Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΣΙ (U 20)-Κερκυραϊκός 66-65: Ωραίοι οι νέοι! (vid)


Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πανηγύρισαν οι νεαροί αθλητές του Κωνσταντίνου Ηλιάδη με 66-65 απέναντι στον Κερκυραϊκό, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο σασπένς που κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Χαρίτος με 18, Χρήστου με 14 και Παππάς με 13 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του ΑΓΣΙ (U 20). Κωσταρελόπουλος με 18, Ίσσαρης με 13, Γογγάκης με 11 και Ούστογλου με 10 αυτοί που ξεχώρισαν από πλευράς Κερκυραϊκού.

Ο Χαρίτος είχε εξ΄αρχής το μεγαλύτερο ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού του ΑΓΣΙ, έχοντας στο πλάι του τους Πάνο και Τερζόπουλο, ενώ το δίδυμο ψηλών συνέθεσαν οι Χρήστου και Παππάς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά έξι πόντων (15-9), όμως ο ΑΓΣΙ απάντησε μειώνοντας στους δύο (16-14) και ένα καλάθι του Ούστογλου διαμόρφωσε το σκορ της πρώτης περιόδου (18-14). Είδαμε τους γηπεδούχους να εφαρμόζουν press σε όλο το γήπεδο από νωρίς, μία τακτική που την βλέπουμε συχνά στα παιχνίδια της ομάδας. Σημαντική η είσοδος του Σβώλη στα μέσα του δεκαλέπτου, δημιουργώντας ένα πολύ κινητικό δίδυμο στα guard μαζί με τον Χαρίτο.


Οι Κερκυραίοι με γρήγορο επιμέρους 5-1 προηγήθηκαν με +8 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον coach Ηλιάδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να τα "ψάλει" στους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποιες επιθετικές λύσεις από τον πάγκο μειώνοντας σε 31-25 στο 15΄. Το πρόβλημα του ΑΓΣΙ στο δεύτερο δεκάλεπτο βρισκόταν στο post, όπου Κωσταρελόπουλος και Ούστογλου ήταν πολύ αποτελεσματικοί στις προσπάθειές τους. Ο μεν Κωσταρελόπουλος είχε 12 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα, ο δε Ούστογλου έδωσε σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο. Στο 17΄ το σκορ ήταν 35-30 υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως οι παίκτες του Ηλιάδη αφυπνίστηκαν, και με συνεχόμενες καλές άμυνες κατάφεραν να τρέξουν επιμέρους 8-2 και να προηγηθούν με 38-37. Το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με ένα καλάθι του Κωσταρελόπουλου, με την ομάδα του Κάντα να έχει βραχεία κεφαλή στο 20΄ (39-38). 


Με επιθετικό κρεσέντο του Ίσσαρη ο Κερκυραϊκός άνοιξε τη διαφορά στους έξι (47-41 στο 23΄). Ο Ίσσαρης ξεκίνησε με επτά προσωπικούς πόντους το δεκάλεπτο βοηθώντας την ομάδα του να ξεφύγει ξανά. Ο Σβώλης έφτασε νωρίς τα τέσσερα προσωπικά φάουλ, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον προπονητή του. Ο Παππάς ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του, όμως στα μέσα της περιόδου οι Φαίακες συνέχιζαν να κρατούν το προβάδισμά τους (51-45). Στα τελευταία πέντε λεπτά του δεκαλέπτου ο ΑΓΣΙ άλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο και με σερί 9-0 και όπλο του τις αμυντικές παγίδες, έφτασε να προηγηθεί με 54-51. Σημαντικοί παίκτες στο να υλοποιηθεί αυτό το σερί ήταν οι Χαρίτος και Χρήστου, με τον τελευταίο με ένα μεγάλο τετράποντο (εύστοχο τρίποντο και φάουλ) να ξεσηκώνει συμπαίκτες και κόσμο. Με μικρό σερί 4-0 ο Κερκυραϊκός ανέκτησε τα ηνία κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 55-54. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα με τις ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν καλές επιλογές επιθετικά. Ο Σβώλης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ με τον Ηλιάδη να χάνει ένα σημαντικό γρανάζι της μηχανής του. Στο 36΄ οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 60-60 , όμως ο Χαρίτος βγήκε μπροστά δείχνοντας ότι είναι ηγέτης αυτής της ομάδας και με μεγάλο τρίποντο έφερε τον ΑΓΣΙ στο +3 (63-60). Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με έμμεσο τρίποντο του Ίσσαρη έφεραν και πάλι το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία (63-63). Μία βολή του Χρήστου και ένα καλάθι του Παππά έδωσαν ξανά προβάδισμα τριών πόντων στους γηπεδούχους (66-63) μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Γογγάκης με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (66-65), με τον Χαρίτο να πηγαίνει στη γραμμή της φιλανθρωπίας, καθώς οι Κερκυραίοι έκαναν φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο. Ο Χαρίτος αστόχησε και στις δύο βολές και έτσι η ομάδα του Κάντα είχε τη δυνατότητα να "κλέψει" τη νίκη, όμως το δίποντο που επιχείρησε ο Κωσταρελόπουλος δε βρήκε στόχο, με τον ΑΓΣΙ (U 20) να κατακτά το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς.

MVP

Με τους 18 πόντους που σημείωσε ο Γιώργος Χαρίτος βγήκε μπροστά και έδειξε γιατί θεωρείται ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 16χρονο guard.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

13 πόντοι και πολύ βρόμικη δουλειά στο post για τον Γιώργο Παππά που σε ένα ακόμα παιχνίδι της ομάδας του διακρίθηκε με την απόδοσή του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά, με το άστοχο σουτ του Κωσταρελόπουλου να δίνει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-39, 54-55, 66-65

Διαιτητές: Βίνης-Κληματάς

ΑΓΣΙ U 20 (Ηλιάδης): Πάνος 5(1), Χαρίτος 18(2), Σβώλης 6, Ντάτσης 3, Τερζόπουλος 2, Μήτταρης 5, Χρήστου 14(3), Παππάς 13(2), Γεωργονίκος, Συκοβέλης, Παπαγεωργίου, Γκούρας

Κερκυραϊκός (Κάντας): Γρίβας 3(1), Μπατσομίτης, Γεωργακόπουλος 8,  Ίσσαρης 13(1), Αλαμάνος 2, Γογγάκης 11(1), Κωσταρελόπουλος 18, Ούστογλου 10, Μήτσης, Παπαβλασόπουλος

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου