Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Γιώργος Μαυρογιάννης: Ο "μαέστρος" που θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΣ Γιάννινα


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική και θέλει να δείξει ότι έχει όλα τα φόντα προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία.
Οι Γιαννιώτες έχουν στην άκρη του πάγκου τους έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια και μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολλές και ο ΠΑΣ θα παρουσιαστεί με ανανεωμένο πρόσωπο τη φετινή χρονιά. Η τελευταία χρονικά προσθήκη, και ίσως η πιο σημαντική, ήταν αυτή του Γιώργου Μαυρογιάννη, ενός παίκτη που άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας γνωρίζουν ότι είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται για έναν αθλητή που είναι πολύ έμπειρος, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις που έχει ένα πρωτάθλημα σαν την Β΄ Εθνική. Ο Βολιώτης guard είναι 27 χρονών και έχει ύψος 1,93. Διακρίνεται για την εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού και ο Θωμάς Κωστόπουλος γνωρίζει ότι είναι ο παίκτης που θα του λύσει τα χέρια όσον αφορά τη θέση "1". Ο Μαυρογιάννης διακρίνεται και για την αμυντική του συνέπεια, όντας εξαιρετικός "κλέφτης".

Τα πρώτα μπασκετικά βήματα στο Βόλο

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Νίκη Βόλου και δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του. Αγωνιζόμενος για τρεις χρονιές (2004-2007) στο πρωτάθλημα παίδων με τη φανέλα της βολιώτικης ομάδας, κάθε χρόνο παρουσιαζόταν όλο και καλύτερος, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2006-2007 όπου μέτρησε 14.3 πόντους. Από το 2007 μέχρι και το 2010 άρχισε σταδιακά να καθιερώνεται στην ανδρική ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Στις τρεις αυτές σεζόν ο Μαυρογιάννης σε 55 συμμετοχές είχε 7.6 πόντους ενώ κατόρθωσε να χριστεί και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Κεφάλαιο Εθνική Παίδων και Εφήβων

Ο ταλαντούχος playmaker κατέγραψε 62 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές, σημειώνοντας συνολικά 598 πόντους. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2008 ήταν εντυπωσιακός με 19.8 πόντους, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 12η θέση. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων που διεξήχθη στη Λιθουανία, έχοντας 18 πόντους κόντρα στην Ιταλία και 15 απέναντι στην Κροατία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τερματίζει στην 8η θέση. Οι εξαιρετικές του εμφανίσει μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, με αποτέλεσμα το 2010 να πάρει μεταγραφή για τον Άρη, όπου έμεινε για μία σεζόν.

Επιστροφή στη Νίκη και πρώτη γεύση από Α2

Η επιστροφή του Μαυρογιάννη στη Νίκη Βόλου συνδυάστηκε με μία εξαιρετική χρονιά για την ομάδα του, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Το Μαρούσι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην Α2, με τους Βολιώτες να παίρνουν το εισιτήριο. 

Μπορεί η Νίκη να μην κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία το 2013, όμως ο Μαυρογιάννης πραγματοποίησε τρομερή χρονιά έχοντας 11 πόντους κατά Μ.Ο. σε 25 συμμετοχές. Αυτή η χρονιά θα γινόταν το εφαλτήριο για μία μόνιμη παρουσία στην Α2.

Τρεις σερί σεζόν στην Α2 με τρεις διαφορετικές ομάδες

Μετά την εξαιρετική του παρουσία τη σεζόν 2012-2013, ο Βολιώτης playmaker πήρε μεταγραφή για τον Φίλιππο Βέροιας, με τον οποίο κατέκτησε της 8η θέση έχοντας 3 πόντους Μ.Ο, ενώ ακολούθησε ο ΟΦΗ και πάλι στην Α2. Ο Μαυρογιάννης βοήθησε τους Κρητικούς να κατακτήσουν την 9η θέση έχοντας 6.2 πόντους, όμως η επόμενη σεζόν του επιφύλασσε μία νέα πρόκληση. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων θα γινόταν η πέμπτη ομάδα στην καριέρα του. Ο Μαυρογιάννης μέτρησε 4 πόντους κατά Μ.Ο., με τους Μαχητές να τερματίζουν στην 11η θέση.

Πρωταγωνιστής στον Α.Σ. Καρδίτσας

Μετά από την περιπλάνηση του τα τρία τελευταία χρόνια, το 2016 υπέγραψε στον Α.Σ. Καρδίτσας που αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική. Τη σεζόν 2016-2017 βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του ώστε να ανέβει κατηγορία, έχοντας 9.9 πόντους. Η Καρδίτσα τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Καστοριά και η πρόκληση της Α2 βρισκόταν και πάλι μπροστά του. Η Καρδίτσα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία την επόμενη σεζόν, με τον Βολιώτη guard να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έχοντας 8.6 πόντους, 4.6 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα.


Πέρυσι, η τρίτη του χρονιά στην πόλη της Θεσσαλίας ήταν και η πιο επιτυχημένη για το σύλλογο, καθώς έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Basket League. Ο Μυαρογιάννης δήλωσε και πάλι παρών, με την ομάδα του να κατακτά την 4η θέση (συμμετείχε στα playoff για την άνοδο στην Α1) και τον ίδιο να έχει 5.1 πόντους.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Γιώργο Μαυρογιάννη


  • Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες έχοντας καταγράψει συνολικά 62 συμμετοχές και 598 πόντους με τα "γαλανόλευκα".
  • Το 2008 αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της Εθνικής Ομάδας Παίδων στο Πανευρωπαϊκό που έγινε στην Ιταλία έχοντας 19.8 πόντους, με αξιομνημόνευτες εμφανίσεις, όπως αυτές κόντρα σε Λιθουανία και Τσεχία που σημείωσε 26 πόντους.
  • Συμμετείχε και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στη Λιθουανία το 2010, με τα παιχνίδια απέναντι στην Ιταλία (18 πόντοι) και Κροατία (15 πόντοι) να είναι αυτά στα οποία πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις του.
  • Η καλύτερη του επιθετική συγκομιδή στο πρωτάθλημα της Α2 σημειώθηκε τη σεζόν 2017-2018 απέναντι στην ΑΕΛ, όταν σταμάτησε στους 23 πόντους.
  • Το 2008 σε ηλικία 16 ετών, είχε προσφέρει μία μοναδική παράσταση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων απέναντι στο Περιστέρι. Ο Βολιώτης guard είχε σημειώσει 44 πόντους με 6 εύστοχα τρίποντα, όμως η Νίκη Βόλου ηττήθηκε από τους "Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης" με 83-75. 
  • Γιώργος Μαυρογιάννης και Γιάννης Καραγκιολίδης έχουν υπάρξει ξανά συμπαίκτες στο παρελθόν. Τη σεζόν 2012-2013 οι δύο παίκτες αγωνιζόταν για λογαριασμό της Νίκης Βόλου που τότε συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
  • Ο Μιχάλης Μαυρογιάννης που φόρεσε τη φανέλα του Σπάρτακου τα τελευταία χρόνια είναι αδερφός του και μάλιστα υπήρξαν συμπαίκτες στη Νίκη Βόλου επί σειρά ετών.
Η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα το φετινό καλοκαίρι έμελλε να είναι και η πιο ηχηρή. Ο κόουτς Κωστόπουλος πρόσθεσε στη μηχανή της ομάδας του έναν παίκτη έμπειρο, με παραστάσεις, ταλέντο που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στην περιφερειακή γραμμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Μαυρογιάννης έρχεται στα Γιάννενα για να οδηγήσει τον ΠΑΣ σε μεγάλες επιτυχίες.

Highlights του Γιώργου Μαυρογιάννη


Πηγή βίντεο: Mike Mavrogiannis (Youtube channel)

Δημήτρης Κοσίνας
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου