Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ο "υποτιμημένος" Γιώργος Παπαδόπουλος


Αφιερωμάτων συνέχεια στους πρωταγωνιστές του γιαννιώτικου μπάσκετ τη φετινή σεζόν και σειρά έχει ο power forward του ΑΓΣ Ιωαννίνων, Γιώργος Παπαδόπουλος, ένας παίκτης που με τις φετινές του εμφανίσεις σίγουρα έχει αφήσει το δικό του στίγμα στη περίεργη μπασκετική χρονιά που διανύουμε.

Οι καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις του ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν δυνατές και η ομάδα είχε ως μοναδική της βλέψη να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Αντώνης Δαβάνης, Μάκης Καλογεράτος και Γιώργος Παπαδόπουλος αγωνιζόταν σε ανώτερο επίπεδο την περσινή σεζόν (Β΄ Εθνική) και το μόνο σίγουρο ήταν ότι μπορούσαν να δώσουν διαφορετική ποιότητα στο ρόστερ των Γιαννιωτών. 

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ιστορική ομάδα της πόλης, καθώς στα πρώτα 4 παιχνίδια το ρεκόρ ήταν 1-3 με αποτέλεσμα να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τον Κωνσταντίνο Ηλιάδη αντικατέστησε ο Σοφοκλής Τσουκανέλης, επιστρέφοντας στον πάγκο της ομάδας, ενώ ένας παίκτης που είχε έρθει στα Γιάννενα με μεγάλες περγαμηνές και από τον οποίο οι διοικούντες περίμεναν πολλά πράγματα, ο Γιώργος Μούκας, δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και αποτέλεσε παρελθόν. 

"Χαμηλές πτήσεις" στην αρχή της χρονιάς

Στα πρώτα του επίσημα παιχνίδια με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων ο Γιώργος Παπαδόπουλος ψαχνόταν όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό ώστε να δέσει όσο το δυνατό γρηγορότερα με τους καινούργιους συμπαίκτες τους. Τα νούμερά του το αποδεικνύουν απόλυτα καθώς στα 5 πρώτα παιχνίδια μετρούσε μόλις 5.8 πόντους όντας σε μόλις ένα παιχνίδι διψήφιος (13 κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας). Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεοφερμένος τότε Παπαδόπουλος, που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του coach Ηλιάδη, αγωνιζόταν τραυματίας και δεν μπορούσε να αποδώσει στο maximum των δυνατοτήτων του.  


"Εκρηκτική" συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου

Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική για τον Παπαδόπουλο καθώς η βελτιωμένη του απόδοση ήταν εξόφθαλμη. Στα 7 παιχνίδια που ακολούθησαν μέχρι και το φινάλε του πρώτου γύρου βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του καθώς εκτοξεύθηκε έχοντας 16.9 πόντους κατά Μ.Ο. Σε αυτό το διάστημα οι Γιαννιώτες είχαν 4 νίκες και 3 ήττες.


Ακόμα καλύτερος στο δεύτερο γύρο

Ο forward του ΑΓΣ Ιωαννίνων είχε "ανεβάσει για τα καλά στροφές" και πλέον σε κάθε παιχνίδι ήταν μέσα στους πρωταγωνιστές της ομάδας του. Στα 5 παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο γύρο, μέχρι δηλαδή και την αναστολή των Πρωταθλημάτων, ο Παπαδόπουλος ήταν εντυπωσιακός έχοντας 17.0 πόντους κατά Μ.Ο. Αποκορύφωμα οι 27 πόντοι με τα 4 τρίποντα στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με το IBC, εκεί όπου η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έπαιξε φοβερό μπάσκετ και πήρε εύκολα τη νίκη. 

Το πόσο κομβικός είναι ο Παπαδόπουλος στο φετινό ΑΓΣ Ιωαννίνων φαίνεται και από το ότι στους 11 από τους 17 αγώνες της ομάδας του ήταν διψήφιος και μάλιστα σε 5 παιχνίδια ξεπέρασε και τους 20 πόντους.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου