Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-IBC 74-59: Φιλική νίκη επί του συμπολίτη με απολαυστικό Ντόβα


Σε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στο Νέο Κλειστό, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Θωμά Κωστόπουλου επικράτησε του IBC του Γιάννη Παπαδόπουλου με 74-59. Απολαυστική εμφάνιση από τον Σωτήρη Ντόβα που σημείωσε 23 πόντους, δείχνοντας ότι διαθέτει ηγετικές ικανότητες, βοηθώντας σημαντικά τους συμπαίκτες του. Συμπαραστάτες του νέου guard του ΠΑΣ οι Καραγκιολίδης με 13, Μανάκας με 12 και ο νεαρός Κωστόυλας με 10. Από πλευράς IBC ο Σωτηράκης είχε 20 δείχνοντας καλά στοιχεία, με τον Μπάλλα να προσθέτει 13.

Το απουσιολόγιο του Θωμά Κωστόπουλου  ήταν γεμάτο, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Μαυρογιάννης, Ναούμης, Πρέντζας, Νίκας και Καννής. Από το IBC έλειψαν οι Ξιούρας και Ψιλοδημητρακόπουλος. Ο Τσίρμπας-Αναγνώστου ξεκίνησε στο "1" για τον ΠΑΣ, έχοντας στο πλευρό τους στην περιφέρεια τους Ντόβα και Καραγκιολίδη. Το αθλητικό δίδυμο ψηλών με τους Μανάκα και Πάτρα συμπλήρωσε την αρχική πεντάδα του Κωστόπουλου. Από το IBC οι Βάσης και Καραμπίνης ξεκίνησαν στο "1" και "2" αντίστοιχα, ο Σωτηράκης στο "3", ο Δουρούκης στο "4" και ο Μπάλλας στο "5". Ο ΠΑΣ μπήκε δυναμικά στον αγώνα με δύο καλάθια από τους Ντόβα και Πάτρα (4-0), με το IBC να μειώνει με πρωταγωνιστή τον Μπάλλα σε 6-4. Ο Ντόβας άρχισε να "παίρνει φωτιά" νωρίς νωρίς στο παιχνίδι και με επτά συνεχόμενους πόντους έφερε την ομάδα του μπροστά με 13-4. Το IBC επιτέθηκε ξανά με κύριο άξονα τον Μπάλλα στο ζωγραφιστό, με τον ψηλό να τελειώνει με καλάθι και φάουλ μειώνοντας στους έξι (13-7). Ο Ντόβας συνέχισε να είναι "ζεστός" μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου και με πέντε ακόμα πόντους βοήθησε την ομάδα του να κλείσει την πρώτη περίοδο μπροστά με 21-15. Ο πρώην παίκτης του Χαρίλαου Τρικούπη είχε ήδη 14 από τους 21 πόντους του ΠΑΣ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δοκίμασε από νωρίς σχήμα με τρεις guard (Βάσης-Τσιτσώνης-Ζαμπέτης), ενώ από πλευράς Θωμά Κωστόπουλου είδαμε να αγωνίζονται μαζί τόσο ο Τσίρμπας-Αναγνώστου, όσο και ο Κωστούλας, ελλείψει φυσικά και των μεγάλων απουσιών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με το παιχνίδι να είναι μεγάλο ντέρμπι. Το IBC συνέχισε να αγωνίζεται με τρεις guard, αυτή τη φορά με Ζαμπέτη, Τσιτσώνη και Καραμπίνη, με τον ΠΑΣ να έχει ένα αντίστοιχο σχήμα με τους Τσίρμπα-Αναγνώστου, Κωστόυλα και Γιωτάκη. Οι παίκτες του Κωστόπουλου είχαν σταθερά μια διαφορά κοντά στους πέντε πόντους (29-24 στο 15΄), όμως το IBC με σερί 7-0 πέρασε μπροστά με δύο (31-29). Ο Καραγκιολίδης πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, βοηθώντας την ομάδα του με επιμέρους 9-3 να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 38-34. Στο δεύτερο δεκάλεπτο είδαμε το IBC να εφαρμόζει άμυνα ζώνης 2-3 για αρκετό διάστημα, βάζοντας δυσκολίες στον ΠΑΣ. 

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του Κωστόπουλου καθώς βγήκαν στο παρκέ με τεράστια αμυντική προσήλωση. Το 12-0 σερί του ΠΑΣ ήταν απόρροια της εξαιρετικής άμυνας που δυσκόλεψε αφάνταστα το IBC (50-34), μένοντας χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά. Η πεντάδα με τους Κωστόύλα, Ντόβα, Καραγκιολίδη, Πάτρα και Μάντζιο ήταν αυτή που έδωσε στον ΠΑΣ τη δυνατότητα να πατήσει το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον νεαρό Κωστούλα να κερδίζει πολλούς πόντους με την εξαιρετική του παρουσία στο συγκεκριμένο διάστημα (είχε 5 πόντους). Ο Μανάκας πήρε την μπαγκέτα στην επίθεση με τη διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους είκοσι (56-35). Το IBC έψαχνε τις λύσεις, όμως η κυριαρχία του ΠΑΣ στην τρίτη περίοδο ήταν καθηλωτική. 23-10 το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου, με τους νεοφώτιστους στη Β΄ Εθνική να απολαμβάνουν διαφορά 17 πόντων στο 30΄ (61-44).

Η διαφορά ανέβηκε ξανά πάνω από τους είκοσι στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου (68-46), όμως η ομάδα του Παπαδόπουλου στηριζόμενη εν πολλοίς στον Σωτηράκη (8 πόντοι στα τελευταία δέκα λεπτά) κατάφερε σταδιακά να "ψαλιδίσει" το προβάδισμα του ΠΑΣ μέχρι και το τελικό 74-59.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 61-44, 74-59

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Τσίρμπας-Αναγνώστου 2, Ντόβας 23(2), Καραγκιολίδης 13, Κωστούλας 10(1), Γιωτάκης 1, Μανάκας 12(2), Πάτρας 7, Μάντζιος Δ. 6

IBC (Παπαδόπουλος): Ζαμπέτης 6, Ματσάγγας 5, Δουρούκης 6(1), Τσιτσώνης 7(1), Βάσης 2, Καραμπίνης, Πατραμάνης, Κατσίβελος, Σφουγγάρης, Μπάλλας 13, Σωτηράκης 20(2), Τσιρώνης 

Δημήτρης Κοσίνας
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου