Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΠΑΣ για φίλημα "αγκάλιασε" τα μπαράζ ανόδου! (vid,pics)

 

Με άμυνα από "ατσάλι" και τον κόσμο στο πλευρό του, που έδωσε δυναμικό παρών γεμίζοντας ασφυκτικά το Νέο Κλειστό, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε την Αναγέννηση Ρυσίου με 58-49 στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς και βρίσκεται σχεδόν με τα δύο πόδια στα μπαράζ ανόδου.
Συγκλονιστική εμφάνιση από τις Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου που είχαν από 23 και 15 αντίστοιχα, με την Ξανθοπούλου να είναι "κλειδί" για την ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη τόσο αμυντικά, όπου ήταν παντού, όσο και επιθετικά με 11 πόντους, με τους πέντε να έρχονται στο τελευταίο λεπτό και να είναι καθοριστικοί για να "καθαρίσει" τη νίκη η ομάδα της. Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα με "διπλό" απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο θα είναι σίγουρα στα μπαράζ.

Ο κόουτς Σιαμέτης ξεκίνησε με την κλασσική και δοκιμασμένη πεντάδα που αποτελούνταν από τις Ντόκου, Ντάλα, Ξανθοπούλου, Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου. Οι γηπεδούχες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού προσπαθούσαν με στοχευμένες επιθέσεις να περάσουν την μπάλα στο ζωγραφιστό. Σαρηγιαννίδου και Μεντεσίδου ήταν οι "αιχμές του δόρατος" στην επίθεση, με τον ΠΑΣ να προηγείται με 8-4 στο 4΄. Η Ξανθοπούλου ήταν από νωρίς κομβική στο αμυντικό κομμάτι με τρομερές προσωπικές άμυνες και βοήθειες στις συμπαίκτριές της. Με δύο καλάθια της αρχηγού Ντίνας Σαρηγιαννίδου ο ΠΑΣ ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ (12-4). Οι φιλοξενούμενες έχασαν με τραυματισμό την Κωστανάκη στο 5΄, ενώ λίγο αργότερα ήρθε το +10, με την Ντάλα με μπάσιμο να κάνει το 16-6. Στο 10΄ ο ΠΑΣ διατηρούσε αυτό το προβάδισμα (18-8). Πράγματα και θαύματα από την Σαρηγιαννίδου επιθετικά, που είχε τους 12 από τους 18 πόντους της ομάδας της.


Το Ρύσιο με καλάθια από τις Παπαδάκη και Νάστου "έτρεξε" μικρό σερί 4-0, μειώνοντας σε 18-12. Στο 14΄ το σκορ ήταν 20-14 υπέρ των γηπεδούχων. Ο κόουτς Σιαμέτης λόγω και της κρισιμότητας του παιχνιδιού προτίμησε να κάνει μικρό rotation, με την πρώτη αλλαγή να έρχεται στο 15΄ με την Μπουκουβάλα να δίνει ανάσες στην Μεντεσίδου. Στο 17΄ με τρίποντο της Ξανθοπούλου ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 25-19, με την Εμμανουηλίδου να βγαίνει μπροστά και με τέσσερις σερί δικούς της πόντους να μειώνει στους δύο (25-23). Η Μεντεσίδου όμως είχε την απάντηση και με δύο συνεχόμενα καλάθια διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (29-23). 



Σαρηγιαννίδου με τρίποντο και Μεντεσίδου με 1/2 βολές έφεραν ξανά τον ΠΑΣ σε θέση ισχύος (33-23), με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν με την Παπαδάκη σε 34-27 στο 25΄. Η Ξανθοπούλου με νέα τρίποντη βόμβα ξεσήκωσε τους φιλάθλους κάνοντας το 37-29, με την Καλομιτσίνη να απαντάει στην επόμενη φάση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (37-32). Μάλιστα το Ρύσιο με την Τζιότζιου να πετυχαίνει καλάθι μείωσε σε 37-35. Η αντίδραση των κοριτσιών του Σιαμέτη ήταν άμεση και με σερί 5-0, και της Σαρηγιαννίδου και Ντάλα πρωταγωνίστριες, προηγήθηκαν με 42-35. Ένα καλάθι της Τσίκου διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου (42-37). 

Η Σαρηγιαννίδου ήταν αυτή που "άνοιξε το χορό" στο τελευταίο δεκάλεπτο με εύστοχο δίποντο (44-37), με την Νάστου με καλάθι και φάουλ να μειώνει στους τέσσερις (44-40). Ο Σιαμέτης βλέποντας την κούραση της Ντάλα πέρασε στο 33΄ την Χρηστάκη, προκειμένου να τις δώσει ανάσες. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη με τρίποντο της Καλομιτσίνη μείωσε στους δύο (45-43), όμως η Κλαίρη Μεντεσίδου από τα 6,75 έδωσε το +5 στον ΠΑΣ (48-43 στο 35΄). Τρία λεπτά πριν το τέλος ήταν η ώρα να μιλήσει η Στέλλα Ξανθοπούλου, η οποία με πέντε σερί δικούς της πόντους έκανε το 57-49, μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της. Τελικό σκορ 58-49, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να σημειώνει την 8η συνεχόμενη νίκη του και να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 17-4, μόλις μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.



MVP

Η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου "μίλησε" σε ένα ακόμα παιχνίδι αποδεικνύοντας την ποιότητά της. Πέτυχε 23 πόντους με πολλά κρίσιμα και καθοριστικά καλάθια.

"ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ"

Κλαίρη Μεντεσίδου και Στέλλα Ξανθοπούλου έδωσαν τα πάντα στο σημερινό παιχνίδι. Η Μεντεσίδου βγήκε μπροστά επιθετικά με 15 πόντους και ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο που έκανε το 48-43 στο 35΄. Η Ξανθοπούλου ήταν υπερπολύτιμη στη σημερινή νίκη της ομάδας της. Πυλώνας αμυντικά για τον ΠΑΣ, ενώ πρόσφερε και 11 πόντους στην επίθεση.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ξεκάθαρα οι 5 συνεχόμενοι πόντοι της Ξανθοπούλου "καθάρισαν" τη νίκη για τον ΠΑΣ. Στο 38΄ αρχικά με 2/2 βολές και εν συνεχεία με τρομερό μπάσιμο ευστόχησε στο καλάθι και πήρε και την συμπληρωματική βολή κάνοντας το 57-49 βάζοντας "φωτιά" στην κερκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 29-23, 42-37, 58-49

Διαιτητές: Χρυσάφης-Χατζηκώστας

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 4, Χήτα, Σαρηγιαννίδου 23(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 15(1), Λέφα, Ξανθοπούλου 11(2), Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 5, Μπουκουβάλα

Αναγέννηση Ρυσίου (Μυρβάλη): Νάστου 7, Εμμανουηλίδου 14(1), Κωστανάκη, Τσαλή, Πασιούδη, Κουλακιώτη 4, Καλομιτσίνη 8(2), Κανέλλογλου 2, Τσίκου 2, Παπαδάκη 8, Τζιότζιου 4, Τσελέμπη


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου