Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Κώστας Σωτηράκης: Το νέο "αστέρι" του IBC


"Φλέβα χρυσού" φαίνεται πως χτύπησε το IBC το καλοκαίρι όταν ανακοίνωσε την απόκτηση του αριστερόχειρα forward Κώστα Σωρηράκη, καθώς τρεις μήνες μετά οι εμφανίσεις του νέου αποκτήματος έχουν δικαιώσει απόλυτα την επιλογή των ανθρώπων της ομάδας.

Ο 22χρονος αθλητής έχει προσαρμοστεί με το καλημέρα στις απαιτήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου και εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον κομβικούς παίκτες του IBC. Ήδη από τα φιλικά προετοιμασίας είχε αρχίσει να δίνει τα διαπιστευτήριά του, καθώς στις 29 Σεπτεμβρίου σε φιλικό του IBC με την Εθνική Εφήβων, στο πλαίσιο του Τουρνουά των 49 Προκρίτων, ο Σωτηράκης είχε "φορτώσει" το αντίπαλο καλάθι με 35 πόντους. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, με τον παίκτη να αποδεικνύει στα επίσημα παιχνίδια την ποιότητά του.

Ντεμπούτο με 33 πόντους


Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του IBC ο Σωτηράκης ήταν εντυπωσιακός. Απέναντι στους Ικάρους Τρικάλων σημείωσε 33 πόντους, οδηγώντας τους νεοφώτιστους σε ιδανική εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με τη νίκη με 91-83 επί των Ικάρων.

Ηγέτης κόντρα στη Μελίκη



Στη 2η αγωνιστική το IBC είχε μία δύσκολη έξοδο στη Μελίκη, όμως με τον Σωτηράκη να δηλώνει και πάλι το παρών έχοντας 15 πόντους, το IBC έκανε το 2Χ2 και πλέον πήγαινε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο μεγάλο γιαννιώτικο ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ.

"Καθάρισε" στο μεγάλο παιχνίδι

Την περασμένη Κυριακή ο πρώην forward του Α.Σ. Πέρα ήταν "όλα τα λεφτά" βοηθώντας τα μέγιστα το IBC να κατακτήσει την τρίτη του νίκη με 79-61 απέναντι στον ΑΓΣΙ. 28 πόντους είχε ο Σωτηράκης όντας ο πρώτος σκόρερ του ντέρμπι.


"Εκρηκτικό" ξεκίνημα στη σεζόν

Οι εμφανίσεις του Σωτηράκη έχουν ενθουσιάσει άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας και όχι μόνο. Ο forward του IBC φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με 76 πόντους συνολικά (25,3 πόντους κατά Μ.Ο.) 

Μαζί με τον Χρήστο Μπάλλα, που αποτελεί σταθερή αξία για την ομάδα, είναι οι δύο παίκτες που οδηγούν εκ του ασφαλούς τους Γιαννιώτες στο φετινό πρωτάθλημα. Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Γ΄ Εθνικής, το πρόγραμμα έδειχνε ότι οι νεοφώτιστοι θα έπρεπε να ανέβουν ένα βουνό στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Τελικά με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, το 3Χ3 ήρθε, με το IBC να βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Αίολο Τρικάλων. Μπορεί οι άνθρωποι της ομάδας να μιλούσαν για μία όσο το δυνατόν γρηγορότερη παραμονή στην κατηγορία, όμως η δουλειά του Γιάννη Παπαδόπουλου και των συνεργατών του, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις των παικτών στο παρκέ, καθιστούν το IBC μία δυνατή και συγκροτημένη ομάδα που μπορεί να κοιτάξει πολύ ψηλότερα από εκεί που είχε τοποθετηθεί αρχικά ο πήχης.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου