Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Θρύλος Ιωαννίνων: Με οδηγό την περιφερειακή γραμμή και τους νεαρούς αθλητές...


Μία νέα σεζόν είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, με το Θρύλο Ιωαννίνων να προετοιμάζεται πυρετωδώς για μία ακόμα παρουσία στο πρωτάθλημα. Η πρεμιέρα των "πορτοκαλί" είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Κερκυραϊκό, με την ομάδα των Ιωαννίνων να θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Νέος προπονητής ο Δημοσθένης Ντάσιος

Το φετινό καλοκαίρι άλλαξαν αρκετά πράγματα στη ομάδα και μία από τις αλλαγές ήταν και αυτή του προπονητή. Ο Σπύρος Μπεζεβέγκης μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην άκρη του πάγκου του Θρύλου δε συνεχίζει στο ίδιο πόστο, με τον Δημοσθένη Ντάσιο να αναλαμβάνει τη θέση του head coach. Ο Ντάσιος έχει διατελέσει προπονητής της U 21 του Θρύλου και της εφηβικής ομάδας και φέτος έλαβε το χρίσμα από τη διοίκηση να καθίσει στον πάγκο του ανδρικού τμήματος.


Οι Μεταγραφές

Κινούμενος αθόρυβα στο μεταγραφικό παζάρι, ο Θρύλος Ιωαννίνων έκανε ορισμένες κινήσεις για να τονώσει το έμψυχο δυναμικό του. Αυτή που ξεχωρίζει ήταν σίγουρα η απόκτηση του Κώστα Κρανή, που μετά το IBC θα αγωνιστεί και σε δεύτερη ομάδα της πόλης. Πέρυσι φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα του Πρωτέα Ηγουμενίτσας και αναμένεται να προσδώσει ποιότητα στην περιφέρεια της ομάδας. Πολύ σημαντική ήταν η επιστροφή και του Σωκράτη Σπύρου στο Θρύλο. Ο Σπύρου αγωνιζόταν και παλιότερα στους "πορτοκαλί", όμως την περσινή σεζόν βρισκόταν μακριά από την ομάδα και φέτος επέστρεψε για να προσδώσει αθλητικότητα και ποιότητα στο ρόστερ.

Ο Γιώργος Ντρίτσος μετά την περσινή χρονιά που αγωνίστηκε δανεικός στον Σπάρτακο, επέστρεψε και πάλι στο Θρύλο, με τον οποίο έχει συνδέσει το όνομά του στα Γιάννενα. Δανεικός είχε παραχωρηθεί και ο Νίκος Κονταξής την περσινή σεζόν στην Πάργα, με τον οποία έκανε καλό πρωτάθλημα, όμως φέτος είναι έτοιμος να βοηθήσει το Θρύλο να πετύχει τους στόχους του.

Γενικότερα μπορεί κανείς να παρατηρήσει βλέποντας το ρόστερ της ομάδας, ότι διαθέτει μία εξαιρετική περιφέρεια, με πρωτεργάτες την τετράδα των Ντρίτσου, Καραγιάννη, Παπούδου και Κρανή, όμως οι λύσεις στους ψηλούς είναι περιορισμένες. Εκεί σίγουρα θα ξεχωρίσει ο Βαγγέλης Ντόντης, που παρέμεινε για 2η σεζόν προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Ντάσιου, ενώ και ο Μπιλανάκης αναμένεται να έχει ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο συγκριτικά με πέρυσι. 

Πληθώρα νεαρών από την Ακαδημία

Ο Θρύλος Ιωαννίνων παραμένει πιστός στο πλάνο του για ανάδειξη νεαρών αθλητών από την Ntougias Basketball Academy. Το φετινό καλοκαίρι δίπλα στον Αλέξανδρο Παπαζυγούρα που ήδη από πέρυσι βρίσκεται στο ρόστερ του ανδρικού τμήματος και τον οποίο πιστεύουν πολύ στο σύλλογο, προστέθηκαν οι Περικλής Κυράννας, Τάσος Νικολίτσας, Μάριος Παλιόγλου, Παύλος Τασούλας και άλλοι νεαροί αθλητές που θα πάρουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τις ευκαιρίες τους προκειμένου να δείξουν το ταλέντο τους.

Παίκτες Βαρόμετρα

Δημήτρης Καραγιάννης
Για ακόμα μία σεζόν ο 25χρονος shooting guard θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Θρύλου Ιωαννίνων. Πέρυσι σε 12 συμμετοχές μέτρησε 14,9 πόντους. Είναι σίγουρο ότι ο προπονητής του περιμένει να ηγηθεί επιθετικά και φέτος, αποτελώντας το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας.

Γιώργος Παπούδος
Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι και φέτος ο Παπούδος θα είναι από τους πλέον κομβικούς παίκτες προκειμένου η γιαννιώτικη ομάδα να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ειδικότητά του οι δύσκολες αποστολές στην άμυνα, όμως είναι εξίσου σημαντικός και επιθετικά. Η πληθωρική του παρουσία είναι απαραίτητη για τον Θρύλο.








Γιώργος Ντρίτσος
Η επιστροφή του στο Θρύλο Ιωαννίνων είναι πολύ σημαντική, καθώς η ομάδα αποκτά ξανά έναν παίκτη με εξαιρετικές ικανότητες στο οργανωτικό κομμάτι, έναν floor general, με προσωπικότητα, που μπορεί να βοηθήσει και στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών της ομάδας. 













Κώστας Κρανής
Αποτελεί τη σημαντικότερη καλοκαιρινή προσθήκη στο ρόστερ. Ο 22χρονος guard έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη πολύ ταλαντούχα περιφερειακή γραμμή και να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση για τον Δήμο Ντάσιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Θρύλος στην περιφέρεια διαθέτει εξαιρετικές μονάδες που τον καθιστούν πολύ ισχυρό.











Προπονητής: Δήμος Ντάσιος













ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΡΟΣΤΕΡ 2019/2020
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΡΙΤΣΟΣ
18
Guard
1,83
33
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΔΟΣ
5
Guard
1,86
26
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
6
Guard
1,86
25
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΑΝΗΣ
13
Guard
1,83
22
ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΡΑΨΗΣ
8
Guard
1,88
21
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΥΡΑΝΝΑΣ
7
Guard
1,75
16
ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ
12
Guard
1,91
20
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ
16
Guard
1,78
16
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΛΙΟΓΛΟΥ
17
Guard
1,82
17
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
20
Guard
1,90
18
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ
4
Forward
1,87
24
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΡΑΓΑΛΗΣ
14
Forward
1,88
23
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ
11
Forward
1,90
37
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΖΥΓΟΥΡΑΣ
9
Forward
1,90
16
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
21
Forward
1,90
19
ΠΑΥΛΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ
19
Forward
1,90
14
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΝΤΗΣ
10
Center
1,92
38
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΛΑΝΑΚΗΣ
15
Center
1,90
25
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ
22
Center
2,02
19
Coach: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ


Έδρα: ΕΑΝΚΙ












Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου