Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΣΙ-Φαίακας Κέρκυρας 90-40: Νίκη δια περιπάτου πριν το μεγάλο ντέρμπι

 

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι απέναντι στον Φαίακα Κέρκυρας ο ΑΓΣΙ επικρατώντας πολύ εύκολα με 90-40 και κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς. Από 13 πόντους είχαν οι Παπανικολάου και Παπαδόπουλος, με τον Σαχπατζιδη να προσθέτει 11 και τον Μάκη 10. Ο Παπαγκίκας με 12 ο κορυφαίος των Κερκυραίων.

Με τους Γυφτάκη, Σαχπατζίδη, Καλογεράτο, Μάκη και Παπαδόπουλο ξεκίνησε στην αρχική του πεντάδα ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης. Με τον Καλογεράτο να είναι "ζεστός" πετυχαίνοντας 2/2 τρίποντα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς νωρίς με διψήφιο προβάδισμα (12-2), ενώ με όπλα το press σε όλο το γήπεδο και τον Παπαδόπουλο που ήταν "αιχμή του δόρατος" (9 πόντοι), το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΑΓΣΙ μπροστά με 23-5. 


Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με το εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό του Παπανικολάου, αλλά περιελάμβανε και το άσχημο μαντάτο του τραυματισμού του Παπαδόπουλου. Στο 13΄ το σκορ ήταν 34-5 υπέρ του ΑΓΣΙ, ενώ με τους Μάκη και Σαχπατζίδη να πρωταγωνιστούν επιθετικά το ημίχρονο έκλεισε με τον ΑΓΣΙ μπροστά με 53-9. Η άμυνα της ομάδας του Ηλιάδη ήταν καταπληκτική και δεν άφηνε πολλά περιθώρια στο νεανικό σύνολο του Φαίακα. Ήδη από τα τέλη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ηλιάδης είχε δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς, με την πεντάδα να αποτελείται από τους Σαχπατζίδη, Τερζόπουλο, Γυφτάκη, Χρήστου και Παππά. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς το γεγονός ότι η ομάδα του Φαίακα αποτελείται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από παιδιά της εφηβικής ομάδας, μπορεί εύκολα να πει κάποιος χαριτολογώντας ότι θύμιζε αγώνα εφηβικών ομάδων.


Όπως ήταν λογικό, ελέω και τη μεγάλης διαφοράς, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Φαίακες με επιμέρους 15-7 και πρωταγωνιστή τον Τσάμη να μειώνουν σε 60-24 στο 26΄. Τα νεαρά παιδιά του Φαίακα έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στην τρίτη περίοδο, όπου πέτυχαν και τους περισσότερους πόντους τους (19 συνολικά). Με τον Παπανικολάου να ανεβάζει στροφές επιθετικά (9 πόντοι στα τελευταία δέκα λεπτά) και τους μικρούς να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής οι Γιαννιώτες έφτασαν πολύ εύκολα στο τελικό 90-40 και έφτιαξαν την ψυχολογία του ενόψει του τοπικού ντέρμπι με το IBC που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή.

MVP

Έχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν, ο Σπύρος Παπανικολάου εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα στο φετινό ΑΓΣΙ. Με τους 13 πόντους και κυρίως την ενέργεια που έβγαλε βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Εμφανώς βελτιωμένος ο Σάββας Σαχπατζίδης τη φετινή σεζόν συνέχισε για δεύτερη σερί Κυριακή τις καλές εμφανίσεις. 11 πόντους απέναντι στον Φαίακα, μία εβδομάδα μετά τους 12 απέναντι στον Αίολο Τρικάλων.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από την αρχή του αγώνα ο ΑΓΣΙ "καθάρισε" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-5, 53-9, 64-28, 90-40

Διαιτητές: Διαμαντής-Βίνης

ΑΓΣΙ (Ηλιάδης): Σβώλης 4, Γυφτάκης 3(1), Σαχπατζίδης 11(1), Καλογεράτος 6(2), Αντωνίου 11, Χρήστου, Παπανικολάου 13(1), Μάκης 10(2), Παπαδόπουλος 13, Παππάς 7, Φίλιος 6, Τερζόπουλος 6

Φαίακας Κέρκυρας (Τσάμης): Αγιούς, Δρακίδης 7, Τσίτσος 2, Φουσέκης, Ψαρράς 2, Τσάμης 8(2), Παπαγκίκας 12(2), Αυγερινός 7(1), Νικομάνης, Μουρμούρης 2, Αθανασιάδης, Βάγιας

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου