Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΣΙ (U 20)-Σπάρτακος 54-79: Λαμπρόπουλος και Τσίγκας έδειξαν το δρόμο...


Ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο έκανε στη φετινή σεζόν ο ανανεωμένος Σπάρτακος του Τάκη Παππά, επικρατώντας με άνεση του ΑΓΣΙ (U 20) με 79-54. Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ο Λαμπρόπουλος που σημείωσε 22 πόντους, με τον Τσίγκα να ακολουθεί σε απόδοση με 15 πόντους. Από πλευράς ΑΓΣΙ ξεχώρισαν τρία πολύ ταλαντούχα παιδιά, που με σκληρή δουλειά μπορούν να φτάσουν ψηλά. Ο Χαρίτος είχε 17, με τον Παππά να προσθέτει 15 και τον Χρήστου 13. Οι τρεις τους προπονούνται με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ, κάτι που φαίνεται ότι αρχίζει να τους βοηθά πολύ καθώς βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Με δύο από τα νέα αποκτήματα στην βασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Σπάρτακος. Την οργάνωση ανέλαβε ο νεαρός Παναγιώτης Δήμος, έχοντας στο πλευρό του τον αρχηγό Κώστα Κόρδα και τον Μάριο Τσίγκα. Στους ψηλούς ο Μπαζάκας ήταν ο βασικός power forward με τον Λαμπρόπουλο βασικό center. Στην αντίπερα όχθη ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Χαρίτο, Τερζόπουλο, Χρήστου, Μήτταρη και Παππά. Δυνατή εκκίνηση για την ομάδα του Παππά, που προηγήθηκε με 7-0 και γρήγορα γρήγορα έχτισε διψήφια διαφορά με τρίποντο του Κόρδα (12-2). Στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου είδαμε δίδυμο ψηλών με Θώδη-Λαμπρόπουλο για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που είχαν σε όλη την πρώτη περίοδο κουμανταδόρο τον Δήμο. Σε εκείνο το σημείο είχαμε και την πρώτη εμφάνιση στο παιχνίδι των Πανταζή και Τάσσου. Το δεκάλεπτο έληξε με τον Σπάρτακο μπροστά με 20-7. 

Στη δεύτερη περίοδο ο ΑΓΣΙ άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του και τα νεαρά παιδιά να δείχνουν καλά στοιχεία. Πιέζοντας ψηλά από την αρχή του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν με μικρό σερί 5-0 και πρωταγωνιστή τον Χαρίτο να μειώσουν σε 20-12. Οι παίκτες του Ηλιάδη προσπαθούσαν σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο να μείνουν κοντά στο σκορ και με όπλο τα μακρινά σουτ του Χρήστου και τους μαχητικούς Παππά και Χαρίτο, διατηρούσαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (29-21). Ο Σπάρτακος αντέδρασε και με τον Δήμο να βρίσκει σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά τον Λαμπρόπουλο στο post, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 40-30. Οι οχτώ μαζεμένοι πόντοι του Λαμπρόπουλου έκαναν τη διαφορά με τον Σπάρτακο να έχει προβάδισμα δέκα πόντων στο ημίχρονο. 

Στην τρίτη περίοδο είδαμε ξανά τους Λαμπρόπουλο και Θώδη δίδυμο ψηλών, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά για τον Σπάρτακο με τους δύο ψηλούς να κυριαρχούν στη μάχη των ριμπάουντ. Με το 12-2 επιμέρους που έτρεξαν οι παίκτες του Παππά, έφτασαν να προηγηθούν με +20 στο 24΄ (52-32). Αυτός όμως που "έκλεψε την παράσταση" από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά, ήταν ο Τσίγκας. Μέσα σε περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, σημείωσε 11 πόντους βοηθώντας τη νέα του ομάδα να έχει μια καλή διαφορά στο 30΄ (65-48).

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί και τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα έμοιαζαν μια τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά ο ΑΓΣΙ πάλεψε τον αγώνα, με τους νεαρούς αθλητές να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες. Φαίνεται ότι είναι ένα ταλαντούχο σύνολο, με παίκτες που διαθέτουν ταλέντο και τσαγανό και θα είναι υπολογίσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Σπάρτακος έκανε διαχείριση δυνάμεων, με τον Παππά να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και την ομάδα του να φτάνει άνετα στο τελικό 79-54.

MVP


Είναι δεδομένο ότι και φέτος αποτελεί τον πιο κομβικό παίκτη της ομάδας. Από την πρεμιέρα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με τους 22 πόντους και την κυριαρχία στο ζωγραφιστό ο Ντίνος Λαμπρόπουλος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Μάριο Τσίγκα με τη φανέλα του Σπάρτακου. Ο πρώην παίκτης του ΑΓΣΙ είχε 15 πόντους με το εντυπωσιακό επιθετικό του κρεσέντο στο τρίτο δεκάλεπτο (11 πόντοι) να βοηθάει σημαντικά την ομάδα του να "καθαρίσει" τη νίκη.

Μεστό παιχνίδι και για τον Παναγιώτη Δήμο. Εξαιρετικός δημιουργικά και αμυντικά, αγωνίστηκε για πολλά λεπτά ως ο βασικός point guard της ομάδας και φαίνεται ότι με τον Τάκη Παππά στον πάγκο μπορεί να εξελιχθεί και να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του Σπάρτακου. 

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η οικοδόμηση των 20 πόντων της διαφοράς που πέτυχε ο Σπάρτακος στο 24΄ (52-32), του έδωσαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. 

Τα δεκάλεπτα: 7-20, 30-40, 48-65, 54-79

Διαιτητές: Μαντήλας-Διαμαντής

ΑΓΣΙ U 20 (Ηλιάδης): Πάνος 2, Χαρίτος 17(2), Ζαχάρτζης, Γκόστρας, Ντάτσης 1, Λάμπρου, Γεωργονίκος, Τερζόπουλος 4, Συκοβέλης, Μήτταρης 2, Χρήστου 13(4), Παππάς 15

Σπάρτακος (Παππάς): Πρεμέτης, Δήμος 3, Μπαζάκας 9(1), Κόρδας 6(2), Λαμπρόπουλος 22(1), Κολιγιώτης, Τάσσος 6, Κύρκος 2, Θεοχάρους 4, Πανταζής 3(1), Θώδης 9, Τσίγκας 15(1)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου