Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Υπέταξε και τον Άρη ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν τον "τελικό" με την Αναγέννηση Ρυσίου! (vid,pics)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι ψυχή και πάθος και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα κατέβαλε την αντίσταση του αξιόμαχου Άρη με 57-48, κατακτώντας την 7η συνεχόμενη νίκη του και 16η συνολικά.
Άπαντες στην ομάδα είναι πανέτοιμοι για τον τελικό της επόμενης εβδομάδας απέναντι την Αναγέννηση Ρυσίου, σε ένα ματς που θα κριθεί εν πολλοίς η δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Κορυφαίες για την ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη οι Σαρηγιαννίδου με 21 και Ντόκου με 18 και 6 εύστοχα τρίποντα. Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Βεντούρα με 19, Γράψα με 14 και Παπαϊωάννου με 10.

Ο Άρης έκανε καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι καi προηγήθηκε με 7-0 στο 3΄, περνώντας τη μπάλα στο ζωγραφιστό όπου η Βεντούρα ήταν πολύ αποτελεσματική με δύο εύστοχες προσπάθειες. 5΄ και 21΄΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενες διατηρούσαν προβάδισμα επτά πόντων (9-2), με τον κόουτς Σιαμέτη να καλεί τάιμ-άουτ βλέποντας ότι η ομάδα του δεν έβρισκε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Η Σαρηγιαννίδου στην πρώτη φάση μετά το τάιμ-άουτ έκλεψε την μπάλα κάνοντας το 4-9 με lay up στον αιφνιδιασμό, ενώ οι γηπεδούχες με καλάθι της Μεντεσίδου μείωσαν στους τρεις (6-9). Η ομάδα του Συρόπουλου με πρωταγωνίστρια τη Γράψα, που είχε συνολικά 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, διατηρούσε ένα προβάδισμα πέντε πόντων στο 10΄ (18-13). Για της γηπεδούχες η Μεντεσίδου είχε πρόβλημα με τα φάουλ καθώς είχε ήδη τρία.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ της Βεντούρα, που έκανε το 20-13 (αστόχησε στην συμπληρωματική βολή). Ο Άρης διατηρούσε σταθερά την πρωτοπορία  σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΣ να ακολουθεί στενά. Στο 16΄ το σκορ ήταν 24-20 υπέρ των κιτρινόμαυρων, ενώ στο 18΄ είχαν προβάδισμα πέντε πόντων (27-22). Η Μπουκουβάλα έδωσε λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Σιαμέτη, με δύο σερί καλάθια, όμως ο Άρης έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 29-26. Ο κόουτς Συρόπουλος προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να ποστάρει την Παπαϊωάννου, από την άλλη ο ΠΑΣ με την Σαρηγιαννίδου κύρια εκφραστή των επιθέσεων, κατόρθωσε να ροκανίσει στους τρεις το προβάδισμα του Άρη.

 

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τα κορίτσια του Σιαμέτη, με την Ντόκου με εύστοχο τρίποντο να ισοφαρίζει σε 29-29. Όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχες βελτίωσαν κατά πολύ την άμυνά τους και έψαχναν την ευκαιρία να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Άρης διατηρούσε βραχεία κεφαλή στο 25΄ (35-34), όμως φαινόταν ότι ο ΠΑΣ ήταν θέμα χρόνου να προσπεράσει. Ο κόσμος μπήκε για τα καλά στην εξίσωση και η Ντόκου με νέα τρίποντη βόμβα, βοήθησε την ομάδα της να προσπεράσει για πρώτη φορά στο σκορ (37-35 στο 27΄). Δύο βολές της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου διαμόρφωσαν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (39-35). 13-6 ήταν το επιμέρους σκορ στην περίοδο, με τον ΠΑΣ να παίζει υποδειγματική άμυνα και την Ντόκου να είναι η πρωταγωνίστρια επιθετικά (είχε τους 9 από τους 13).


Η Ντάλα με κλέψιμο και lay up στον αιφνιδιασμό έκανε το 41-35 στο 31΄, όμως οι φιλοξενούμενες με δύο καλάθια των Βεντούρα και Παπαϊωάννου μείωσαν στους δύο (41-39 στο 33΄). Ντάλα και Μπουκουβάλα έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα τους (45-39), για να έρθουν ξανά οι Βεντούρα και Παπαϊωάννου να μειώσουν εκ νέου στους δύο (45-43), δείχνοντας ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πράγματι σκληρό καρύδι. Η Σαρηγιαννίδου με μεγάλο σουτ τριών πόντων έδωσε το +5 στην ομάδα της ξεσηκώνοντας παράλληλα τον κόσμο (48-43), με την Βεντούρα να δηλώνει ξανά την παρουσία της και με έμμεσο τρίποντο να μειώνει και πάλι στους δύο (48-46). 

Οι δύο παλιές της ομάδας, Σαρηγιαννίδου και Ντόκου, βγήκαν μπροστά στα κρίσιμα "καθαρίζοντας" τη νίκη. Αρχικά η αρχηγός με δίποντο έκανε το 50-46 και εν συνεχεία η Ντόκου με το μεγαλύτερο καλάθι του αγώνα, έκανε από τα 6,75 το 53-46, μόλις 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Ξανθοπούλου στην αμέσως επόμενη φάση έβγαλε μεγάλη άμυνα και κάπου εκεί ο ΠΑΣ κατόρθωσε να κατακτήσει το ροζ φύλλο. Τελικό σκορ 57-48, με τις παίκτριες της ομάδας να ξεσπούν μαζί με τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο, αλλά φυσικά και τον κόσμο, που γέμισε το Νέο Κλειστό δίνοντας παλμό, σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Επόμενη αποστολή για τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή στις 13:00 ο τελικός με την Αναγέννηση Ρυσίου. 

MVP

Μεγάλη εμφάνιση από την Πανωραία Ντόκου με 18 πόντους και 6 τρίποντα και το πιο σημαντικό εξαιρετική άμυνα αλλά και σουτ με τεράστια σημασία σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου πρόσθεσε μία ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Πρώτη σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους και "άπειρες" μάχες με τις αντίπαλες ψηλές.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΣ όταν ο Άρης πλησίασε στους δύο (48-46) ήταν το κομμάτι στο οποίο "καθάρισε" τη νίκη. Με σερί 5-0 και μεγάλα καλάθια από τις Σαρηγιαννίδου και Ντόκου έκανε το 53-46 τελειώνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-29, 39-35, 57-48

Διαιτητές: Γιαννούλης-Μπούγλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 18(6), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 21(1), Χρηστάκη, Μεντεσίδου 2, Λέφα, Ξανθοπούλου 1, Πάνούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 9, Μπουκουβάλα 6

Άρης (Συρόπουλος): Βατσιτσίδου, Γράψα 14(2), Λάλου 3, Τσιαμπάζη, Ευσταθίου, Παπαϊωάννου 10, Βεντούρα 19, Σακουλάκη 2, Λαγκαλιώτου


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου