Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Πρωτέας Γρεβενών 85-53: Σαρωτικός, απολαυστικός, επιβλητικός (pics)

 

Παίζοντας απολαυστικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΣ "σάρωσε" τον Πρωτέα Γρεβενών με 85-53 κάνοντας πολύ εύκολα το 3Χ3 και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος όλων ο Ναούμης με 20 πόντους, με τους Μάντζιο και Μανάκα να έχουν από 11 και τον Νίκα να είναι επίσης διψήφιος με 10. Μαλούτας και Πεχλιβανίδης με 11 πόντους ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους. Δεν αγωνίστηκε ο Ντόβας, λόγω προβλήματος τραυματισμού, ενώ σκόραραν όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ.

Ο Θωμάς Κωστόπουλος είχε στην αρχική του πεντάδα τους Μαυρογιάννη, Ναούμη, Καραγκιολίδη, Πάτρα και Μάντζιο. Ο ΠΑΣ με το ψηλό αυτό σχήμα κατάφερε να κλείσει εξ΄ αρχής τους διαδρόμους και να κυριαρχήσει από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Στο 5΄ το σκορ ήταν 12-1 με τα πάντα να ξεκινούν από την άμυνα για τους γηπεδούχους. Το δεκάλεπτο έληξε με 18-8 υπέρ των Γιαννιωτών. Η δεύτερη περίοδος ήταν το κομμάτι του αγώνα στο οποίο κυριάρχησε ο ΠΑΣ, βγάζοντας όλη του την ποιότητα. Το ψηλό σχήμα έκανε και πάλι τη δουλειά του και με μεγάλο όπλο τα μακρινά σουτ (5 συνολικά), την ευστοχία του Ναούμη και την τρομερή άμυνα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους 30-9 χτίζοντας διαφορά 31 πόντων στο ημίχρονο (48-17).


Το νερό είχε μπει στα αυλάκι για την ομάδα του Κωστόπουλου, η οποία όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, χωρίς να πάρει το πόδι από το γκάζι. Στο 25΄ το σκορ ήταν 55-24 υπέρ του ΠΑΣ, που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του Νέου Κλειστού. 21-11 το συνολικό σκορ της περιόδου, με τους Μανάκα και Πάτρα να συνεισφέρουν σημαντικά στο συγκεκριμένο διάστημα. Το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου αντικατοπτρίζει απόλυτα τη διαφορά εικόνας των δύο ομάδων στον αγώνα (69-28).


Ο coach του ΠΑΣ πειραματίστηκε με διάφορα σχήματα την ώρα του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε σχήμα με 3 guard (Τσίρμπας-Αναγνώστου, Κωστούλας, Γιωτάκης), με τον Νίκα στο "4" και τον Μάντζιο στο "5". Άλλωστε η διαφορά στο σκορ επέτρεπε τέτοιου είδους πειραματισμούς. Το μόνο που κατάφερε ο Πρωτέας ήταν να μειώσει με κάποια μακρινά σουτ του Μαλούτα στο τελικό 85-53. Οι παίκτες του Κωστόπουλου αποθεώθηκαν από τους οπαδούς της ομάδας στο τέλος του παιχνιδιού. Επόμενο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ.


MVP

Αθόρυβα και με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας ο Αποστόλης Ναούμης σημείωσε 20 πόντους στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση μέχρι στιγμής.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Μάντζιος και Μανάκας με 11 πόντους και Νίκας με 10 πρόσεφεραν πάρα πολλά στη νίκη της ομάδας τους. Τρομεροί αμυντικά ήταν από τους διακριθέντες της σημερινής νίκης.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η κυριαρχία του δευτέρου δεκαλέπτου με το 30-9 επιμέρους έδωσε στον ΠΑΣ τη δυνατότητα να διαχειριστεί εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 48-17, 69-28, 85-53

Διαιτητές: Θεοδώρου-Κοϊμτζόγλου-Τζιοπάνος

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Νίκας 10(2), Μαυρογιάννης 5, Καραγκιολίδης 5(1), Ναούμης 20(3), Μάντζιος 11(1), Πάτρας 9(1), Κωστούλας 7(1), Μανάκας 11, Γιωτάκης 4, Τσίρμπας-Αναγνώστου 3(1)

Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Τζουβάρας, Σισμάνης 4, Μαλούτας 11(3), Μιχαηλίδης 5(1), Βλάχος 5, Μπέσσας 9, Συλλάκος, Τακίδης 2, Πελίγκος 1, Μακρής, Πεχλιβανίδης 11(2), Κλωνάρας 5



Δημήτρης Κοσίνας
Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου