Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι κορυφαίες εμφανίσεις της 2ης αγωνιστικής


Η 2η αγωνιστική στο Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ περιελάμβανε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις με το Epirusbasket.gr να ξεχωρίζει αυτές που προκάλεσαν μεγαλύτερη εντύπωση. Φυσικά το κριτήριο για την κατάταξη των συγκεκριμένων εμφανίσεων είναι και το αποτέλεσμα που έφεραν οι ομάδες των εκάστοτε παικτών.

#10 Αλέξανδρος Γραμμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας 17 πόντοι)

Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας φαίνεται να έχει βρει στο πρόσωπό του έναν ηγέτη και έναν ικανότατο σκόρερ. Μετά τους 25 πόντους που σημείωσε στη πρεμιέρα, πρόσθεσε άλλους 17 στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Κερκυραϊκό με 50-44. Ο Πρωτέας έχει το απόλυτο 2/2 και εν μέρει αυτό οφείλεται και στον Γραμμόζη με τους 21 πόντους που σημειώνει μέχρι στιγμής κατά Μ.Ο.

#9 Νίκος Κονταξής (Θρύλος Ιωαννίνων 20 πόντοι)

Ο αριστερόχειρας forward ήταν για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Στην ήττα του Θρύλου από τον Α.Γ.Ο.Φ. με 74-64 σημείωσε 20 πόντους , κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει την ομάδα του.

#8 Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας 19 πόντοι)

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Δόξα Άρτας, με τον Μουκάι να βοηθάει σημαντικά τους Αρτινούς να κατακτήσουν το ροζ φύλλο απέναντι στον ΑΓΣΙ (U 20) με 84-72. Σημείωσε 19 πόντους και μαζί με τον Γυφτοκώστα, τον οποίο θα συναντήσουμε στη συνέχεια της λίστας, οδήγησαν εκ του ασφαλούς τη Δόξα στη νίκη. 

#7 Στάθης Περούλης (Ιόνιος 24 πόντοι)

Ο σεσημασμένος Κερκυραίος σκόρερ πήρε το "όπλο" του στο ντέρμπι του Ιονίου με το Καναλάκι. Έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη, όμως τελικά το Καναλάκι ήταν αυτό που πανηγύρισε με 59-58. Ο 33χρονος σκόρερ είχε 24 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα.

#6 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U20 26 πόντοι)

Ο νεαρός guard του ΑΓΣΙ (U 20) έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην ήττα της ομάδας του από τη Δόξα Άρτας με 84-72. Σημείωσε 26 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα παρουσιάζοντας στο παρκέ ψήγματα του ταλέντου του. Εξάλλου ο Σβώλης προπονείται και με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ, και αποτελεί σημαντικό prospect για την ομάδα.

#5 Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι 20 πόντοι)

Ο MVP του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Καναλάκι και Ιόνιο ήταν αναμφίβολα ο Σπύρος Μπαρτζώκας. Ο πολύπειρος power forward/center ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τους 20 πόντους που σημείωσε, διατηρώντας το Καναλάκι αήττητο.

#4 Μίμης Πανταζής (Σπάρτακος 21 πόντοι)

Ήρθε στο Σπάρτακο για να βοηθήσει με την εμπειρία και την κλάση του τους νεαρούς αθλητές να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στο ματς απέναντι στον Αίαντα Άρτας τα έβαλε σχεδόν όλα. Ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε 21 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα και μαζί με τον Λαμπρόπουλο διατήρησαν τον Σπάρτακο στην κορυφή της βαθμολογίας.

#3 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος 22 πόντοι)

Ότι και να πει κανείς για τον ψηλό του Σπάρτακου είναι λίγο. Η ποιότητά του δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Με τους 22 πόντους που σημείωσε κυριάρχησε στο post κάνοντας σε ένα ακόμα παιχνίδι τη διαφορά. Στα πρώτα δύο παιχνίδια της χρονιάς μετρά 22 πόντους κατά Μ.Ο.

#2 Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας 27 πόντοι)

Δίχως καμία αμφιβολία η εμφάνισή του απέναντι στον ΑΓΣΙ (U 20) ήταν μία από τις καλύτερες που πραγματοποιήθηκαν στα παρκέ της ΕΣΚΑΒΔΕ. 27 πόντοι με 3 εύστοχα τρίποντα και παρθενική νίκη των Αρτινών στη φετινή σεζόν.

#1 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ. 37 πόντοι)

Μία ακόμη χρονιά που ο ηγέτης του Α.Γ.Ο.Φ. εντυπωσιάζει με τις επιθετικές του επιδόσεις. Έχοντας τους 37 από τους 74 πόντους της ομάδας του, μαζί με 4 εύστοχα τρίποντα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Α.Γ.Ο.Φ. επί του Θρύλου Ιωαννίνων. Ο Ροντογιάννης σημειώνει κατά Μ.Ο. 32,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου