Αμερικανίδα σκόρερ ήταν εξαιρετική έχοντας 24 πόντους με 11/17 δίποντα ενώ μοίρασε και 6 ασίστ
  • Η κομβική της παρουσία στη νίκη επί των Εσπερίδων Καλλιθέας
Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Montgomery κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της στη νίκη με 77-69 έχοντας 24 πόντους (1/4 τρίποντα, 6/12 δίποντα, 9/9 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.
  • Οι εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου
Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να ξορκίσει τον "κακό του δαίμονα", Κρόνο Αγίου Δημητρίου τη φετινή σεζόν, όμως η Montgomery φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 23,5 πόντους κατά Μ.Ο. δείχνοντας ότι ήταν ένας από τους αγαπημένους της αντιπάλους. 

Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε 23 πόντους (2/3 τρίποντα, 6/11 δίποντα, 5/6 βολές) και 6 ριμπάουντ, στην ήττα με 69-56.

Στον δεύτερο παιχνίδι που διεξήχθη στο Νέο Κλειστό ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε γνωρίσει "σκληρή" ήττα στην παράταση με 90-84, με την Αμερικανίδα να πραγματοποιεί μία από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις της με 24 πόντους (2/8 τρίποντα, 6/15 δίποντα, 6/8 βολές), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα

Sierra Calhoun (16,6 πόντοι/ 8,7 ριμπάουντ/ 2,3 ασίστ σε 19 παιχνίδια)

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Η 23χρονη forward δεν ήταν από το καλοκαίρι στην ομάδα, ήρθε όμως στην αρχή της σεζόν και συγκεκριμένα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη 2η αγωνιστική απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, αντικαθιστώντας ουσιαστικά την Miramar Mokdad. Η αγωνιστική της αξία και οι ικανότητές της αδιαμφισβήτητες και την οδήγησαν γρήγορα γρήγορα να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και να δώσει πολλά στην ομάδα της. Κατάφερε μέχρι και την 20η αγωνιστική να βρίσκεται στην 7η θέση των κορυφαίων σκόρερ (315 πόντους συνολικά), προσφέροντας παράλληλα και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, με την έφεσή της στο ριμπάουντ να είναι εμφανής. Η Calhoun ήταν η πιο εύστοχη παίκτρια της ομάδας του Γιώργου Σιαμέτη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 82,7%, ενώ στο δίποντο σούταρε με περίπου 40% (39,7% για την ακρίβεια) και στο τρίποντο με 29,4%. Στη θητεία της στον ΠΑΣ κατάφερε να πραγματοποιήσει μερικές απίστευτες εμφανίσεις τις οποίες θα δούμε παρακάτω:
  • Το παραλίγο triple-double απέναντι στον Σπόρτιγκ
Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Α1 έμελλε να προκύψει η σπουδαιότερη παράσταση της Αμερικανίδας. Στην ήττα με 88-79 η Calhoun άγγιξε το triple-double έχοντας 25 πόντους (3/8 τρίποντα, 7/10 δίποντα, 2/2 βολές), 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, συγκεντρώνοντας στο σύστημα αξιολόγησης 34 βαθμούς. 
  • Η γεμάτη εμφάνιση κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου
Στη μόλις 3η της εμφάνιση με τον ΠΑΣ η 23χρονη forward άρχισε να δείχνει ψήγματα του ταλέντου της καθώς κόντρα στην Ελευθερία, στο Μοσχάτο, είχε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, με τους ανθρώπους της ομάδας να καταλαβαίνουν ότι είχαν χτυπήσει "φλέβα χρυσού" με την περίπτωσή της.
  • Η 3η "25αρα" με τον Κρόνο
Η "πικρή" ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στις 19 Ιανουαρίου στο έξτρα πεντάλεπτο "πλήγωσαν" πολύ τον ΠΑΣ. Η Calhoun ήταν από τις παίκτριες που προσπάθησαν με όλους τους τις δυνάμεις να αποτρέψουν το αρνητικό αποτέλεσμα έχοντας ένα ακόμα double-double με 25 πόντους (3/8 τρίποντα, 4/10 δίποντα, 8/9 βολές) και 12 ριμπάουντ, μαζί 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.
  • Η ηγετική παρουσία στις νίκες με ΠΑΟΚ και Εσπερίδες Καλλιθέας
Η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα WBC και του γιαννιώτικου μπάσκετ σημειώθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2019, όταν η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη υπέταξε τον ΠΑΟΚ με 75-64. Η εμφάνιση της Calhoun ήταν εξαιρετική έχοντας 21 πόντους (2/7 τρίποντα, 4/6 δίποντα, 7/8 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

Καθοριστική ήταν και στην επικράτηση επί των Εσπερίδων Καλλιθέας έχοντας 24 πόντους, δείχνοντας τιτάνια ψυχραιμία στις βολές έχοντας 19/21 αφού είχε κερδίσει 12 φάουλ. Όπως γινόταν στα περισσότερα φετινά παιχνίδια δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς κατέβασε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα και έκανε και 1 τάπα μαζεύοντας 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Acheil Tac (16,8 πόντοι/ 11,5 ριμπάουντ/ 1,8 ασίστ σε 19 παιχνίδια)

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Τι μπορεί να πει κανείς άραγε για την φοβερή και τρομερή Acheil Tac; Παίκτρια που κατάφερε να αφήσει το στίγμα της σε ολόκληρη την Α1 ως μία από τις καλύτερες ψηλές. Η σεζόν double-double που πραγματοποίησε τα "λέει" όλα. Εξ΄ αρχής έδειξε πανέτοιμη να βοηθήσει τη νέα της ομάδα και το έκανε και με το παραπάνω κάθε φορά που πατούσε παρκέ. Αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια δύο αγωνιστικών, της 3ης και της 7ης, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 1η θέση των ριμπάουντερ (218 ριμπάουντ στο σύνολο), στην 6η θέση των σκόρερ (320 πόντους συνολικά) με το τρομερό 48,7% από το δίποντο να ξεχωρίζει και το αξιοπρεπέστατο 74% στις βολές να της δίνει ένα ακόμα όπλο έναντι των αντιπάλων της. Επίσης ήταν 4η στο σύστημα αξιολόγησης με 412 βαθμούς. Όσο για τις ατομικές της εμφανίσεις, η μία καλύτερη από τις άλλες. Πάμε να τις θυμηθούμε αναλυτικά:
  • Κυρίαρχη κόντρα στον ΠΑΟΚ
Η καλύτερή της εμφάνιση από πλευράς αξιολόγησης σημειώθηκε στη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η Tac είχε 14 πόντους (5/8 δίποντα, 4/5 βολές), 20 ριμπάουντ (τα περισσότερα που μάζεψε σε έναν αγώνα), 4 ασίστ, 2 τάπες, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο ranking.
  • Συγκινητική παρουσία απέναντι σε Ελευθερία Μοσχάτου και Δάφνη Αγ. Δημητρίου
Δύο από τα σπουδαιότερα double-double που σημειώθηκαν στην φετινή Α1 ήταν αναμφίβολα αυτά που πραγματοποίησε η Αμερικανοσουδανή ψηλή του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι σε Ελευθερία Μοσχάτου και Δάφνη Αγίου Δημητρίου την 15η και 16η αγωνιστική αντίστοιχα.

Με το Μοσχάτο σημείωσε 25 πόντους (1/2 τρίποντα, 8/18 δίποντα, 6/8 βολές) και μάζεψε 19 ριμπάουντ. Με τη Δάφνη πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε ξανά 19 "σκουπίδια" δείχνοντας και πάλι τη μοναδική της ικανότητα να κυριαρχεί στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Εμφάνιση για "όσκαρ" στη Λευκάδα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων στη Λευκάδα γνωρίζοντας εύκολα την ήττα με 83-58 από τη Νίκη, όμως η Tac δήλωσε ξανά παρούσα. 24 πόντοι (8/18 δίποντα, 8/10 βολές), 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα πρόσθεσαν μία ακόμα γεμάτη εμφάνιση στο παλμαρέ της.
  • Δύο ακόμα μεγαλειώδη double-double με Κρόνο και Μελίσσια
Αναμφίβολα δύο αξέχαστες εμφανίσεις ήταν και αυτές κόντρα σε Κρόνο και Μελίσσια που έτυχε να είναι σε back to back αγώνες. Η Tac ήταν ξανά παντού έχοντας με τον μεν Κρόνο 24 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, με τα δε Μελίσσια 17 πόντους, 18 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες. Δυστυχώς η τρομερή της παρουσία και στους δύο αγώνες δε συνδυάστηκε με το ευτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα της.

Οι επιλογές των Αμερικανίδων αποδείχθηκαν σοφές και δικαίωσαν απόλυτα τους ανθρώπους της ομάδας καθώς μπορούν να υπερηφανεύονται πως αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία, διέθεταν στο ρόστερ τους 3 από τις καλύτερες ξένες του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Κοσίνας










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου