Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Περηφάνια γι'αυτή την ομάδα!

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε μεγάλη "μάχη" στην Πάτρα απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, όμως τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 66-52.

Προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη, όμως ο Κρόνος είχε χτίσει μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο (-24) με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΣ να διεκδικήσει τη νίκη. Η ομάδα από την Αθήνα είναι αυτή που ανεβαίνει τελικά στην Α1, με τον ΠΑΣ παρόλα αυτά να ολοκληρώνει μία εξαιρετική σεζόν, στην οποία έδειξε ότι δεν αργεί η ώρα που θα βρεθεί και αυτός στην μεγάλη κατηγορία.

Τα κορίτσια του Σιαμέτη έκαναν κακή εκκίνηση στο παιχνίδι, με τον Κρόνο να παίρνει προβάδισμα οχτώ πόντων στο 2΄ (8-0), ενώ στο 5΄ η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους δέκα, με τον κόουτς του ΠΑΣ να καλεί το πρώτο τάιμ-άουτ. Ο Κρόνος έπαιζε φοβερή άμυνα και σε συνδυασμό με το άγχος των παικτριών του ΠΑΣ, κατόρθωσε να επιβάλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τυπικά φιλοξενούμενες σκόραραν μόνο με βολές στην πρώτη περίοδο. Στη λήξη του δεκαλέπτου ο Κρόνος βρισκόταν μπροστά με 24-8. Πρόθεση του κόουτς Νανάκου ήταν να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά που είχαν οι παίκτριές του, περνώντας πολλές φορές τη μπάλα στο low post, όπου Αναστασοπούλου και Κίτσιου έκαναν τη ζημιά. Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του ΠΑΣ ήρθε στο 14΄ με τρίποντο της Ξανθοπούλου (28-13). Στο 16΄ η αθηναϊκή ομάδα βρισκόταν μπροστά με 34-13 και εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των αντιπάλων της κατόρθωσε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 40-16. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα βουνό να ανέβει, όμως όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς δεν τα παρατάει ποτέ και είναι ομάδα που αν είναι πέσει αυτό θα έχει γίνει μετά από σκληρή μάχη. Κλειδί στο πρώτο ημίχρονο η εξαιρετική άμυνα της Κίτσιου πάνω στη Σαρηγιαννίδου, που την είχε βγάλει εκτός ρυθμού. 

Ο Γιώργος Σιαμέτης γύρισε την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη 2-3 προκειμένου να βρει λύσεις στο αμυντικό κομμάτι. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου, με τον Κρόνο να συντηρεί τη διαφορά γύρω στους είκοσι (42-20 στο 24΄). Ο ΠΑΣ με δύο συνεχόμενα τρίποντα της Ντόκου άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, όμως την ίδια ώρα η ομάδα του Νανάκου με τις Γασπαράτου και Πανταζή να ηγούνται, διατηρούσε σταθερά μεγάλο προβάδισμα (49-28 στο 27΄). Το τέταρτο προσωπικό φάουλ της Ντίνας Σαρηγιαννίδου στο 28΄ ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΣ. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου μπροστά με 53-34.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο της Σαρηγιαννίδου που έβαλε "φωτιά στην εξέδρα" (53-37), ενώ ακολούθησαν μία καλή άμυνα και νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από την Ντάλα, για να δώσουν στον ΠΑΣ τη δυνατότητα να μειώσει στους δεκατρείς (53-40). Στο 32΄ η Σαρηγιαννίδου έκανε το πέμπτο της φάουλ με αποτέλεσμα να αποβληθεί, σε ένα σημείο μάλιστα που η αρχηγός είχε αρχίσει να "ζεσταίνεται" επιθετικά. Στο 33΄ ο Κρόνος ανέβασε τη διαφορά στους δεκαοχτώ (58-40) και έδειχνε να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η Ντάλα με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε ξανά στους δεκατρείς (58-45), αναγκάζοντας τον Νανάκο να καλέσει τάιμ-άουτ. Η Μεντεσίοδου με 2/2 βολές μείωσε ακόμα περισσότερο (58-47), όμως η πολύπειρη Πανταζή με δύο συνεχόμενα καλάθια άνοιξε ξανά τη διαφορά (62-47 στο 35΄). Στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα ο ΠΑΣ μείωσε μέχρι και τους δώδεκα, όμως ο Κρόνος έχοντας χτίσει καλή διαφορά ήταν δύσκολο να χάσει το παιχνίδι και κάπως έτσι έφτασε στο τελικό 66-52.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αξίζει πολλά συγχαρητήρια για τη φοβερή χρονιά που πραγματοποίησε, όπως πολλά συγχαρητήρια αξίζει και ο κόσμος της ομάδας που ταξίδεψε μέχρι την Πάτρα στηρίζοντας την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 40-16, 53-34, 66-52

Διαιτητές: Κοντίλης-Δολγύρας

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νανάκος-Νικολαΐδου): Μποσγανά 10, Κίτσιου 10(1), Βιντσιλαίου 11, Τσιχλάκη 3(1), Γασπαράτου 5(1), Αναστασοπούλου 16, Γκέργκι 2, Πανταζή 9

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 8(2), Σαρηγιαννίδου 15(2), Χρηστάκη 1, Μεντεσίδου 6, Ξανθοπούλου 8(1), Διαμαντοπούλου, Ντάλα 14(2), Μπουκουβάλα

Φωτογραφία: ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Facebook)

Δημήτρης Κοσίνας   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου