Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Σίγουρα θα ΠΑΣ στη Β΄ Εθνική... (vid,pics)


Μία ακόμα νίκη στη φετινή σεζόν πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας του Ολυμπιακού Βόλου με 82-74 και έφτασε τις 18 στο πρωτάθλημα.
Φοβερός ο Βασίλης Πάτρας που σταμάτησε στους 27, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Θοδωρή Πανάρα με 18. 13 πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάντζιος. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη των Γιαννιωτών, που βρίσκονται σε τρομερή φόρμα στο δεύτερο γύρο, μετρώντας 8 νίκες και μόλις 1 ήττα.


Χωρίς τον Γιάννη Καραγκιολίδη αγωνίστηκε στο σημερινό αγώνα η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, ο οποίος επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Τσίρμπα-Αναγνώστου, Γεωργίου, Πανάρα, Πάτρα και Μάντζιο Δ. Οι Βολιώτες είχαν στη σύνθεσή τους μόλις επτά παίκτες, με τον Μπόγδανο να ξεχωρίζει με 26 πόντους και τους Κωστούλα και Σκαμανγκά να προσθέτουν από 18 και 15 αντίστοιχα. Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να έχουν κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Μπόγδανο και Κωστούλα. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Πανάρα πήραν προβάδισμα επτά πόντων (16-9), για να έρθουν δύο καλάθια των Γεωργίου και Γιωτάκη να ανεβάσουν τη διαφορά στους εννιά (20-11 στο 7΄). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΣ να βρίσκεται μπροστά με 24-16 και ενώ προηγουμένως είχε ανεβάσει για πρώτη φορά τη διαφορά άνω των δέκα (24-13). Οι Βολιώτες έπαιξαν άμυνα ζώνης για περίπου πέντε λεπτά κάτι που εφάρμοσαν και αργότερα στο παιχνίδι. Το +10 δεν άργησε να έρθει ξανά, με την μπάλα να περνάει στο ζωγραφιστό και τους Πάτρα και Μάντζιο να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση (30-20 στο 12΄). Οι παίκτες του Κωστόπουλου διατηρούσαν διψήφια διαφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός Βόλου με πρωταγωνιστές τους Μπόγδανο και Σκαμαγκά μείωσε σε 41-34, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με τους γηπεδούχους μπροστά με 44-36.


Ο ΠΑΣ έψαχνε ένα ξέσπασμα για να πάρει διαφορά ασφαλείας, όμως οι παίκτες του Γκουγκουτούδη έδειχναν πολύ αξιόμαχοι και δεν παρατούσαν το ματς. Στο 24΄ με τρίποντο του Πάτρα η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (50-40), με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι έχοντας σταθερά διαφορές μεταξύ των δέκα και δώδεκα πόντων. Ο ηγέτης του Βόλου, ο Μπόγδανος, προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο Πρέντζας με buzzer beater τρίποντο από την κορυφή διαμόρφωσε το 62-50 στο 30΄. Οι φιλοξενούμενοι με μικρό σερί 4-0 μείωσαν σε 62-54, όμως ο Πάτρας με τρεις δικούς του πόντους "επανέφερε την τάξη" (65-54 στο 32΄). Σαρωτικός ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο αθλητικός forward έχοντας 16 πόντους. Στο 36΄ το σκορ ήταν 73-61 υπέρ του ΠΑΣ, για να μπει στην εξίσωση ο Πανάρας και με πέντε δικούς του πόντους η ομάδα του Κωστόπουλου να "καθαρίσει την μπουγάδα" (82-69). Τελικό σκορ 82-74 με τον ΠΑΣ να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 18-3 και να περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Λευκάδας και τον Πρωτέα Γρεβενών. Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα, για να αντιμετωπίσει τους Ικάρους του πρώην προπονητή του Κώστα Σδράκα.

MVP

Ο Βασίλης Πάτρας απέδειξε στο σημερινό παιχνίδι ότι έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Με τους 27 πόντους που σημείωσε και την κυριαχική του παρουσία στο παιχνίδι, ήταν από τους βασικούς λόγους της σημερινής επικράτησης του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από τον πολύπειρο Πανάρα που "έγραψε" 18 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το +13 του ΠΑΣ με πρωταγωνιστές τους Πάτρα και Πανάρα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν (82-69), μόλις 1.30΄ πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 44-36, 62-50, 82-74

Διαιτητές: Πράττος-Αναστασιάδης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 7, Πανάρας 18(4), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Πρέντζας 3(1), Καραγκιολίδης, Μάντζιος Π. 4, Μάντζιος Δ. 13, Πάτρας 27(1), Πανταζής, Πιστιόλης 4, Γιωτάκης 6

Ολυμπιακός Βόλου (Γκουγκουτούδης): Στύλας 2, Μπόγδανος 26(3), Κωστούλας 18, Μπουσκολίτης 11(1), Σκαμαγκάς 15(2), Αναστασόπουλος 2, Χάρχαρης 

Δημήτρης Κοσίνας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου