Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: Ο δρόμος προς τον τίτλο και τη Β΄ Εθνική...

 

Πάνε δύο εβδομάδες από το τέλος του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, το οποίο βρήκε τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα πανάξιο πρωταθλητή, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση και το στόχο της διοίκησης των Γιαννιωτών, όταν το καλοκαίρι είχαν μιλήσει όχι μόνο για άνοδο, αλλά και για κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας ο Θωμάς Κωστόπουλος, που με υποδειγματική δουλειά και μαεστρικό κοουτσάρισμα κατάφερε να κρατήσει το καράβι στη σωστή πλεύση, ακόμα και σε σημεία της χρονιάς που το πράγμα έδειχνε να στραβώνει. Ο 34χρονος Θεσσαλονικιός κόουτς αντικατέστησε το καλοκαίρι τον Κώστα Σδράκα και φάνηκε εξ' αρχής πανέτοιμος για την πρόκληση. Βέβαια παρά το νεαρό της ηλικίας για πρώτος προπονητής, μόνο άπειρος δεν ήταν, καθώς είχε διατελέσει βοηθός του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Άρη τη σεζόν 2011-2012, πρώτος προπονητής στον Ηρακλή για δύο σεζόν (2012-2014), όπου το 2013 είχε ανέβει ως πρωταθλητής από τη Β΄ Εθνική στην Α2, ενώ εν συνεχεία είχε το ρόλο του assistant coach στη Δόξα Λευκάδας (2015-2016 στην Α2) και στον "Γυραιό", ξανά στο πλάι του Αλεξανδρή, από το 2016 έως και το 2018.


Ο Κωστόπουλος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα είχε μιλήσει για άνοδο στη Β΄ Εθνική και ήταν πεπεισμένος πως το όραμα της διοίκησης του ΠΑΣ, σε συνδυασμό με δυναμική του κόσμου αλλά και της ομάδας θα οδηγούσαν, στην εκπλήρωση του στόχου. Εννιά μήνες μετά τις δηλώσεις του Θεσσαλονικιού κόουτς στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, αποδείχτηκε του λόγου το αληθές, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να στέφεται πρωταθλητής, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με το εντυπωσιακό ρεκόρ 21-3. Η μάχη της ανόδου ήταν σκληρή και για μεγάλο διάστημα τέσσερις ομάδες κυνηγούσαν δύο προνομιούχες θέσεις.

Ο δρόμος προς τον τίτλο

Πρεμιέρα με νικηφόρο τοπικό ντέρμπι


Η κληρωτίδα είχε "κέφια" και έφερε αντιπάλους στην πρώτη αγωνιστική τους δύο εκπροσώπους του γιαννιώτικου μπάσκετ στη Γ΄ Εθνική. Γηπεδούχος ήταν ο ΑΓΣΙ, με τον νεωφότιστο ΠΑΣ να πηγαίνει πανέτοιμος για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς. Το Νέο Κλειστό ήταν κατάμεστο και όλοι οι Γιαννιώτες περήφανοι για τη συγκεκριμένη εικόνα. Ο αγώνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο (40-40 στο 20΄), αλλά τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο. Οι παίκτες του Κωστόπουλου μένοντας πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους, έτρεξαν επιμέρους 44-27, φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη με 84-67. Κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Γεωργίου, που πλήγωσε την πρώην ομάδα του με 21 πόντους, με τον Πανάρα να είναι εξαιρετικός με 19.


Η συνέχεια περιελάμβανε τρεις συνεχόμενες νίκες και με το 4/4 ο ΠΑΣ γινόταν νωρίς νωρίς αφεντικό στον όμιλο. Αρχικά έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Μελίκης με 72-71, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς, με επιθετικό κρεσέντο του Πανάρα στα τελευταία λεπτά. Ο πολύπειρος guard είχε 11, με τον Πάτρα να είναι πρώτος σκόρερ με 21 και τους Καραγκιολίδη και Γεωργίου να προσθέτουν από 13. Η 3η νίκη ήρθε εκτός έδρας απέναντι στην Καλαμπάκα με 67-56, με ηγέτη τον Πάτρα (23 π.) και διψήφιους τους Γεωργίου (12 π.) και Καραγκιολίδη (10 π.), για να ακολουθήσει η δύσκολη επικράτηση επί του Α.Ο.Κ. Βέροιας με 69-63, με την τετράδα "φωτιά" να κάνει και πάλι τη διαφορά για τον ΠΑΣ (Γεωργίου 16 π., Πανάρας 15 π., Πάτρας 12 π., Καραγκιολίδης 11 π.).

Πρώτη ήττα στη Λευκάδα

Η πρώτη δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία ήρθε στις 18 Νοεμβρίου, όταν οι Γιαννιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πολύπειρη και επίσης αήττητη Δόξα Λευκάδας. Ο αγώνας δεν πήγε καθόλου καλά για τους παίκτες του Κωστόπουλου, οι οποίοι έμειναν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 41-16 και ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης. Το τελικό 78-66 σηματοδότησε την πρώτη ήττα, με τους Πάτρα (17 π.), Καραγκιολίδη (13 π.) και Πρέντζα (10 π.) να ξεχωρίζουν.

Πέντε σερί νίκες επανέφεραν την ηρεμία 

Τα σπασμένα για την ήττα στη Λευκάδα πλήρωσε η Νικόπολη, με τον ΠΑΣ με εξαιρετική εμφάνιση να φτάνει σε μία από τις πλέον άνετες νίκες, με 87-38. Ο Χρήστος Πιστιόλης αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του με 18 πόντους, με τους Γεωργίου με 17 και Πανάρα με 15 να είναι επίσης διψήφιοι. Την επόμενη, 7η αγωνιστική, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το ρεπό του και θα επέστρεφε στην δράση μετά από δύο εβδομάδες.


Ο Εύαθλος Πολυκάστρου έχει παραδοσιακά μία από τις πιο δυνατές έδρες. Η ομάδα του Κωστόπουλου δεν πτοήθηκε καθόλου και με επιθετικό πλουραλισμό (Πατρας και Πανάρας από 11 πόντους, Καραγκιολίδης 10) και τρομερή άμυνα, πέρασε από το Πολύκαστρο με 66-55. Ακολούθησαν τρία ροζ φύλλα απέναντι σε Μαντουλίδη (80-62 με "σεληνιασμένο" Πάτρα με 33 πόντους), Ολυμπιακό Βόλου στην παράταση με 83-80 (η τριπλέτα Πανάρας-Πάτρας-Καραγκιολίδης είχαν τους 63 από τους 83 πόντους) και Ικάρους Τρικάλων με 81-55 (Πάτρας 18 π., Πανάρας 15 π., Γεωργίου 12 π. και Μάντζιος Δ. 11 π.).

Το δεύτερο δυνατό εκτός έδρας τεστ

Με την ψυχολογία στα ύψη και το ρεκόρ στο 9-1, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμαζόταν για το δεύτερο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του. Αντίπαλός του ο Πρωτέας Γρεβενών που είχε ακριβώς το ίδιο ρεκόρ. Ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 71-65, με τους Γεωργίου (20 π.), Πάτρα (15 π.) και Μάντζιο Δ. (14 π.) να ξεχωρίζουν, στην δεύτερη ήττα της ομάδας τους. Παρά την ήττα, ο κόουτς Κωστόπουλος γνώριζε ότι ο ΠΑΣ θα έχει τους δύο άμεσους ανταγωνιστές του εντός έδρας στο δεύτερο γύρο και είχε πίστη στην ομάδα του για ανατροπή του σκηνικού.


Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε ιδανικά για τους Γιαννιώτες, με την δέκατη νίκη τους απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά με 92-66, με τον Πάτρα να σταματάει στους 35 πόντους κάνοντας season high. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα βρισκόταν στη 2η θέση σε ισοβαθμία με τη Δόξα Λευκάδας, με ρεκόρ 10-2 και ετοιμαζόταν για το δεύτερο γύρο, που θα του επιφύλασσε μία αξέχαστη πορεία.

Το 11-1 του δεύτερου γύρου έφερε την κούπα

Ο δεύτερος γύρος είχε την ιδιαιτερότητα ότι ξεκινούσε με το δεύτερο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΓΣΙ. Αυτή τη φορά γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΣ, στο κλειστό της Λιμνοπούλας, με τον ΑΓΣΙ να θέλει τη ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Ο Θωμάς Κωστόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τον Σάκη Πρέντζα, που απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βασίλη Πάτρα, ο οποίος σε μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα γύρισε τον αστράγαλό του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε καμία περίπτωση στο 100%. Μάλιστα γύρισε στα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ήδη πονεμένο του αστράγαλο και τέθηκε νοκ άουτ. Νικήτης αναδείχθηκε ο ΑΓΣΙ, με 84-76, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση του Χρύση (43 π.). Από πλευράς ΠΑΣ ο Γεωργίου έκανε season high με 25, με τον Πανάρα να έχει 15 και τον Μάντζιο Δ. 10. Η 3η Φεβρουαρίου έμελλε να είναι πολύ σημαντική μέρα για τους "κυανόλευκους", καθώς αυτή η ήττα θα τους έβγαζε πιο δυνατούς και πιο συσπειρωμένος από ποτέ.


Ο ΠΑΣ μετά την ήττα από τον ΑΓΣΙ ήθελε το απόλυτο των νικών μέχρι και την 18η αγωνιστική που θα υποδεχόταν τη Δόξα Λευκάδας. Τα προβλήματα τραυματισμών ήταν πάμπολλα και όπως έχει παραδεχτεί ο κόουτς Κωστόπουλος οι απουσίες δεν άφηναν την ομάδα να δουλέψει όπως επιθυμούσε. Σε αυτό το σημείο της χρονιάς ο Θεσσαλονικιός προπονητής πιστώνεται τη μεγάλη επιτυχία να κρατήσει την ομάδα ενωμένη, παρά τα προβλήματα και να την οδηγήσει σε έντεκα συνεχόμενες νίκες μέχρι και το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς στη Μελίκη.

Με το πειστικό 85-41 ο ΠΑΣ έδειξε ότι είχε αφήσει για τα καλά πίσω του την ήττα από τον ΑΓΣΙ. Ο Δημήτρης Μάντζιος άρχισε συνεχώς να ανεβάζει στροφές κάνοντας step up και ουσιαστικά έπαιζε και για τον απόντα Πάτρα. Γεωργίου με 18, Μάντζιος και Καραγκιολίδης με 17 και Πανάρας με 14 οδήγησαν εκ τους ασφαλούς την ομάδα τους στη νίκη. Ακολούθησε μία ακόμα εύκολη επικράτηση, αυτή τη φορά απέναντι στην Καλαμπάκα, με 81-44 (Γεωργίου και Μάντζιος Δ. από 17, Πρέντζας 11 και Καραγκιολίδης 10) και σαρωτικό πέρασμα από τη Βέροια 77-54, με τον Γεωργίου να ισοφαρίζει την καλύτερη επιθετική του συγκομιδή με 25 πόντους.

Ντέρμπι ζωτικής σημασίας κεκλεισμένων των θυρών


Η 18η αγωνιστική είχε φτάσει, με τον ΠΑΣ να έχει μπροστά του το πλέον σημαντικό παιχνίδι απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Το παιχνίδι είχε διπλάσιο βαθμό δυσκολίας, μιας και οι Γιαννιώτες είχαν τιμωρηθεί για τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΑΓΣΙ και όπως είχε αποφασιστεί από την ΕΟΚ, ο αγώνας με τη Λευκάδα θα διεξάγονταν χωρίς οπαδούς. Ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε, έδειξε μέταλλο μεγάλης ομάδας και με τον καταπληκτικό Πρέντζα να έχει 20 πόντους, τον Γεωργίου να είναι καθοριστικός με 15 και τον Μάντζιο Δ. να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες στις δύο ρακέτες και να προσθέτει 14,  αναδείχθηκε νικητής με 71-69. Μπορεί η διαφορά να μην είχε καλυφθεί σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, όμως η ψυχολογία μετά από αυτή τη νίκη βρισκόταν στα ύψη και άπαντες στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών γνώριζαν ότι τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την τρομερή πορεία.


Η Νικόπολη αποδείχθηκε πολύ εύκολο εμπόδιο για το φορμαρισμένο ΠΑΣ, που πέρασε σα σίφουνας με 104-54 από την Πρέβεζα με κορυφαίο τον Καραγκιολίδη που σημείωσε 27 πόντους. Η 20η αγωνιστική ήταν μέρα ξεκούρασης για την ομάδα του Κωστόπουλου και πλέον είχαν μείνει μόλις έξι παιχνίδια για το τέλος του δρόμου.

Οι Γιαννιώτες διπλασίασαν τις νίκες τους απέναντι στον Εύαθλο Πολυκάστρου με 76-56, με Πανάρα και Μάντζιο Δ. (15 π.), Πρέντζα (14 π.) και Γεωργίου (13 π.) να πρωταγωνιστούν. Την ίδια ώρα ο Πρωτέας Γρεβενών γνώριζε την ήττα από την Καλαμπάκα με 68-66, με τον ΠΑΣ να πλησιάζει στον ένα βαθμό από την κορυφή.


Το "τρένο" δε σταμάτησε ούτε στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του Μαντουλίδη με 83-67, με ηγέτη τον Γεωργίου με 17, άξιους συμπαραστάτες τον Πρέντζα με 16 και τους Πανάρα και Πάτρα με 14. Ο Τρικαλινός forward/center επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό στο ματς με τη Λευκάδα, δείχνοντας πανέτοιμος για την τελική ευθεία. Ολυμπιακός Βόλου και Ίκαροι Τρικάλων αποδείχτηκαν πολύ χαμηλά εμπόδια για τον ασυγκράτητο ΠΑΣ. Οι 27 πόντοι του Πάτρα ήταν αρκετοί για να λυγίσουν τους "ερυθρόλευκους" του Βόλου με 82-74, ενώ στα Τρίκαλα οι παίκτες του Κωστόπουλου έκαναν "βόλτα", περνώντας εντυπωσιακά με 84-58, με οδηγούς τους Πανάρα και Μάντζιο Δ. που είχαν από 22 και 21 αντίστοιχα.

Η μεγάλη ώρα της ανόδου


Το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς είχε φτάσει. Στο παρκέ της Λιμνοπούλας παρατάχθηκαν δύο εξαιρετικές ομάδες που μαζί με τη Λευκάδα είχαν παίξει το καλύτερο μπάσκετ και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τις δύο προνομιούχες θέσεις. Ο νικητής του αγώνα θα βρισκόταν και μαθηματικά στη Β΄ Εθνική, ενώ ο χαμένος θα έμενε στην τρίτη θέση. Ο ΠΑΣ γνώριζε ότι είχε ραντεβού με την ιστορία και δεν πρόκειται να το έχανε με τίποτα. Όπλο του το κατάμεστο ΕΑΝΚΙ που έδωσε ώθηση στους παίκτες του Κωστόπουλου όχι μόνο να κερδίσουν, αλλά να καλύψουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Το τελικό 83-72 έδωσε και μαθηματικά το εισιτήριο για τη Β΄ Εθνική, με τους θριαμβευτές να αποθεώνονται από τον κόσμο. Πάτρας με 22, Γεωργίου με 17, Καραγκιολίδης με 13 και Τσίρμπας-Αναγνώστου με 11 έβαλαν την υπογραφή τους στη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας τους.

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τους Τιτάνες Παλαμά θα έδινε και μαθηματικά στον ΠΑΣ τον τίτλο. Μετά από μία τόσο εντυπωσιακή πορεία δε γινόταν να χαθεί το συγκεκριμένο ματς, με τους παίκτες του Κωστόπουλου με κορυφαίο τον Καραγκιολίδη με 21 να περνάνε και από τον Παλαμά με 82-75.

Οι λόγοι που έδωσαν στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα την άνοδο

  • Ο Θωμάς Κωστόπουλος είχε ζητήσει στην περίοδο της προετοιμασίας από τους παίκτες του, στο τέλος της χρονιάς η ομάδα να έχει την καλύτερη άμυνα και αυτοί το έκαναν πράξη. Μόλις 63 πόντους κατά Μ.Ο. δεχόταν ο ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα, όντας η καλύτερη άμυνα στον τρίτο όμιλο.
  •  Ο 34χρονος Θεσσαλονικιός προπονητής αποτέλεσε μία πολύ έξυπνη επιλογή από τη διοίκηση,  για να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣ μετά την αποχώρηση Σδράκα. Η εμπειρία του από τις εθνικές κατηγορίες δεδομένη και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και  τον επαγγελματισμό που τον διακρίνουν, κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου. Δημιούργησε μία ομάδα που ήξερε τι ζητάει στο παρκέ, με σημείο αναφοράς πάντοτε την άμυνα.
  • Πολλά credits για την φοβερή φετινή πορεία της ομάδας πρέπει να αποδοθούν στην τρομερή δουλειά που έγινε στην περίοδο της προετοιμασίας. Ο ΠΑΣ ήταν μία εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, όχι μόνο μπασκετικά, αλλά και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πρωτεργάτες φυσικά ο κόουτς Κωστόπουλος, αλλά και ο γυμναστής της ομάδας, Βασίλης Ευσταθόπουλος. Εξάλλου δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι τόσο η ανδρική ομάδα του ΠΑΣ, όσο και η γυναικεία, στην οποία είναι επίσης γυμναστής, σε πάρα πολλά παιχνίδια μέσα στη χρονιά ανέβαζαν στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι αντίπαλοι φαινόταν να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρυθμό τους.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Το 21-3 ρεκόρ εντυπωσιάζει, όμως ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και το σημαντικότερο, ο ΠΑΣ δεν έχασε κανένα παιχνίδι από τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες. Οι τρεις ήττες προήλθαν από άμεσους ανταγωνιστές, με τα δύο παιχνίδια να είναι εκτός έδρας, απέναντι σε δύο ισχυρούς αντιπάλους που είχαν τους ίδιους στόχους (Δόξα Λευκάδας, Πρωτέας Γρεβενών). Η τρίτη ήττα προήλθε από τον ΑΓΣΙ, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πολλές απόψεις. Με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου ήταν κυρίαρχος και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό "κλειδί" για την άνοδο.


  • Φύσικα δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο βάθος που είχε στο ρόστερ του. Ο ΠΑΣ διέθετε τέσσερις παίκτες που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί μέσα στη χρονιά (Πανάρας, Πάτρας, Γεωργίου, Καραγκιολίδης), όμως είχε και πολλούς που βγήκαν μπροστά και δήλωσαν παρών ότι τους χρειάστηκε η ομάδα. Ο Δημήτρης Μάντζιος πραγματοποίησε εντυπωσιακό δεύτερο μισό πρωταθλήματος και ήταν κυρίαρχος όταν ο Πάτρας τέθηκε νόκ-άουτ με τους πολλούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. Ο Σάκης Πρέντζας με την εμπειρία και την κλάση του έκανε τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο, με αποκορύφωμα τη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, όπου ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης. Άξια αναφοράς ήταν και η παρουσία του Θοδωρή Τσίρμπα-Αναγνώστου, που παρά το νεαρό της ηλικίας του βγήκε μπροστά στα κρίσιμα, δίνοντας ηρεμία στην επιθετική οργάνωση. Οι πολύπειροι Παναγιώτης Μάντζιος, Μίμης Πανταζής και Νίκος Γιωτάκης έδωσαν το κάτι παραπάνω όταν τους καλούσε ο κόουτς Κωστόπουλος να αγωνιστούν και σίγουρα έχουν μερίδιο στη φετινή επιτυχία. Ο Χρήστος Πιστιόλης άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, δείχνοντας σε πολλές περιπτώσεις ψεγάδια του ταλέντου του.
 Οι 5 κορυφαίοι σκόρερ  
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1.     ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
16,7
300
18
2.     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14,5
348
24
3.     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ
12,2
269
22
4.     ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΡΑΣ
12
287
24
5.     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
9,9
227
23


Οι 5 πρώτοι σε εύστοχα τρίποντα  
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
 1.    ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΡΑΣ
53
 2.    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ
25
 3.    ΣΑΚΗΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ
25
 4.    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
24
 5.    ΜΙΜΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
17



Οι πόντοι των παικτών του Βίκου ΠΑΣ Γιάννια:

#4 Δημήτρης Γεωργίου: 14,5 π. Μ.Ο. (348 σύνολο σε 24 συμμετοχές)

#5 Θοδωρής Πανάρας: 12 π. Μ.Ο. (287 σύνολο σε 24 συμμετοχές)

#7 Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου 2,9 π. Μ.Ο. (69 σύνολο σε 24 συμμετοχές)

#8 Σάκης Πρέντζας: 7,8 π. Μ.Ο. (164 σύνολο σε 21 συμμετοχές)

#9 Γιάννης Καραγκιολίδης: 12,2 π. Μ.Ο. (269 σύνολο σε 22 συμμετοχές)

#10 Παναγιώτης Μάντζιος: 29 πόντους συνολικά

#11 Δημήτρης Μάντζιος: 9,9 π. Μ.Ο. (227 συνολικά σε 23 συμμετοχές)

#12 Βασίλης Πάτρας: 16,7 π. Μ.Ο. (300 συνολικά σε 18 συμμετοχές)

#13 Μίμης Πανταζής: 3,7 π. Μ.Ο. (84 σύνολο σε 23 συμμτοχές)

#14 Χρήστος Πιστιόλης: 71 πόντοι συνολικά

#15 Νίκος Γιωτάκης: 2,2 π. Μ.Ο. (48 σύνολο σε 22 συμμετοχές)

Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Ζήνας (nicmedia)


Δημήτρης Κοσίνας

   

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αντικειμενικότητα της παρουσίασης και τις ιδιαίτερα εύστοχες επισημάνσεις. ο ΠΑΣ κέρδισε την κατηγορία και το πρωτάθλημα γιατί (α) είχε έναν επαγγελματία προπονητή που δεν πτοήθηκε όταν πήγαν κυριολεκτικά να τον κατασπαράξουν μετά την ήττα από το ΑΓΣΙ, πείσμωσε περισσότερο και έδωσε με το δικό του τρόπο την απάντηση σε όσους ήθελαν να τον ''απολύσουν'', (β) είχε παίκτες που ήταν μια γροθιά με τον έναν να καλύπτει το κενό του άλλου όταν αυτό το απαιτούσε η ανάγκη και η ''γκαντεμιά'' και (γ) είχε μια διοίκηση που ήταν σωστή απέναντί τους και προσπαθούσε να επουλώσει μικροπροβλήματα που παρουσιάζονταν ''εν τη γενέσει'' τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή