Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

IBC-Ίκαροι Τρικάλων 91-83: Πήρε τη νίκη-θρίλερ με φανταστικούς Σωτηράκη-Μπάλλα (pics)


Το παιχνίδι ανάμεσα σε IBC και Ικάρους Τρικάλων αναμένονταν εξ' αρχής πολύ δυνατό και η πραγματικότητα επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει άπαντες πριν από την έναρξη του αγώνα. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, καθώς επικράτησαν με 91-83 στην παράταση μίας πολύ δυνατής ομάδας και ξεκίνησαν ιδανικά τη φετινή τους παρουσία στη Γ΄ Εθνική. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους Σωτηράκη και Μπάλλα που σημείωσαν 33 και 20 πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας από το πρώτο επίσημο παιχνίδι το πόσο καθοριστικοί θα είναι τη φετινή σεζόν. Διψήφιος και ο Δουρούκης με 13, κομβικός ο Καραμπίνης που έβαλε το μεγάλο τρίποντο που σφράγισε τη νίκη στο τέλος. Από τους φιλοξενούμενους ο Γκιουλέκας είχε 19 πόντους με τους Κατσαρέ και Βλάχο να προσθέτουν από 14.

Το Νέο Κλειστό είχε "φορέσει τα καλά του" για να υποδεχτεί τις δύο ομάδες, με τον κόσμο να γεμίζει τις κερκίδες για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι της πρεμιέρας. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην αρχική του πεντάδα με τους Καραμπίνη, Ζαμπέτη, Σωτηράκη, Δουρούκη και Μπάλλα. Από την άλλη ο Κώστας Σδράκας επέλεξε τον πολύπειρο Κατσαρέ στο "1", με τους Κολότσιο και Βλάχο μαζί του στα "φτερά". Γκιουλέκας και Μακρής συνέθεσαν το δίδυμο ψηλών. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα άρχισαν να εξελίσσονται σε μάχη μεταξύ Μπάλλα και Κατσαρέ, με τους δύο παίκτες να έχουν ήδη από πέντε πόντους (7-7), όμως το IBC με τον Σωτηράκη να αρχίζει να ανεβαίνει επιθετικά, "έτρεξε" 12-0 σερί ανοίγοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (19-7). Η άμυνα του IBC στο συγκεκριμένο διάστημα "έσπαγε κόκαλα". Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να απολαμβάνουν ένα προβάδισμα δέκα πόντων (25-15), με τους Μπάλλα-Σωτηράκη και Δουρούκη, που έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα από τα 8 μέτρα ανοίγοντας την άμυνα, να κάνουν σπουδαία δουλειά. Από τους Ικάρους ο Κατσαρές ήταν η μισή ομάδα στα πρώτα δέκα λεπτά. 



Ο coach Παπαδόπουλος έβαλε στο παιχνίδι τον Τσιτσώνη συνεχίζοντας με τον Καραμπίνη στην οργάνωση και την τριάδα που πρωταγωνίστησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Η δεύτερη περίοδος ήταν το καλύτερο κομμάτι του αγώνα για το IBC, που κυριάρχησε στο παρκέ παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Στο 16΄ το σκορ ήταν 37-23, με τον Σωτηράκη να είναι κυρίαρχος στο post, καθώς σε αυτό το διάστημα ο Παπαδόπουλος είχε τον αριστερόχειρα αθλητή σε ρόλο power forward και τον Δουρούκη στο "5".  Ο Σωτηράκης έχει την τάση να κυνηγάει πολύ το επιθετικό ριμπάουντ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε κατά κόρον στο συγκεκριμένο διάστημα, έχοντας τους 9 από τους 12 πόντους της ομάδας του στα έξι πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου. Εκεί ήταν που έκανε και το ντεμπούτο του ο Ξιούρας, σε ένα σημείο όπου το τεχνικό τιμ της ομάδας είχε επιλέξει να αγωνιστεί με τρία guard (Ζαμπέτης, Ξιούρας, Καραμπίνης). Τελικά το IBC διατήρησε εύκολα το διψήφιο προβάδισμά του, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 51-34. Η εμφάνιση των γηπεδούχων στα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν μαγική παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, με την άμυνά του να μην αφήνει πολλά περιθώρια στου Ικάρους.


Παρότι το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε κάτι παραπάνω από ιδανικά για του γηπεδούχους, η τρίτη περίοδος έμελλε να είναι τελείως διαφορετική, με την ομάδα του Κώστα Σδράκα να αντιδρά και να επιστρέφει δυναμικά στο παιχνίδι. Αρχικά με μικρό σερί 6-0 μείωσε σε 51-40 στο 23΄. Το IBC συντηρούσε μια διαφορά δεκαπέντε πόντων στο 24΄ (57-42), όμως κάπου εκεί η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Με νέο σερί, αυτή τη φορά 13-0, οι Ίκαροι σχεδόν μηδένισαν το προβάδισμα των γηπεδούχων, μειώνοντας στους δύο (57-55). Το IBC με τον Μπάλλα να δηλώνει "παρών" απάντησε με δικό του μικρό σερί 4-0, κάνοντας το 61-55. Ο Μπάλλας αρχικά τελείωσε τη φάση και στη συνέχεια δημιούργησε για τον Βάση, ο οποίος είχε κόψει εξαιρετικά στην αντίπαλη ρακέτα. Στο τέλος του δεκαλέπτου είδαμε την ομάδα του Παπαδόπουλου να γυρνάει την άμυνα σε ζώνη 2-3, άμυνα που έμελλε να ακολουθήσει και σε όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Με το 23-11 επιμέρους που έτρεξαν οι Ίκαροι, κατόρθωσαν να μειώσουν στους πέντε στο 30΄ (62-57) και το τελευταίο δεκάλεπτο αναμένονταν με μεγάλη αγωνία.

Το IBC είχε σταθερά το προβάδισμα (68-64), όμως το αντιαθλητικό με το οποίο χρεώθηκε ο Ζαμπέτης, έστειλε τον Κατσαρέ στη "γραμμή της φιλανθρωπίας" και έδινε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να έχουν και μία έξτρα επίθεση. Ο Κατσαρές ευστόχησε μόνο σε μία βολή (68-65), με το Σωτηράκη στη συνέχεια να κάνει το 70-65. Ο Παπαδόπουλος έριξε στο παρκέ τρία guard και πάλι, προκειμένου να υπάρχει ευκολία στο κατέβασμα της μπάλας, μιας και οι Ίκαροι είχαν απλώσει την άμυνά τους σε όλο το γήπεδο. Οι Τρικαλινοί μείωσαν και πάλι στους δύο (72-70) με τον Βλάχο πρωταγωνιστή. Τα τελευταία τρία λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν συγκλονιστικά. Ο Ζαμπέτης με έξυπνη άμυνα ανάγκασε τον Κατσαρέ να κάνει λάθος και ο Σωτηράκης σκόραρε ξανά για το 74-70. Ο Βλάχος μείωσε στον πόντο με τρίποντο (74-73), για να έρθει ο Γεωργόπουλος να δώσει το προβάδισμα την ομάδα του (75-74). Ο Σωτηράκης ήταν και πάλι εκεί, με 1/2 βολές, για να ισοφαρίσει σε 75-75, με τον Μπάλλα να φέρνει την ομάδα του σε ρόλο οδηγού μετά την εξαιρετική δημιουργία του Καραμπίνη (77-75). Το τελευταίο καλάθι της περιόδου ήρθε από το follow του Μακρή, μιας και οι γηπεδούχοι στα εναπομείναντα λίγα δευτερόλεπτα, δεν κατόρθωσαν να εκδηλώσουν επίθεση. Η παράταση ήταν γεγονός, σε ένα παιχνίδι που ενώ φαινόταν ότι το IBC θα έφτανε εύκολα στη νίκη, μετά το εξαιρετικό του πρώτο ημίχρονο, οι Ίκαροι είχαν διαφορετική άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας έστειλαν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποφάσισε να ρίξει τον Τσιτσώνη στο παρκέ, προκειμένου να βρει λύση στο μακρινό σουτ, με τον 33χρονο shooting guard να τον δικαιώνει, αφού μετά από εξαιρετικό σκριν του Σωτηράκη εκτέλεσε με κρύο αίμα από τα 6,75 πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι στην παράταση (80-77). Το IBC προηγήθηκε ακόμα και με έξι (84-78), όμως οι Ίκαροι δεν το έβαλαν κάτω μειώνοντας στον ένα (84-83). Το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοξενούμενους ήρθε με το τρίποντο του Καραμπίνη, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος, τιμωρώντας την ολιγωρία της άμυνας και έκανε το 87-83. Το τελικό σκορ γράφτηκε με 4 εύστοχες βολές από Τσιτσώνη και Σωτηράκη.




MVP

Σωτηράκης και Μπάλλας ήταν απολαυστικοί στη σημερινή νίκη της ομάδας τους. Ο Σωτηράκης σταμάτησε στους 33, δείχνοντας με το καλημέρα την ποιότητά του. Αμέτρητες μάχες στο post, πολλά επιθετικά ριμπάουντ και εξαιρετικά τελειώματα των φάσεων. Ο Μπάλλας ήταν η σταθερά του Γιάννη Παπαδόπουλου στην επίθεση. 20 πόντοι, πολλά ριμπάουντ, ακόμα και ασίστ, γιατί ο 30χρονος center διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο να βρίσκει τους ελεύθερους συμπαίκτες του.


ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δουρούκης στο επίσημο ντεμπούτο του με την γιαννιώτικη ομάδα. Είχε 13 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, δείχνοντας ότι διαθέτει σε εξαιρετικό βαθμό το μακρινό σουτ. 

Κομβικός και ο Άκης Καραμπίνης, με τους 8 πόντους του, την καλή προσωπική άμυνα και φυσικά το μεγάλο τρίποντο που κλείδωσε τη νίκη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το μεγάλο σουτ του Άκη Καραμπίνη που έδωσε ανάσα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (87-83) με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν, ήταν με διαφορά το πιο καθοριστικό σουτ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 51-34, 62-57, 77-77, 91-83 (παράταση)

Διαιτητές: Πράττος/Τζεκάκης

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας-Μπάθας): Ζαμπέτης 4, Ματσάγγας 2, Δουρούκης 13(3), Τσιτσώνης 5(1), Βάσης 5(1), Καραμπίνης 8(2), Κατσίβελος, Ξιούρας 1, Σφουγγάρης, Σωτηράκης 33, Τσιρώνης, Μπάλλας 20

Ίκαροι Τρικάλων (Σδράκας): Μέξης 6, Μπαρμπαρούσης, Φρύδας, Βλάχος 14(3), Κολότσιος 7(1), Κρεμμύδας 6, Κατσαρές 14(1), Τζωρμπατζάκης, Γεωργόπουλος 9, Γκιουλέκας 19(1), Μπάρδας, Μακρής 8

Δημήτρης Κοσίνας
Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου