Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Παράσταση για ένα ρόλο με κατοστάρα! (vid,pics)

 

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο ΑΓΣΙ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 111-47 της αποδεκατισμένης Νικόπολης.
Με ρεκόρ 17-7 έκλεισε τη σεζόν η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη, που θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ ως η τέταρτη ομάδα του τρίτου ομίλου, σε περίπτωση που προκύψει ενδεχόμενο ανόδου στη Β΄Εθνική. Αντίπαλος στον αγώνα μπαράζ θα είναι ο Λεύκιππος Ξάνθης που τερμάτισε στην 4η θέση στον τέταρτο όμιλο.

Όμορφες συνεργασίες και πολυφωνία στην επίθεση χαρακτήρισε το παιχνίδι του ΑΓΣΙ, με τους Καννή και Χρύση να είναι οι κορυφαίοι με 23, τον Θυμνιό να έχει 21, τον Θώδη 13 και τον νεαρό Παπανικολάου 10. Από την Νικόπολη ξεχώρισε ο έμπειρος Κακιούζης με 15. Σημαντικό παιχνίδι για τον Αντώνη Χρύση, ο οποίος με τους 23 πόντους που σημείωσε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.


Ο κόουτς Τσουκανέλης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Φίλιο, Καννή, Χρύση, Μάκη και Θυμνιό. Η Νικόπολη είχε στην αποστολή της μόλις επτά παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονταν από την εφηβική ομάδα. Στο 5΄ η διαφορά βρισκόταν ήδη σε διψήφια επίπεδα, (20-10), με τους Χρύση, Θυμνιό και Μάκη να πρωταγωνιστούν επιθετικά. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΑΓΣΙ μπροστά με 31-12. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο στη δεύτερη περίοδο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 41-15 στο 14΄, ενώ λίγο αργότερα, στο 18΄, η διαφορά είχε ξεφύγει πάνω από τους τριάντα, με τον Καννή να μετράει δέκα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους Γιαννιώτες μπροστά με 59-22.


Με τον Χρύση να παίρνει επιθετικά την μπαγκέτα, ο ΑΓΣΙ άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (73-28 στο 24΄). Ο Κώος forward πυροβολούσε από τα 6,75 έχοντας τρία εύστοχα τρίποντα. Οι συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο, γνωρίζοντας ότι κατέκτησε την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ, τον αποθέωσαν με τον κόουτς Τσουκανέλη να τον κάνει αλλαγή γνωρίζοντας standing ovation από συμπαίκτες και κόσμο. Θυμνιός και Καλφαλίδης οδήγησαν επιθετικά τους γηπεδούχους μέχρι και το τέλος της περιόδου (91-35). Με το παιχνίδι να έχει κριθεί προ πολλού, ο προπονητής του ΑΓΣΙ χρησιμοποίησε μία άκρως νεανική πεντάδα για το μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου, που αποτελούνταν από τους Καννή, Παπανικολάου και Πρεμέτη. Τελικό σκορ 111-47 με τον ΑΓΣΙ να κατακτά το 17ο ροζ φύλλο, εν αναμονή της απόφασης για το που και το πότε θα πραγματοποιηθεί το μπαράζ με τον Λεύκιππο Ξάνθης.

MVP

Πολλοί οι πρωταγωνιστές στην εύκολη νίκη των γηπεδούχων. Καννής και Χρύσης με τους 23 πόντους οι πρώτοι σκόρερ, ενώ και ο Θυμνιός με 21 ήταν εξαιρετικός.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Θώδης με 13 πόντους και Παπανικολάου με 10 έκαναν αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το παιχνίδι κρίθηκε εξ΄αρχής με τον ΑΓΣΙ να είναι κλάσεις ανώτερος της αποδεκατισμένης Νικόπολης.

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 59-22, 91-35, 111-47

Διαιτητές: Διαμάντης-Καννής

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 23(4), Καλφαλίδης 6(2), Πρεμέτης 2, Πουρνάρας 4, Χρύσης 23(5), Μάκης 9(1), Παπανικολάου 10, Θυμνιός 21, Φίλιος, Θώδης 13

Νικόπολη Πρέβεζας (Παπίρης-Πολίτης): Παπίρης, Μοσχόπουλος 6, Παπαχρήστος Αθ. 6, Παπαχρήστος Δ. 4, Κακιούζης 15(1), Παπαμιχαήλ 8, Δούβλης 8


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου