Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα WBC: Με υπομονή και σκληρή δουλειά θα βελτιωθεί...


Τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως η Νίκη Λευκάδας μέτρησε σήμερα στο Νέο Κλειστό ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC γνωρίζοντας φιλική ήττα με 73-44. Από την αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν στο παρκέ και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη. Τρομερή η τριπλέτα των Adomako, Bessard και Cheslek για τη Νίκη που σημείωσαν τους 48 από τους 73 πόντους της ομάδας τους. Για τον ΠΑΣ ξεχώρισαν οι δύο Αμερικανίδες Montgomery και Tompkins που είχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, όμως δεν αγωνίστηκε η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου, εξαιτίας ενός προβλήματτος τραυματισμού.

Ο Γιώργος Σιαμέτης ξεκίνησε με την Mokdad στον "άσσο", τις Ντάλλα και Montgomery στο "2" και "3", την Tompkins power forward και την Κατσαμούρη center. Για τη Νίκη ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Πανούση, Πολυμένη, Adomako, Bessard και η πανύψηλη Cheslek στο "5". Η Αμερικανίδα center της Λευκάδας έκανε εξ' αρχής αισθητή την παρουσία της, στο καλό ξεκίνημα της ομάδας της (7-2), έχοντας πέντε πόντους. Ο ΠΑΣ είχε κακές επιλογές στην επίθεση, δυσκολευόμενος πολύ να βρει το δρόμο προς το καλάθι εξαιτίας της άμυνας της Λευκάδας. Cheslek και Adomako κινούσαν τα νήματα επιθετικά, με την ομάδα του Δουβίτσα να απολαμβάνει ήδη από το 10΄ διψήφια διαφορά (20-6).

Ο κόουτς Σιαμέτης πέρασε την Τζήμου στο παιχνίδι στο πλάι της Mokdad, παίζοντας με δύο guard, προσπαθώντας να δώσει διαφορετικό ρυθμό στην επίθεση, με νέες ιδέες στην οργάνωση. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενες με την Bessard αιχμή του δόρατος, άνοιξε κι άλλο τη διαφορά (31-10 στο 15΄). Ο προπονητής του ΠΑΣ ψήλωσε το σχήμα δοκιμάζοντας στο "3" την Κανέλλου, στο "4" την Tompkins και στο "5" την Μπουκουβάλα. Το ημίχρονο βρήκε τη Νίκη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μια εξαιρετική διαφορά (40-19).

Με την Πολυμένη να βγαίνει μπροστά στις αρχές της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Δουβίτσα είχε απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα (50-24). Montgomery και Tompkins ήταν οι δύο που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σημειώνοντας και τους 13 πόντους της ομάδας τους στο τρίτο δεκάλεπτο. 

Οι γηπεδούχες πάλεψαν στα τελευταία δέκα λεπτά, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 12-9 υπέρ τους. Το σχήμα με τις Mokdad, Ντάλα, Montgomery, Κανέλλου και Tompkins έδειξε να λειτουργεί καλά και σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα κρατήσει  στα θετικά ο προπονητής του ΠΑΣ  από το συγκεκριμένο φιλικό τέστ. Στα τελευταία τρία λεπτά έπαιξαν οι μικρές και για τις δύο ομάδες, με το τελικό 73-44 να έρχεται φυσιολογικά, αφού η Νίκη έδειξε περισσότερο έτοιμη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επόμενα φιλικά παιχνίδια για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 6-20, 19-40, 32-64, 44-73

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος/Λειβαδίτης

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης-Συνοδινός): Ντόκου, Montgomery 18(2), Διαμαντοπούλου 2, Ντάλα 2, Κατσαμούρη 2, Αρτεμισίου, Χρηστάκη, Τζήμου, Κανέλλου 2, Mokdad, Tompkins 17, Μπουκουβάλα 1 

Νίκη Λευκάδας(Δουβίτσας): Adomako 17(1), Πανούση 8(2), Πολυμένη 14(2), Bessard 16(1), Cheslek 15. Πέτροβα, Κερασοβίτη 3, Μεταξά, Πούλια, Τυπάλδου

Φωτογραφία: ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Facebook)
 Δημήτρης Κοσίνας
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου