Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Άηττητο πρωτάθλημα και Γ΄ Εθνική για το IBC! (vids,pics)


Το IBC εκπλήρωσε τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή μετά τη νίκη του επί της Γ.Ε.Αγρινίου με 75-64.
Απόλυτος πρωταγωνιστής του δεύτερου τελικού ο Παναγιώτης Τσατάλας με 30 πόντους, εκ των οποίων οι 22 σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήταν σε ημιάγρια κατάσταση. Αήττητη ολοκλήρωσε τη φετινή της παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου με 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι επέλεξε να ξεκινήσει με την κλασσική του πεντάδα που αποτελούνταν από τους Καραμπίνη, Τσιτσώνη, Τσατάλα, Δάσκαλο και Μπάλλα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο αγώνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο 10΄ (13-12). Στο 16΄ οι παίκτες του Παπαδόπουλου με τον Δάσκαλο πρωταγωνιστή επιθετικά προηγήθηκαν με 28-21 για να έρθει ο Τσατάλας με τρίποντο να ανεβάσει τη διαφορά στο +10 (31-21 στο 17΄). Με τον Τσιρώνη να παίρνει την μπαγκέτα επιθετικά, το IBC πήγε στα αποδυτήρια για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με ένα καλό προβάδισμα δεκατριών πόντων (37-24). Η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων επέτρεψε στη Γ.Ε.Α. να σημειώσει μόλις εικοσιτέσσερις πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο.


Με τον Τσατάλα να ανεβάζει στροφές επιθετικά, οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά διψήφιο προβάδισμα και στις αρχές της τρίτης περιόδου (46-29 στο 23΄), ενώ στα μέσα του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 53-37. Για τους Αγρινιώτες ήταν μεγάλο πλήγμα η αποβολή του Γεωργούλα, ο οποίος χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει περαιτέρω την ομάδα του. Ο πολύπειρος forward δεν ήταν ο μοναδικός που αποβλήθηκε από τους διαιτητές, καθώς το ίδιο συνέβη και με τον προπονητή του IBC Γιάννη Παπαδόπουλο, που δέχτηκε επίσης δύο τεχνικές ποινές και το κοουτσάρισμα της ομάδας ανέλαβε ο άμεσος συνεργάτης του Στέφανος Χαντζάρας. Στο 30΄ το IBC διατηρούσε άνετο προβάδισμα δεκαπέντε πόντων (58-43). 


Τσατάλας Τσιρώνης και Δάσκαλος διατηρούσαν σε απόσταση ασφαλείας τη διαφορά (65-50 στο 34΄). Ο κόουτς Φαράντος επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης, με τους γηπεδούχους να την τιμωρούν με τρία εύστοχα τρίποντα. Το IBC διατηρούσε σταθερά το προβάδισμά του (71-54) με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο τελικό 75-64. Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες της ομάδας μαζί με το προπονητικό staff ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το IBC δικαιώθηκαν για τη σκληρή δουλειά και την επιμονή τους. Η γιαννιώτικη ομάδα επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ μετά τους περσινούς χαμένους τελικούς απέναντι στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου από το καλοκαίρι, όμως δεν έμεινε εκεί και με σκληρή δουλειά κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία επιτυχία. Την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, αποτελώντας έναν ακόμα άξιο εκπρόσωπο της πόλης στα εθνικά πρωταθλήματα.

 Η στιγμή που ο αρχηγός Κώστας Κρικώνης σηκώνει την κούπα







MVP

Καταιγιστικός Παναγιώτης Τσατάλας, πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Είχε 30 πόντους με ένα εξαιρετικό follow κάρφωμα να αποτελεί το highlight της αναμέτρησης. Η σημερινή του εμφάνιση κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες σε τελικούς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Θοδωρής Τσιρώνης ήταν από τους διακριθέντες του δεύτερου τελικού με 12 πόντους και φυσικά τρία εύστοχα τρίποντα που είναι και το δυνατό σημείο του παιχνιδιού του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +15 του IBC στο 34΄ δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Αγρινιώτες να επιστρέψουν (65-50) κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη αφού οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 στη σειρά και κατέκτησαν τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 37-24, 58-43, 75-64

Διαιτητές: Λεκάτσας-Καννής

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας): Βάσης 5(1), Ματσάγγας, Κρικώνης, Τσιτσώνης 4(1), Κουλουμπής, Καραμπίνης 6, Σφουγγάρης, Πατραμάνης Κ., Τσατάλας 30(2), Δάσκαλος 8, Τσιρώνης 12(3), Μπάλλας 10

Γ.Ε.Αγρινίου (Φαράντος-Καρατσώρης): Ντάλλας, Φωτιάδης 13(2), Σταμουλάκης 8, Σούρλας 7(1), Δάρλας 7(2), Λειβαδάς 7(1), Μπόσμος 12, Γεωργούλας 7(1), Πανάκιας, Παπούλιας, Τσάνος 3


Δημήτρης Κοσίνας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου