Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Α.Γ.Ο.Φ.-ΑΓΣΙ (U 20) 60-61: Με buzzer beater του Παπαγεωργίου πέρασε από τη Φιλιππιάδα


Συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο τα νεαρά παιδιά του ΑΓΣΙ (U 20) καθώς κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο από τη Φιλιππιάδα επικρατώντας του Α.Γ.Ο.Φ. με 60-61 με ένα μεγάλο buzzer beater τρίποντο του Παπαγεωργίου. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων, καθώς την ερχόμενη Κυριακή οι Έφηβοι του ΑΓΣΙ αγωνίζονται στον τελικό κόντρα στον Π.Α.Σ. Ναυπάκτου. Η ομάδα του Ετεοκλή Εξαρχόπουλου έγινε το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της 4ης θέσης έχοντας επικρατήσει δύο φορές του Α.Γ.Ο.Φ. αλλά και του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, των δύο δηλαδή ομάδων που ερίζουν για είσοδο στην 4αδα, ενώ μπορεί να ρίχνει "κλεφτές ματιές" ακόμα και για την 3η θέση αφού ο Ιόνιος μοιάζει ευάλωτος μετά τις τιμωρίες.

Παρά το γεγονός ότι οι Γιαννιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιώργο Χαρίτο, Κώστα Πάνο, Σπύρο Παπανικολάου και Αλέξανδρο Ντάτση, παίκτες που αποτελούν βασικά "γρανάζια" της ομάδας, κατάφεραν έχοντας έναν εξαιρετικό Βασίλη Χρήστου στο πρώτο δεκάλεπτο (11 πόντοι) να προηγηθούν με 24-21 στο 10΄. Ο Γιάννης Ροντογιάννης ήταν εξ΄αρχής "ζεστός" έχοντας τους 14 από τους 21 της ομάδας του.

Οι παίκτες του Αρίστιππου Χαντέλη έπαιξαν δυνατή άμυνα στη δεύτερη περίοδο επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν μόλις δύο καλάθια εντός παιδιάς. Την ίδια ώρα με τον Σπύρο Μάλλιο να ηγείται επιθετικά πήραν τα ηνία στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με 33-30.

Ο Α.Γ.Ο.Φ. συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο με όπλο ξανά την άμυνά του. Το σκορ στο 30΄ ήταν 47-40 υπέρ των γηπεδούχων όμως ο ΑΓΣΙ βρήκε τις λύσεις στα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Σβώλης και Χρήστου τράβηξαν το κουπί επιθετικά με τους Γιαννιώτες με επιμέρους 21-13 να πραγματοποιούν την ανατροπή του σκηνικού. Βέβαια ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαγεωργίου, ο οποίος μπορεί να μην είχε πετύχει κάποιο καλάθι όμως το καλό το φύλαγε για το τέλος, καθώς με το σκορ στο 60-58 υπέρ του Α.Γ.Ο.Φ. πήρε το τελευταίο μεγάλο σουτ και με τρίποντο έδωσε την 8η νίκη στην ομάδα του.

Βασίλης Χρήστου με 21 πόντους, Γιώργος Σβώλης με 17 και Νίκος Μήτταρης με 10 οι καλύτεροι του ΑΓΣΙ με τον Γιάννη Ροντογιάννη να πετυχαίνει 26 για τον Α.Γ.Ο.Φ., τον Στάθη Γείτονα 13 και τον Σπύρο Μάλλιο 12.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 30-33, 47-40, 60-61

Διαιτητές: Τσώλης-Γαληνάς

Α.Γ.Ο.Φ. (Χαντέλης): Ντούσκος 2, Μπίρης 2, Χασκής, Ροντογιάννης 26(3), Γείτονας 13, Ανδρέου 2, Κακατσίδης 3(1), Μάλλιος 12, Τσαρής

ΑΓΣΙ U 20 (Εξαρχόπουλος-Κωστόπουλος): Κοντός, Σβώλης 17(1), Τερζόπουλος 9(1), Γεωργονίκος 1, Παπαγεωργίου 3(1), Μήτταρης 10, Χρήστου 21(6), Λυγούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου